MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

mozilla i outlook oraz managery sciagania pliko

Tematy specyficzne dla pakietów SeaMonkey oraz Mozilla Suite

Moderator: Pomocy?!

mozilla i outlook oraz managery sciagania pliko

Postautor: deimoss » 22 maja 2002, 14:04

Przeglądarka: -

witam
1. czy da sie zmusic mozille zeby uznala outlook express za domyslny program pocztowy i z niego probowala wysylac maile ?
2. prosze mi polecic jakis program, tzw akcelerator sciagania, jestem przyzwyczajony do download acceleratora plus czyli DAP'a i interesowaloby mnie przystosowanie go do pracy z mozilla (chodzi mi o pole download with DAP w menu kontekstowym) albo inny tego typu program, ale nie jakis wodotryskowaty, prosty i czytelny interfejs...... czyli np gerright raczej odpada, wazne jest aby mial funkcje automatycznego, samodzielnego znajdowania serwerow z ktorych mozna sciagnac dany plik (byc moze szybciej)
mam nadzieje ze wyrazilem sie jasno i ze jest to realizowalne
pozdrawiam :wink:
deimoss

Re: mozilla i outlook oraz managery sciagania pliko

Postautor: E2rd » 22 maja 2002, 18:08

deimoss pisze:1. czy da sie zmusic mozille zeby uznala outlook express za domyslny program pocztowy i z niego probowala wysylac maile ?

Zdaniem Holgera Metzgera da się - sam nie próbowałem. Bo po co? Jestem osobiście bardzo zadowolony z Mozillowego Klienta Poczty :)
E2rd
Moderator

Z nami od: 26 marca 2002, 23:16

Postautor: Gość » 22 maja 2002, 18:41

E2rd pisze:
deimoss pisze:1. czy da sie zmusic mozille zeby uznala outlook express za domyslny program pocztowy i z niego probowala wysylac maile ?

Zdaniem Holgera Metzgera da się - sam nie próbowałem. Bo po co? Jestem osobiście bardzo zadowolony z Mozillowego Klienta Poczty :)

super, dzieki
a pytasz po co... bo mialem outlooka zanim zainstalowalem mozille i sie do niego przyzwyczailem, tam mam cale archiwum i wogole...; a poza tym nie widze zadnych wad outlooka wzgledem mozillowego kuriera, no moze z wyjatkiem tego ze to produkt billa gates'a :wink:
Gość

Postautor: wariat » 26 maja 2002, 17:37

Anonymous pisze:super, dzieki
a pytasz po co... bo mialem outlooka zanim zainstalowalem mozille i sie do niego przyzwyczailem, tam mam cale archiwum i wogole...; a poza tym nie widze zadnych wad outlooka wzgledem mozillowego kuriera, no moze z wyjatkiem tego ze to produkt billa gates'a :wink:

Poczte z outlooka mozna importowac do klienta Mozilli ktory jest IMHO znaczeni lepszy. Zreszta znam kilka osob ktore twarto browsuja pod IE ale tylok do poczty zainstalowaly MOzille ... po malu zreszta przechodzac rowniez na nawigatora, bo ten przynajmniej od 0.9.8 jest juz calkiem calkiem.

Jesli chodzi o wady Outlooka to dodalvbym jeszcze
- podatnosc na wszelkie wirusy i grzyby
- kiepska obsluga wielu kont pocztowych
- ogolnei wodotryskowy wyglad bez zadnych rewelacyjnych mozlwosci

Nie mam zamiaru Cie jednak namawiac, aleproponuje zebys zalozyl sobie tymczasowo jakies konto gdzies i poobslugiwal je troche na zimno kurierem Mozilli ... IMO sa duze szanse, ze sie przesiadziesz jak sie ta zabawka pobawisz.

A moze sie myle ;-)
Lepszy kiepski MOTYW dla Ognistego Lisa, niż najpiękniejsza skórka Pandy Małej - www.firefox.pl
<b>wARIAT (Mozilla 0.6-MozillaPL 1.6, FireFox pl-PL 0.8-1.0, Thunderbird pl-PL 0.7)</b>
Magazyn LOOP
wariat

Z nami od: 09 maja 2002, 20:01

Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite