Problem
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Problem
Przeglądarka: -
Przy starcie Mozilli otrzymuje komunikat: "An error occurred reading the startup configuration file. Please contact your administrator. SyntaxError: illegal character." Powoduje to, ze moje poprzednie ustawienia przegladarki resetuja sie
Jak mozna temu zaradzic ?
- Criss
- Z nami od: 29 grudnia 2002, 16:03
system, wersja, Mozia, co ostatnio zmieniałeś???
na początek spróbuj usunąć plik XUL.mfl który znajduje się w katalogu profilu...
ewentualnie odinstaluj Mozillę, wytnij katalog instalacyjny i zainstaluj od nowa...
na początek spróbuj usunąć plik XUL.mfl który znajduje się w katalogu profilu...
ewentualnie odinstaluj Mozillę, wytnij katalog instalacyjny i zainstaluj od nowa...
Pozdrawiam
hADeSik
Dodatki PL do Mozilli | www.podatki.4un.pl | www.zus.4un.pl | www.wirusy.4un.pl | www.sklep.4un.pl i nie tylko...
hADeSik
Dodatki PL do Mozilli | www.podatki.4un.pl | www.zus.4un.pl | www.wirusy.4un.pl | www.sklep.4un.pl i nie tylko...
- hADeSik
- Moderator
- Z nami od: 02 czerwca 2002, 21:18
zakładam, że w związku z tym nic w niej nie masz
odinstaluj ją, wywal wszstkie pliki i katalogi z nią związane (włącznie z profilem - czyli o ile nie zmieniałeś nic przy instalacji to co jest w 'C:\Program Files' i 'C:\WINDOWS\Dane aplikacji' związane z Mozillą) pobierz MozillęPL 1.2.1 lub 1.3 Alfa, zainstaluj i powinno być ok.
odinstaluj ją, wywal wszstkie pliki i katalogi z nią związane (włącznie z profilem - czyli o ile nie zmieniałeś nic przy instalacji to co jest w 'C:\Program Files' i 'C:\WINDOWS\Dane aplikacji' związane z Mozillą) pobierz MozillęPL 1.2.1 lub 1.3 Alfa, zainstaluj i powinno być ok.
Pozdrawiam
hADeSik
hADeSik
- hADeSik
- Moderator
teoretycznie można jeszcze spróbować usunąć plik chrome.rdf w katalogu chrome w profilu, lub utworzyć nowy profil i sprawdzić, czy wtedy działa, ale jeśli nie masz nic do stracenia to łatwiej i szybciej może być usunąć wszystko i zainstalować od nowa... 
Pozdrawiam
hADeSik
hADeSik
- hADeSik
- Moderator
Re: Problem
Criss pisze:Przy starcie Mozilli otrzymuje komunikat: "An error occurred reading the startup configuration file. Please contact your administrator. SyntaxError: illegal character."
Ten komunikat zawsze mówi o uszkodzeniu pliku prefs.js w profilu.
Tylko że myślałem, że ten błąd (z prefs.js i SzybkimStartem) już dawno został naprawiony...
- E2rd
- Moderator
- Z nami od: 26 marca 2002, 23:16
• Strona 1 z 1
Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite