Podgląd załączników
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Podgląd załączników
Przeglądarka: -
Właśnie szykuję się do przejścia z Outlooka na Mozillę (ech, to bezpieczęństwo
), denerwuje mnie tylko jeden problem - Mozilla próbuje pokazywać treść załącznika w głównym oknie wiadomości, mimo iż ten sam załącznik widniej w oknie załaczników. Momentami jest to denerwujące, szczególnie gdyzałacznik ma po kilkaset kb. Czy można to jakośc przestawić tak, aby treść załącznika nie pokazywała się w głównym oknie wiadomości?
- Roman Sąsiada
Ja też mam podobny problem (załączniki na grupach binarnych)
Mianowicie, jak powiedział mój poprzednik, Mozilla wczytuje z serwera news całą wiadomość wraz z załącznikiem, gdy tylko kliknie się na wiadomości. Dla mnie to nie byłby problem (transfer z serwera news wynosi 128 kB/s), gdyby przy otwieraniu załącznika nie ściągał go od nowa (z serwera news).
Da się coś z tym zrobić? Jeżeli nie, to do boju panowie programiści.
pozdrawiam
z-type
pozdrawiam
z-type
- z-type
- Z nami od: 23 czerwca 2002, 13:12
Re: Ja też mam podobny problem (załączniki na grupach binarn
z-type pisze:... gdyby przy otwieraniu załącznika nie ściągał go od nowa (z serwera news).
To jest ździebko inny problem, niż zgłoszony przez poprzednika
Nie znam rozwiązania dla żadnego z nich, ale ten wymieniony w cytacie jest dla mnie
Wydaje mi się, że Mozilla ma dwa problemy w tym zakresie:
- Cache na niusy jest jakiś mały. Jeśli otworzę po kolei dwa posty z obrazkami powyżej jakichś 50k i potem wrócę do pierwszego, to ładuje go od nowa.
- Różne części programu biorą adres załączników z różnych miejsc. Bo jak wytłumaczyć to, że "Zapisz obrazek jako" z menu kontekstowego na obrazku zrzuca go od razu na dysk (a gdy jest za duży to nie zrzuca - bo cache już go nie zawiera???), a "Zapisz jako" z menu kontekstowego w liście załączników zawsze ściąga z serwera?
To jak, pomoże ktoś programistom Mozilli, którzy nie mogą się z tym uporać co najmniej od czasów 0.9.6?
- E2rd
- Moderator
- Z nami od: 26 marca 2002, 23:16
• Strona 1 z 1
Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite