MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

kadu i mozilla

Tematy specyficzne dla pakietów SeaMonkey oraz Mozilla Suite

Moderator: Pomocy?!

kadu i mozilla

Postautor: Gość » 02 stycznia 2003, 23:02

Przeglądarka: -

Mam w kadu ustawione aby kazdy link ktory ktos mi podesle zostal otworzony przez mozille. Jak klikam na takim linku to sie i owszem uruchamia mozilla, ale najpierw pojawia sie okienko z wyborem profilu co oczywiste chcialbym pominac. W kadu podalem sciezke do mozilli taka jak na skrocie na pulpicie i tam sie uruchamia bez okna wyboru profilu, odrazu mam przegladarke gotowa do dzialania. Moze ktos wie jak ominac okno wyboru profilu
Gość
 

Re: kadu i mozilla

Postautor: E2rd » 03 stycznia 2003, 10:49

Przeglądarka: -

Musisz zadziałać z opcją -remote, która podłącza się do uruchomionej Mozilli i otwiera w niej nowe okno. Szczegółów szukaj na tym forum - w temacie "Dwukrotne uruchomienie mozilli - nie mozliwe!" 8)
E2rd
Moderator
 
Posty: 3937
Z nami od: 26 marca 2002, 23:16

Postautor: Gość » 05 stycznia 2003, 19:01

Przeglądarka: -

no niestety nie sprawdzilo sie z robilem tak jak to bylo napisane tzn.wpisalem ten kod ale nic znow prosi o wybranie profilu. skoro ten bug jest zgloszony tzn ze mozna sie spodziewac iz w kolejnej wersji mozilli bedzie to poprawione tak ? jesli tak to ciekawe w ktorej?
Gość
 

Postautor: Ar't » 06 stycznia 2003, 10:19

Przeglądarka: -

Anonymous pisze:no niestety nie sprawdzilo sie z robilem tak jak to bylo napisane tzn.wpisalem ten kod ale nic znow prosi o wybranie profilu. skoro ten bug jest zgloszony tzn ze mozna sie spodziewac iz w kolejnej wersji mozilli bedzie to poprawione tak ? jesli tak to ciekawe w ktorej?


Moze sproboj tak
Kod: Zaznacz cały
mozilla -P nazwa_profilu


Tak ladnie dziala z linuxem a jak pod windows??
Ostatnio zmieniony 08 stycznia 2003, 11:13 przez Ar't, łącznie zmieniany 1 raz
Ar't
 
Posty: 78
Z nami od: 27 listopada 2002, 13:07

Postautor: Gość » 06 stycznia 2003, 22:12

Przeglądarka: -

tez nie zadzialalo te p to musi byc duze czy male bo jakos slabo widac
Gość
 

Postautor: Ar't » 07 stycznia 2003, 11:12

Przeglądarka: -

Anonymous pisze:tez nie zadzialalo te p to musi byc duze czy male bo jakos slabo widac


duze P
Ar't
 
Posty: 78
Z nami od: 27 listopada 2002, 13:07

Postautor: Gość » 07 stycznia 2003, 14:16

Przeglądarka: -

ok w oknie "Własna przeglądarka" wpisalem tak:

/usr/local/mozilla/mozilla -P default

i nic nawet z duzym p, a jakbym utworzyl nowy profil i zamiast wpisac default tylko ten nowy profil to ma prawo zadzialac? tylko wtedy to pewnie przy kazdym uruchomieniu mozilli z ikonki na pulpicie bedzie mnie pytac o wybranie profilu.A u ciebie ten kod ktory podales dziala?
Gość
 

Postautor: Ar't » 08 stycznia 2003, 08:37

Przeglądarka: -

Anonymous pisze:ok w oknie "Własna przeglądarka" wpisalem tak:

/usr/local/mozilla/mozilla -P default

i nic nawet z duzym p, a jakbym utworzyl nowy profil i zamiast wpisac default tylko ten nowy profil to ma prawo zadzialac? tylko wtedy to pewnie przy kazdym uruchomieniu mozilli z ikonki na pulpicie bedzie mnie pytac o wybranie profilu.A u ciebie ten kod ktory podales dziala?


Mam w tej chwili 3 profile art art_test i test
i 2 mozilki stabilna i nightly
coby sobie w preferencjach za bardzo nie mieszac
wybieram je tak jak pisalem night/mozilla -P test (dla nie nocnych)
i mozilla -P art dla stabilnych (oj kiedy to bylo) i dziala

a) nazwa profilu to ta z menagera profili
b) sprubuj mozilla --help
tu kawalek mojego:
-CreateProfile <profile> Create <profile>.
-P <profile> Start with <profile>.
-ProfileWizard Start with profile wizard.
-ProfileManager Start with profile manager.
-SelectProfile Start with profile selection dialog.
c) byc moze to nie dziala w jakis chory sposub z default
d) sprawdz jeszcze raz nazwe profilu i uzyj ciapki wokoło """
e) sprubuj najpierw z lini polecen jesli ci tu nie dziala to i w innych równiez

chwilowo wiecej pomysłów nie mam :D
Ar't
 
Posty: 78
Z nami od: 27 listopada 2002, 13:07

Postautor: Ciuciu » 20 stycznia 2003, 19:52

Przeglądarka: -

No ja to zrobiłem mniej więcej tak:

w ustawnieniach kadu jako przeglądarkę wpisałem:
/usr/local/mozilla/mozilla_run

A to jest ten skrypt:
#!/bin/bash
if [ -z $@ ]; then
/usr/local/mozilla/mozilla -remote "xfeDoCommand (openBrowser)" || /usr/local/mozilla/mozilla
else
/usr/local/mozilla/mozilla -remote "openURL ($@, new-window)" || /usr/local/mozilla/mozilla $@
fi

Można go uruchamiać z kadu, z pulpitu, panelu cokolwiek. Zawsze otwiera okienko nwigatora. :D
Ciuciu
 

Postautor: Gość » 03 maja 2009, 20:00

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL; rv:1.9.0.7) Gecko/2009032803 Iceweasel/3.0.6 (Debian-3.0.6-1)

Mi się udało dokonać tego wpisując w ustawieniach kadu:


/usr/bin/mozilla
Gość
 

Postautor: Grzegorz » 04 maja 2009, 09:51

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; pl; rv:1.9.1b4) Gecko/20090423 Firefox/3.5b4 (.NET CLR 3.5.30729)

A co t się może nie udać?
GnuPG. Podpisuję własne wypowiedzi. | TrueCrypt. Ufam kryptografii, nie państwu. | Tor. Dbam o swoją prywatność. | OTR. Moje rozmowy nie są podsłuchiwane.

Załóż konto lub kup domenę WWW z linka polecającego: http://www.hekko.pl/?ref=34295
Grzegorz
Moderator
 
Posty: 7493
Z nami od: 15 kwietnia 2007, 12:33


Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite

Kto jest online

Zarejestrowani użytkownicy: dexter

Przejdź do powiązanej strony

Nawigacja:

Stopka: