Pod najnowszym nightly-buildem (20020215 - wreszcie poprawiona obsługa plików MAPI) pojawia się błąd XML:
Błąd parsowania XML: niezdefiniowana jednostka
Obszar: chrome://communicator/content/history/history.xul
Numer linii 103, Kolumna 28:
accesskey="&deleteHostnameCmd.accesskey;"/>
Oczywiście nie ma takiej definicji, po dopisaniu do history.dtd w pl_PL.jar, z kolei wykłada się przy zmianie tego pliku (czyżby obsługa ZIPa w WinCmd jest niekompatybilna z Mozillą ???). Nowy błąd wtedy to:
Błąd parsowania XML: błąd przetwarzania odwołania jednostki zewnętrznej
Obszar: chrome://communicator/content/history/history.xul
Numer linii 32, Kolumna 76:
<!DOCTYPE window SYSTEM "chrome://communicator/locale/history/history.dtd" >
pozdrawiam
Sylwester "Kenjiro" Zarębski
kenjiro@NOSPAM.irc.pl
Błąd pod najnowszym nightly-buildem.
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Przeglądarka: -
UWAGA:
Polskie ustawienia językowe (Lang PL i Reg PL) działają tylko z odpowiadającą im wersją Mozilli. A więc Lang PL.0.9.8 można używać bez popadania w większą irytację TYLKO z wydaniem Milestone Mozilli 0.9.8. Te pliki na pewno NIE będą działały na nowszych wersjach (Nightbuilds) z powodu ciągle zmieniających się nazw stringów oraz dodawania nowych.
Serdecznie pozdrawiam
piotr
Polskie ustawienia językowe (Lang PL i Reg PL) działają tylko z odpowiadającą im wersją Mozilli. A więc Lang PL.0.9.8 można używać bez popadania w większą irytację TYLKO z wydaniem Milestone Mozilli 0.9.8. Te pliki na pewno NIE będą działały na nowszych wersjach (Nightbuilds) z powodu ciągle zmieniających się nazw stringów oraz dodawania nowych.
Serdecznie pozdrawiam
piotr
- pbartecki
- Z nami od: 03 lutego 2002, 18:31
pbartecki pisze:UWAGA:
Te pliki na pewno NIE będą działały na nowszych wersjach (Nightbuilds) z powodu ciągle zmieniających się nazw stringów oraz dodawania nowych.
A w takim razie jak można samemu zmienić pliki .JAR ? Nie udało mi się w żaden sposób ich podmienić by były widziane poprawnie przez Mozillę.
pozdrawiam
Sylwester "Kenjiro" Zarębski
- pbartecki
- Kenjiro
Uuuu... nie wiem czy ręcznie latwo przyjdzie Ci to zrobić,.. ale proszę bardzo:
Każdy jar trzeba rozpakować, poprawić niedziałający string spakować i uruchomić Mozillę. Powtarzać proces, aż zacznie się uruchamiać
pozdrawiam piotr
Każdy jar trzeba rozpakować, poprawić niedziałający string spakować i uruchomić Mozillę. Powtarzać proces, aż zacznie się uruchamiać
pozdrawiam piotr
- pbartecki
- Z nami od: 03 lutego 2002, 18:31
Odp: Błąd pod najnowszym nightly-buildem.
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64) AppleWebKit/537.4 (KHTML, like Gecko) Chrome/22.0.1229.79 Safari/537.4
Wiem, że temat jest stary, ale miałem ten sam problem w firefox-18.0a1 win64-x86_64. Nie popadajmy w paranoję, wystarczyło mieć instalkę i przeprowadzić instalację naprawczą.
- Zydnar
Odp: Błąd pod najnowszym nightly-buildem.
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; Linux i686; rv:18.0) Gecko/18.0 SeaMonkey/2.15a1
Temat stary, ale nie wiem czy zauważyłeś że ostatni post ma ponad 10 lat!
Dlatego też sposoby rozwiązania sa inne → barziej partyzanckie
PS. Zostałeś chyba archeologiem forum ;p
Dlatego też sposoby rozwiązania sa inne → barziej partyzanckie
PS. Zostałeś chyba archeologiem forum ;p
Państwowa dziwka, flądra w jedwabiu i złocie. || Chcą za nią tren nieść, duszę włócząc w błocie. || Cyril Tourneur (1575-1625) ||
SeaMonkey @ GNU/Linux
SeaMonkey @ GNU/Linux
- KLAPEK
- Moderator
- Z nami od: 10 czerwca 2002, 15:05
• Strona 1 z 1
Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite