MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Załączniki PDF

Tematy specyficzne dla pakietów SeaMonkey oraz Mozilla Suite

Moderator: Pomocy?!

Załączniki PDF

Postautor: JaPiotr » 06 czerwca 2002, 09:21

Przeglądarka: -

Mam problem przy przesyłaniu załączników. Chodzi o pliki Acrobata PDF. Po wysłaniu listu z takim załącznikiem odbiorca dostaje informacje o ... braku rzetonu, i nie ma możliwości otwarcia pliku. Przy innych plikach to niewystępuje. Pakowanie każdorazowo plików PDF jest dość uciążliwe. Otrzymane listy z plikami PDF otwiera bez problemu. Gdzie leży wina i jak rozwiązać ten problem? (Sys. Win2000)[/list]
JaPiotr

Postautor: Gość » 06 czerwca 2002, 09:29

żetonu :oops:
Gość

PDF (Acrobat) załącznik - problem nie rozwiązany

Postautor: JaPiotr » 13 czerwca 2002, 09:09

Po zainstalowaniu Mozilli 1.0 problem ten jest w dalszym ciągu. Ciekawe czy występuje on tylko na moim kompi czy inni też go mają?
Teraz zmienił sie komunikat w Acrobacie
"There was an error opening this document. The root object is missing or invalid" Co jest bzdurą bo wszystkie pliki pdf otwierają się bezproblemowo.
I nie jest to problem konfiguracji mojego kompa bo adresat wiadomości również nie może otworzyć załącznika pdf. Wygląda na to że (moja) Mozilla robi coś dziwnego z tym typem załączników. Jeśli plik spakuję i prześle to problem nie występuje, ale każdorazowe pakowanie załączników pdf jest strasznie upierdliwe. Czy może mnie ktoś oświecić i wyjaśnić co sie dziej (i jak usunąć ten problem)???
:-?
JaPiotr

Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite