MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Biały ekran w przegladarce SM 1.0pl i blokada w Kurierze SM

Tematy specyficzne dla pakietów SeaMonkey oraz Mozilla Suite

Moderator: Pomocy?!

Biały ekran w przegladarce SM 1.0pl i blokada w Kurierze SM

Postautor: Hator » 03 czerwca 2006, 00:33

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.8.0.1) Gecko/20060130 SeaMonkey/1.0

Witam!

Mam 2 problemy. Być może ich rozwiązanie jest gdzieś na tym forum, ale mi nie udałało się tego znaleźć, albo jestem zbyt zielony.

1. Kurier Poczty SM.
Mam założonych kilka kont pocztowych i od pewnego czasu mam problem z wysłaniem wiadomości przez 2 z nich. Odbiór odbywa się bez problemu, ale kiedy przychodzi mi wysłać maila, za każdym razem wyskakuje powiadomienie o wpisanie hasła dostępu do serwera pop. Nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie fakt, iż owo hasło figuruje już w menadżerze haseł Kuriera, a mimo to pojawia się monit o jego podanie.:evil:
Skasowałem oba upeirdliwe konta i dodałem je ponownie - bez rezultatu.
Czy mam uszkodzony jakiś plik? Pozostałe konta działają prawidłowo w obie strony.

2. Przegladarka SM wersja 1.0 PL
Tutaj mam dwa problemy.
a) zainstalowałem wtyczkę do Flashgota, która okazała się dziwnie niekompatybilna, ponieważ w profilu admina SM obsługuje ją normalnie, natomiast na moim "użytkowym koncie" w XP wcale nie chce działać. Poza tym w obu przypadkach mam rozszerzony dolny pasek przeglądarki z czerwonym tekstem:
<munuitem id="flashgot-main-menuitem-sel"
----------^

Wg mnie wtyczka chyba jest uszkodzona, ale nie wiem, jak się tego pozbyć z ustawień, skoro dotyczy obu profili na obu kontach w systemie :(

b) Drugi problem dotyczy już tylko "konta Użytkowego". Po włączeniu SeaMonkey, automatycznie znika zawartość wyświetlanej strony. Na początku wczytuje się normalnie, a kiedy już się wszystko załaduje to widzę jedynie "biały ekran" zamiast strony. Problem dotyczy każdej strony na jaką chcę wejśc, to jest bez znaczenia. :-(

Proszę o raczej łopatologiczne wyjaśnienie mego problemu, bo nie chcę niczego zepsuć w przeglądarce, a mam dużo zakładek i ustawień. MozBackup mam, tylko nie wiem, czy jest sens robienia kopii zapasowej, bo jeśli uszkodzone pliki dotyczą ustawień to jako uszkodzone zostaną zabezpieczone, chyba że żle rozumuję.
Nie jestem całkowicie zielony odnośnie komputera, a tylko w temacie grzebania w SeaMonkey :oops:

Czy ktoś obeznany w temacie może mi pomóc???

Pozdrawiam.
Hator

Re: Biały ekran w przegladarce SM 1.0pl i blokada w Kurierz

Postautor: JHamer&#8482; » 04 czerwca 2006, 01:58

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.13) Gecko/20060414

Hator pisze:Witam!

1. Kurier Poczty SM.
Mam założonych kilka kont pocztowych i od pewnego czasu mam problem z wysłaniem wiadomości przez 2 z nich. Odbiór odbywa się bez problemu, ale kiedy przychodzi mi wysłać maila, za każdym razem wyskakuje powiadomienie o wpisanie hasła dostępu do serwera pop. Nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie fakt, iż owo hasło figuruje już w menadżerze haseł Kuriera, a mimo to pojawia się monit o jego podanie.:evil:
Skasowałem oba upeirdliwe konta i dodałem je ponownie - bez rezultatu.
Czy mam uszkodzony jakiś plik? Pozostałe konta działają prawidłowo w obie strony.

co do kuriera, to przy wysyłaniu raczej się pyta o hasło dostępu do serwera smtp

spróbuj:
1 - przy wysyłaniu podaj prawidłowe hasło serwera smtp i zaznacz aby zostało zapamiętane
2 - jeśli mimo to musisz podawać hasła, otwórz menedżera haseł i zobacz czy hasła do danego konta są prawidłowe i zapamiętane
3 - skasuj w menedżerze wszystkie hasła do pop/smtp. odpal kuriera, podaj hasła przy odbiorze poczty, podaj hasła przy wysyłaniu (za każdym razem upewnij się, że masz zaptaszkowane "zapamiętaj hasło..."
4 - zawsze możesz ustawić, aby wszystkie konta wysyłały z jednego serwera smtp (tego działającego :) )

menedżer, hasła usera są w liniach
do pop: mailbox://USER@pop
do smtp: smtp://USER
JHamer&#8482;

Z nami od: 19 maja 2003, 10:40

Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite