Zapisywanie wiadomosci do pliku
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Zapisywanie wiadomosci do pliku
Przeglądarka: -
Moze to tylko szczegol, ale.... Kiedy chcę zapisac jakąś odebraną wiadomosć w Mozilli 1.0 RC2 do pliku, to domyślnie zapisuje mi ja jako Wiadomosc.eml, czyli w formacie Outlooka Expressa. Miałem taka potrzebę, żeby zapisać wiadomość w formacie *.html. I co sie okazuje.... Wybranie z listy "Zapisz jako typ" opcji "Plik HTML" nie daje tego efektu, Mozilla i tak zapisze to jako format *.eml. Dopiero kiedy w polu "Nazwa pliku" zmienie ręcznie rozszerzenie nazwy pliku na *.html, uzyskam plik w formacie HTML. To samo dzieje sie w sytuacji chęci zapisania wiadomosci do pliku tekstowego: trzeba samemu zmieniac rozszerzenie z *.eml na *txt.
- tedyko
Re: Zapisywanie wiadomosci do pliku
Przeglądarka: -
tedyko pisze:Moze to tylko szczegol, ale.... Kiedy chcę zapisac jakąś odebraną wiadomosć w Mozilli 1.0 RC2 do pliku, to domyślnie zapisuje mi ja jako Wiadomosc.eml, czyli w formacie Outlooka Expressa. Miałem taka potrzebę, żeby zapisać wiadomość w formacie *.html. I co sie okazuje.... Wybranie z listy "Zapisz jako typ" opcji "Plik HTML" nie daje tego efektu, Mozilla i tak zapisze to jako format *.eml. Dopiero kiedy w polu "Nazwa pliku" zmienie ręcznie rozszerzenie nazwy pliku na *.html, uzyskam plik w formacie HTML. To samo dzieje sie w sytuacji chęci zapisania wiadomosci do pliku tekstowego: trzeba samemu zmieniac rozszerzenie z *.eml na *txt.
Ano błąd... http://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=96134 Nominowany jako do poprawienia w następnej wersji Netscape (7?), być może będzie w poprawiony w Mozilli 1.0 albo 1.1...
- GmbH
- Z nami od: 30 stycznia 2002, 22:38
• Strona 1 z 1
Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite