MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Logowanie do Inteligo

Tematy specyficzne dla pakietów SeaMonkey oraz Mozilla Suite

Moderator: Pomocy?!

Logowanie do Inteligo

Postautor: ArekG » 27 lutego 2002, 19:28

Przeglądarka: -

Witam,

czy może ktoś mi wyjaśnić, dlaczego nie mogę się zalogować przy pomocy Mozilli (0.9.8PL) do Inteligo (https://secure.inteligo.com.pl/wmc/web). Po wpisaniu identyfikatora i hasła, w odpowiedzi dostaję komunikat o błędzie komunikacji. Z konkurencji (Opera, IE) wszystko idzie OK...

Mozilla 0.9.8PL, Sun Java 1.4.0 (plugin dla Netscape 6.0)

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Pozdrawiam,
Arek
ArekG
 
Posty: 18
Z nami od: 08 lutego 2002, 20:44
Lokalizacja: Gdansk

Logowanie do Inteligo

Postautor: rowers » 03 marca 2002, 21:38

Przeglądarka: -

ArekG pisze:Witam,

czy może ktoś mi wyjaśnić, dlaczego nie mogę się zalogować przy pomocy Mozilli (0.9.8PL) do Inteligo (https://secure.inteligo.com.pl/wmc/web). Po wpisaniu identyfikatora i hasła, w odpowiedzi dostaję komunikat o błędzie komunikacji. Z konkurencji (Opera, IE) wszystko idzie OK...

Mozilla 0.9.8PL, Sun Java 1.4.0 (plugin dla Netscape 6.0)

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Pozdrawiam,
Arek


Cześć

Też mam problemy z łączeniem się na strony przez https :(
rowers
 
Posty: 14
Z nami od: 07 lutego 2002, 00:30
Lokalizacja: Poznań

Logowanie do Inteligo

Postautor: pbartecki » 04 marca 2002, 03:21

Przeglądarka: -

Czy problemy z tymi stronami występują również w angielskiej wersji Mozilli? Jeżeli tak, proponuję zgłoszenie błędu na Bugzilla helper. W chwili obecnej Mozilla ma trochę problemów ze stronami zabezpieczonymi - lista błędów.

Pozdrawiam piotr
pbartecki
 
Posty: 705
Z nami od: 03 lutego 2002, 18:31

Logowanie do Inteligo - nadal problemy

Postautor: ArekG » 13 marca 2002, 09:17

Przeglądarka: -

Witam,

problem nadal występuje w angielskiej wersji 0.9.9 (nainstalowanej na 0.9.8PL). Czyzby czas napisac info o bugu, jak podpowiedział Piotr?

Pozdrawiam,
Arek
ArekG
 
Posty: 18
Z nami od: 08 lutego 2002, 20:44
Lokalizacja: Gdansk

Re: Logowanie do Inteligo - nadal problemy

Postautor: GmbH » 13 marca 2002, 09:51

Przeglądarka: -

ArekG pisze:Witam,

problem nadal występuje w angielskiej wersji 0.9.9 (nainstalowanej na 0.9.8PL). Czyzby czas napisac info o bugu, jak podpowiedział Piotr?

Pozdrawiam,
Arek

Hmmm... Można zgłosić bug w module ewangelizacji - bo jedno jest pewne, to Inteligo zawalił sprawę... Przy testowaniu próbowałem się zalogować Mozillą jak i Netscape 4.x - i nic ten sam błąd. Może zrobić podstronę ze spisem banków i sklepów internetowych, które obsługują Mozillę? Z mojej strony mogę powiedzieć, że WBK24 oraz mBank działa ok :) Również Merlin (z autoryzacją przez Polcard) działa :)
GmbH
 
Posty: 825
Z nami od: 30 stycznia 2002, 22:38

Re: Logowanie do Inteligo - nadal problemy

Postautor: Gość » 13 marca 2002, 10:58

Przeglądarka: -

GmbH pisze:Przy testowaniu próbowałem się zalogować Mozillą jak i Netscape 4.x - i nic ten sam błąd.


Hmm... (że zacytuję ;-) ) bardzo dziwne. Przed chwilą zalogowałem się bez problemów przy użyciu Netscape'a 4.74, Netscape'a 6.2.1 i Sylaby 4.7.

Więc nie jestem taki przekonany, że to sprawa Inteligo. Zresztą chyba w wersjach wcześniejszych (o ile dobrze pamiętam - 0.9.7) logowanie szło...

Wieczorem sprawdzę na mandake'owej wersji (chyba) 0.8...

Pozdrawiam,
Arek

mozilla 0.9.9PL, JRE 1.4.0, Win98SE
Gość
 

Re: Logowanie do Inteligo - nadal problemy

Postautor: ArekG » 13 marca 2002, 18:17

Przeglądarka: -

Anonymous pisze:Wieczorem sprawdzę na mandake'owej wersji (chyba) 0.8...


Witam,

no i mam 'zagwozdkę'... Linuksowe wersje Mozilli (Mandrake 8.0, Mozilla 0.9.8PL, 0.9.9PL, JRE 1.4.0) wchodzą bez problemów do Inteligo... Windowsowa 0.9.9PL nie chce.

I co z tym fantem zrobić???

Pozdrawiam,
Arek
ArekG
 
Posty: 18
Z nami od: 08 lutego 2002, 20:44
Lokalizacja: Gdansk

Re: Logowanie do Inteligo - nadal problemy

Postautor: GmbH » 13 marca 2002, 18:32

Przeglądarka: -

ArekG pisze:no i mam 'zagwozdkę'... Linuksowe wersje Mozilli (Mandrake 8.0, Mozilla 0.9.8PL, 0.9.9PL, JRE 1.4.0) wchodzą bez problemów do Inteligo... Windowsowa 0.9.9PL nie chce.


Hmmm... Dziwne, bardzo dziwne... Być może Inteligo sprawdza informację UserAgent i ta z Windowsa nie przechodzi testu. Wydaje mi się, że najlepiej było by to zgłosić na Bugzilli w module Tech Evangelization -> Central Europe

Btw. PSM sainstalowany?
GmbH
 
Posty: 825
Z nami od: 30 stycznia 2002, 22:38

Re: Logowanie do Inteligo - nadal problemy

Postautor: ArekG » 13 marca 2002, 19:52

Przeglądarka: -

GmbH pisze:Wydaje mi się, że najlepiej było by to zgłosić na Bugzilli w module Tech Evangelization -> Central Europe

OK... wejdę tam i zobaczę, o co chodzi w Bugzilli (jeszcze mnie tam nie widzieli ;-) )

GmbH pisze:Btw. PSM sainstalowany?

Zainstalowany, ale niezależnie, czy hasło jest pamiętane, czy nie - efekt jest taki sam.

Pozdrawiam,
Arek
ArekG
 
Posty: 18
Z nami od: 08 lutego 2002, 20:44
Lokalizacja: Gdansk

Re: Logowanie do Inteligo - nadal problemy

Postautor: Gość » 13 marca 2002, 20:32

Przeglądarka: -

ArekG pisze:wejdę tam i zobaczę, o co chodzi w Bugzilli


Zgłosiłem buga pod numerem 130677.

Pozdrawiam,
Arek
Gość
 

Re: Logowanie do Inteligo - nadal problemy

Postautor: ArekG » 13 marca 2002, 20:44

Przeglądarka: -

Anonymous pisze:Zgłosiłem buga pod numerem 130677.


Oczywiście to byłem ja... nie żaden anonymous;-)

Z pozdrowieniami,
Arek
ArekG
 
Posty: 18
Z nami od: 08 lutego 2002, 20:44
Lokalizacja: Gdansk

Re: Logowanie do Inteligo - nadal problemy

Postautor: GmbH » 13 marca 2002, 21:21

Przeglądarka: -

Anonymous pisze:Zgłosiłem buga pod numerem 130677.

Dzieki, może coś wymyślą na to... Prawdopodobnie jednak to jest coś z Inteligo - być może z wykrywaniem przeglądarki:
1. Logowałem się rano (ID, hasło wymyślone, Mozilla i Netscape 4.x): Błąd komunikacji
2. Po południu (około 16): Błąd logowania - czyli wszystko poszło ok bo ID i hasło było nieprawidłowe
3. Wieczorem (po Twojej ostatniej odpowiedzi) - znowu błąd komunikacji
GmbH
 
Posty: 825
Z nami od: 30 stycznia 2002, 22:38

Re: Logowanie do Inteligo - nadal problemy

Postautor: wafel » 30 marca 2002, 21:01

Przeglądarka: -

GmbH pisze:Z mojej strony mogę powiedzieć, że WBK24 oraz mBank działa ok :) Również Merlin (z autoryzacją przez Polcard) działa :)


LukasBank działa (używam 0.9.9Pl na SuSE 7.3 mocno updateowanym.
pzdr
Wafel
wafel
 
Posty: 15
Z nami od: 24 lutego 2002, 12:55
Lokalizacja: Warszawa


Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite

Kto jest online

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot], Google [Bot]

Przejdź do powiązanej strony

Nawigacja:

Stopka: