Nie wiem czy to błąd ale przy porzadkowaniu zakładek jak przeciągne cały katalog na personal bookmark to znika on z całą zawartością. W przypadku pojedyńczych linków jest wszytko w porządku.
Druga sprawa czasami MozillaPl wiesza się i pomaga tylko zamknięcie wszystkich jej okien i ponowne uruchomienie. Wygląda to mniej wiecej tak: Mam uruchomiony kurier poczty i nawigatora. Oglądam stronke (na różnych tak było) i włanczam jakiń nowy link. W tedy na dole tam gdzie pokazuje aktualny stan pojawaia sie zamiast standardowych komunikatów że łączy lucz szuka adresu taki komunikat:" Rozwiązywanie wezłów .... ". W chwili gdy to się stanie nie da sie juz otworzyć żadnego linku ani ze stronki, ani z zakładek, ani z recznego wpisania. Można otwierać nowe okna nawigatora ale we wszytkich jest to samo. Dopiero po zamknięciu całej mozillipl (jak zamkne tylko nawigatora, a kuriera poczty zostawie to jest to samo) i uruchomieniu ponownie działa wszytko ok.
A oto troche danych:
Mandrak 7,2 z wszytkimi łatami dostępnymi
kernel 2.2.19 instalowany z rpm kernal-2.2.19-6.3.....
MozillaPL 2002051009 - instalowana ze źródeł (bez błędów i komplikacji poszło od kopa)
procek duron 700MHz
Ram 128MB
Błąd?
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Przeglądarka: -
Wkradł mi się mały błąd, a mianowicie komunikat z nawigtorem jest taki:"Rozwiązywanie adresu serwera www.cos.tam"
www.cos.tam - to jest link na ktory chcemy sie dostac.
Przed chwila zdarzyło mi się to samo po tym jak zamknołem kuriera poczty i chciałem potem jakiś link otworzyć. (Ale ogólnie nie dzieje sie to strasznie często wiec nie jest takie znowu męczące.)
www.cos.tam - to jest link na ktory chcemy sie dostac.
Przed chwila zdarzyło mi się to samo po tym jak zamknołem kuriera poczty i chciałem potem jakiś link otworzyć. (Ale ogólnie nie dzieje sie to strasznie często wiec nie jest takie znowu męczące.)
- Rennis
- Z nami od: 19 maja 2002, 09:45
Przeglądarka: -
Jednak nie do końca jest tak z tym błedem co do nie otwierania stron niektórych.
Sprawdziłem w innych przeglądarkach na jednym adresie www.python.org.pl i na pewno przy tym to nie jest wina mozillipl (chodz jako jedyna ma problem z otwieraniem potem innych linków ale jedt na to sposob, wystarczy zatrzynmac cofnac pare linkow wstecz i chodza juz inne).
Sprawdziłem w innych przeglądarkach na jednym adresie www.python.org.pl i na pewno przy tym to nie jest wina mozillipl (chodz jako jedyna ma problem z otwieraniem potem innych linków ale jedt na to sposob, wystarczy zatrzynmac cofnac pare linkow wstecz i chodza juz inne).
- Rennis
- Z nami od: 19 maja 2002, 09:45
• Strona 1 z 1
Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite