MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Kurier i fonty

Tematy specyficzne dla pakietów SeaMonkey oraz Mozilla Suite

Moderator: Pomocy?!

Kurier i fonty

Postautor: infonet » 29 maja 2002, 08:51

Przeglądarka: -

1. Czy jest możliwość zmiany defaultowych ustawień fontów i ich wielkości w Kurierze? Chciałbym tworzyć nowe wiadomości mniejszym Arialem, a nie dużym Timesem.

2. Mam ustawione wysyłanie wiadomości w html-u, mam jednak do dyspozycji tylko trzy fonty (Helvetica/Arial, Times, Kurier). Nie przeszkadza mi to, ponieważ i tak zawsze uzywam Ariala, ale tak z czystej ciekawości: dlaczego nie ma więcej fontów?

pozdr
Jarek
infonet

Z nami od: 27 maja 2002, 21:45

Re: Kurier i fonty

Postautor: GmbH » 29 maja 2002, 20:50

Przeglądarka: -

infonet pisze:1. Czy jest możliwość zmiany defaultowych ustawień fontów i ich wielkości w Kurierze? Chciałbym tworzyć nowe wiadomości mniejszym Arialem, a nie dużym Timesem.

Tylko w globalnych ustawieniach dla całej przeglądarki - Edycja->Preferencje->Wygląd->Czcionki

infonet pisze:2. Mam ustawione wysyłanie wiadomości w html-u, mam jednak do dyspozycji tylko trzy fonty (Helvetica/Arial, Times, Kurier). Nie przeszkadza mi to, ponieważ i tak zawsze uzywam Ariala, ale tak z czystej ciekawości: dlaczego nie ma więcej fontów?

Bo inne systemy operacyjne mogą nie mieć takiej czcionki lub jej zamiennika, dlatego np. nie ma wyboru czcionki Wingdings.
GmbH

Z nami od: 30 stycznia 2002, 22:38

Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite