MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Jak korzystać z kilku serwerów SMTP

Tematy specyficzne dla pakietów SeaMonkey oraz Mozilla Suite

Moderator: Pomocy?!

Jak korzystać z kilku serwerów SMTP

Postautor: Wojtek » 07 czerwca 2002, 17:06

Przeglądarka: -

Mam takie pytanie. W jaki sposób skonfigurować Mailera Mozilli tak aby przy wysyłaniu z różnych kont korzystał z różnych serwerów SMTP.
Jest taka opja "Zaawansowane" w menu "Serwer poczty wychodzącej" gdzie można podać więcej serwerów (nie tylko domyślny), ale w żaden sposób nie mogę skojarzyć odpowiedniego serwera z odpowiednim kontem.
Czy wie ktoś jak to zrobić?
Wojtek

Re: Jak korzystać z kilku serwerów SMTP

Postautor: Filip » 07 czerwca 2002, 19:41

Wojtek pisze:Mam takie pytanie. W jaki sposób skonfigurować Mailera Mozilli tak aby przy wysyłaniu z różnych kont korzystał z różnych serwerów SMTP.
Jest taka opja "Zaawansowane" w menu "Serwer poczty wychodzącej" gdzie można podać więcej serwerów (nie tylko domyślny), ale w żaden sposób nie mogę skojarzyć odpowiedniego serwera z odpowiednim kontem.
Czy wie ktoś jak to zrobić?

Też nad tym się dzisiaj zastanawiałem i doszedłem do rozwiązania.

Trzeba, w ustawieniach poczty i newsów w zkładce serwera SMTP wybrać advanced, i tam dodać drugi serwer, a potem w ustawieniach konta (kliając na pasek z nazwą konta) tez wybrać advanced i tam wskazać odpiwedni serwer SMTP (bez sensu z tym advanced :->)
Filip

Postautor: Gość » 08 czerwca 2002, 09:18

Wielkie dzięki, trochę mnie zmyliło to "Advanced", bo myślałem cały czas, że to to samo... Swoją drogą to zosało to rozwiązane bardzo nieintuicyjnie :( - ale ważne, ze działa!

Wojtek
Gość

Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite