MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Sledzone i przeczytane poszly do ... dev/null/

Tematy specyficzne dla pakietów SeaMonkey oraz Mozilla Suite

Moderator: Pomocy?!

Sledzone i przeczytane poszly do ... dev/null/

Postautor: wariat » 31 grudnia 2002, 17:02

Przeglądarka: -

:(
Jest tak ... na kompku brata stoi hamsterek, kompek brata podlaczony jest do SDI, ja sobie ciagne po sioeci groopy ... i czytam i odpowiadam i jest milo.
Tylko brat chcial zabrac kompka do kolegi ... to ja przenioslem Hamstera na moj dysk, odpalilem, uruchomilem SDI. Hamster hula ...

Wlaczylem MOzille i zmienilem adres serwera z adresu lokalnego brata, na adres mojego kompka, i sie porobilo ... nie mam zaznaczonych postow przeczytanych, nie mam zaznaczonych watkow sledzonych, wszystko zniknelo ... ktos wie dlaczego i jak zrobic zeby nie znikalo nastepnym razem?!

Gdzie magilla trzyma info o przeczytanych i sledzonych watkach?!
Lepszy kiepski MOTYW dla Ognistego Lisa, niż najpiękniejsza skórka Pandy Małej - www.firefox.pl
<b>wARIAT (Mozilla 0.6-MozillaPL 1.6, FireFox pl-PL 0.8-1.0, Thunderbird pl-PL 0.7)</b>
Magazyn LOOP
wariat

Z nami od: 09 maja 2002, 20:01

Re: Sledzone i przeczytane poszly do ... dev/null/

Postautor: E2rd » 01 stycznia 2003, 22:35

Niestety, chyba zrobiłeś tak, jakbyś zmienił serwer na inny :( tzn. wszystko szlag trafił.

wariat pisze:Gdzie magilla trzyma info o przeczytanych
W pliku newsrc - sprawdź jego lokalizację w Konfiguracja kont -> Ustawienia serwera. Możesz też podmienić ten plik (przy wyłączonej Mozilli) lub wpisać inny (i zrestartować Mozillę).

wariat pisze:i sledzonych watkach?!
W pliku nazwagrupy.msf - w katalogu podanym w Konf.kont -> Ust.serw. -> Katalog lokalny. Niestety, tu podmiana nic nie da, Mozilla raczej wyczuje, że plik jest trefny i będzie ściągała grupy na nowo, budując nowy .msf.
E2rd
Moderator

Z nami od: 26 marca 2002, 23:16

Postautor: wariat » 03 stycznia 2003, 01:05

Czyli pozostaje mi nastepntym razem (kiedy sytuacja bedzie wracala do normy) skopiowac *.rc na wszelki wypadek i podmienic nazwe serwera (adres) recznie w pliku prefs.js liczac ze sie mozilla nie pokapuje ...
Swoja droga szkoda ze gadzina nie pyta czy wiem co robie ... moglaby domyslnie robic tak jak robi ale dawac mozliwosc pozostawienia wszystkiego po starmu po podmianie serwera ... przeciez nie kazda zmiana wpisu musi bc fizyczna zmiana serwera ...
Lepszy kiepski MOTYW dla Ognistego Lisa, niż najpiękniejsza skórka Pandy Małej - www.firefox.pl
<b>wARIAT (Mozilla 0.6-MozillaPL 1.6, FireFox pl-PL 0.8-1.0, Thunderbird pl-PL 0.7)</b>
Magazyn LOOP
wariat

Z nami od: 09 maja 2002, 20:01

Re: Sledzone i przeczytane poszly do ... dev/null/

Postautor: E2rd » 03 stycznia 2003, 11:26

Potestowałem sobie to i faktycznie Mozilla zachowuje się głupio.
Przy zmianie nazwy serwera zmienia też nazwę konta Kuriera i resetuje natychmiast wszystko - nieprzeczytane, zawartość grup...

Nie zmienia samych ścieżek i nazwy pliku .rc w ustawieniach konta, więc da się ją oszukać: Przed zmianą skopiować na bok katalog lokalny i plik .rc (wskazane w Konfiguracji kont). Zmienić adres serwera, wyłączyć Mozillę, skopiować z boku i cieszyć się, że wszystko jest na miejscu :wink: Sposób z podmianą w prefs.js też by pewnie zadziałał. :roll:
E2rd
Moderator

Z nami od: 26 marca 2002, 23:16

Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite