MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Google pod Linuxem w 1.4 alpha

Tematy specyficzne dla pakietów SeaMonkey oraz Mozilla Suite

Moderator: Pomocy?!

Google pod Linuxem w 1.4 alpha

Postautor: Gość » 14 kwietnia 2003, 21:50

Przeglądarka: -

Dlaczego pod Linuxem w 1.4 alpha nie mogę wybrać przeszukiwarki Google? Po instalacji domyślnie jest wybrana AskJeeves a Google nie ma nawet na liście? Ta sama MozillaPl 1.4 alpha podd Windoows ma wszystko OK.
Gość

Postautor: Konrad » 14 kwietnia 2003, 22:50

Faktycznie psoro tu nakopanych rzeczy, tez zaluje ze Google zniklo, mam nadzieje, ze wroci :( Co wiecej nie dziala juz ta opcja, ktora opisuję na www.vivamozilla.civ.pl/uzytkownik.html (uzycie paska adresu jako wyszukiwarki). Za to pasek zaczal dzialac inaczej: juz samo wpisanie slowa i enter otwiera google. Gdzie to jednak prekonfigurowac?

Chyba sie cofne do 1.3 :-\
pozdrawiam
Końrad Karpieszuk
www.VivaMozilla.prv.pl
Konrad

Z nami od: 12 sierpnia 2002, 05:38

Postautor: Gość » 14 kwietnia 2003, 23:25

Faktycznie coś dziwnego - wpisuję słowa w pasku (zawsze tak robiłem) i najpierw wołąło AskJeeves. A potem uruchomiłem 1.3 (mam w innym katalogu, ale profil usera mają wspólny) z Google, i teraz w pasku jest Google i szuka chociaż w Preferencjach mam ciągle AskJeeves i Google wogóle nie mogę wybrać ob go nie ma.
Gość

Re: Google pod Linuxem w 1.4 alpha

Postautor: GmbH » 14 kwietnia 2003, 23:25

Anonymous pisze:Dlaczego pod Linuxem w 1.4 alpha nie mogę wybrać przeszukiwarki Google? Po instalacji domyślnie jest wybrana AskJeeves a Google nie ma nawet na liście? Ta sama MozillaPl 1.4 alpha podd Windoows ma wszystko OK.

Wtyczki dla wyszukiwarek są zapakowane w RegPL.xpi, a ten jest taki sam jak w wersji dla Windows. Prawdopodobnie Mozillia cos skopała - z tego co pobieżnie zaobserwowałem to prawdopodobnie przy pierwszym starcie próbuje zaktualizować wtyczki, cześć wtyczek ma potem zmienione nazwy na *.old zamiast *.src - dlatego też nie są wykrywane. Wystarczy chyba zmienić nazwę na *.src - wszystko powinno być OK ;)
GmbH

Z nami od: 30 stycznia 2002, 22:38

Re: Google pod Linuxem w 1.4 alpha

Postautor: Ar't » 15 kwietnia 2003, 11:50

GmbH pisze:
Anonymous pisze:Dlaczego pod Linuxem w 1.4 alpha nie mogę wybrać przeszukiwarki Google? Po instalacji domyślnie jest wybrana AskJeeves a Google nie ma nawet na liście? Ta sama MozillaPl 1.4 alpha podd Windoows ma wszystko OK.

Wtyczki dla wyszukiwarek są zapakowane w RegPL.xpi, a ten jest taki sam jak w wersji dla Windows. Prawdopodobnie Mozillia cos skopała - z tego co pobieżnie zaobserwowałem to prawdopodobnie przy pierwszym starcie próbuje zaktualizować wtyczki, cześć wtyczek ma potem zmienione nazwy na *.old zamiast *.src - dlatego też nie są wykrywane. Wystarczy chyba zmienić nazwę na *.src - wszystko powinno być OK ;)

o prawie dobrze old to sa pliki ktore byly wczesniej.
sposób na szybko jeszcze raz zainstalowac dany xpi
i skasowac wszystkie pliki "*old" (tak bez kropki)
ten błąd jest tylko na linuksie
a numerek bledu to 198947 i 200024
Ar't

Z nami od: 27 listopada 2002, 13:07

Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite