Witam wszystkich.
3 dni temu zaczalem swoja przygode z linuxem a dokladnie Suse 10.3 i postanowilem sobie zainstalowac Seamonkey pod linuxa jako ze i z tego pakietu korzystalem pod Windowsem.
Jesli chodzi o sama instalacje to poradzilem sobie bez problemu. Klopot mam w tym ze jak chce uruchomic przegladarke seamonkey to musze wchodzic w katalog gdzie jest zainstalowana a pozniej w terminalu uzywac komende ./seamonkey. Przeczytalem tez plik README i jest tam napisane:
"Aby zintegrować SeaMonkey z panelem menedżera GNOME należy
wykonać następujące czynności:
1. Kliknąć główny przycisk startowy GNOME na panelu,
otworzyć menu konfiguracyjne Panelu, a następnie wybrać
Dodaj do Panelu i wskazać Aplikacja uruchamiająca ..."
W tym rzecz, ze u mnie czegos takiego nie ma. Mam cos takiego jak panel sterowania Gnome i w nim sa "Grupy" i pod spodem takie opcje do wybrania jak "Osobiste, Sprzet, System, Wyglad". I nastepnie mam "Typowe zadania" i pod tym "Dodanie drukarki" itp itd, ale nigdzie nie ma opcji "Dodaj do panelu" tak jak jest napisane w README.
Ogolnie mi chodzi o to zebym stworzyc jakas ikonke na pulpicie, zebym nie musial ciagle wchodzic do katalogu gdzie zainstalowalem Seamonkey i nie wpisywac komendy ./seamonkey.
Wiem, ze moze dla wiekszosci jest to banalna sprawa, ale jestem poczatkujacy jesli chodzi o linuxa i prosilbym o pomoc i wyrozumialosc.
Pozdrawiam.
Uruchamianie Seamonkey pod linuxem
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Uruchamianie Seamonkey pod linuxem
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL; rv:1.8.1.6) Gecko/20070730 SUSE/2.0.0.6-25 Firefox/2.0.0.6
- Altek
Przeglądarka: Links (2.1pre11; Linux 2.4.21-243-athlon i686; 100x40)
A nie wystarczy kliknąć PPM na pulpicie i wybrć: dodaj nowy...?
Mozna jeszcze spróbować kliknąć PPM na odpowiedniku ikonki "K" w KDE i może tam jest opcja jak edytor menu?
Możesz także dodać ikonkę/skrót na panelu Gnome - także chyba PPM.
To takie luxne sugestie, jako że nie używam Gnoma
Mozna jeszcze spróbować kliknąć PPM na odpowiedniku ikonki "K" w KDE i może tam jest opcja jak edytor menu?
Możesz także dodać ikonkę/skrót na panelu Gnome - także chyba PPM.
To takie luxne sugestie, jako że nie używam Gnoma
Państwowa dziwka, flądra w jedwabiu i złocie. || Chcą za nią tren nieść, duszę włócząc w błocie. || Cyril Tourneur (1575-1625) ||
SeaMonkey @ GNU/Linux
SeaMonkey @ GNU/Linux
- KLAPEK
- Moderator
- Z nami od: 10 czerwca 2002, 15:05
• Strona 1 z 1
Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite