Skopiowałem plik Inbox i Inbox.msf na inny komputer na którym był zainstalowany pakiet Seamonkey w celu porządkowania folderu odebrane i przeniesienia go z powrotem na mój komp. (brak miejsca na porządkowanie folderu). Robiłem tak rok temu i wszystko udało się znakomicie.
Tym razem otworzyłem Seamonkey, kliknąłem porządkuj i z 1,8 GB zrobiło się 0,5 GB - w pliku oryginalnym wyrzuciłem wcześniej załączniki (głownie duże zdjęcia) - więc nie wzbudziło to moich podejrzeń, ze aż tak duzo mijesca się zwolniło. Przerzuciłem plik Inbox do mojego kompa nadpisujac oryginalny 1,8 GB i po otwarciu okazalo sie, ze brak jest wszystkich wiadomosci tak mniej więcej z ostatniego roku (prawdopodobnie od dnia ostatniego mojego porzadkowania na tym drugim kompie). Część wiadomości mam na serwerze poczty ale Seamonkey ich nie widzi i powtornie nie sciaga, nawet nagłówków.
Czy da się jakoś odzyskać te zagubione/skasowane wiadomości? I jak pobrać te stare wiadomosci z serwera?
Pozdrawiam
Porządkowanie folderów - brak wiadomości z ostatn wiadomości
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Porządkowanie folderów - brak wiadomości z ostatn wiadomości
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; WinNT4.0; pl-PL; rv:1.8.1.21) Gecko/20090303 SeaMonkey/1.1.15
- paero1234
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Slackware GNU/Linux i686; pl-PL; rv:1.8.1.21) Gecko/20090303 SeaMonkey/1.1.15
1. spróbuj na docelowym kompie zrobić Porządkuj folder
jeśli nie pomoże to
2. usuń/przenieś plik inbox.msf i powtórz krok 1.
jeśli nie pomoże to
2. usuń/przenieś plik inbox.msf i powtórz krok 1.
Państwowa dziwka, flądra w jedwabiu i złocie. || Chcą za nią tren nieść, duszę włócząc w błocie. || Cyril Tourneur (1575-1625) ||
SeaMonkey @ GNU/Linux
SeaMonkey @ GNU/Linux
- KLAPEK
- Moderator
- Z nami od: 10 czerwca 2002, 15:05
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Slackware GNU/Linux i686; pl-PL; rv:1.8.1.21) Gecko/20090303 SeaMonkey/1.1.15
Jest jeszcze taki plik: popstate.dat.
Przenieś go i wtedy ponów krok 1.
(oczywiście w tej chwili to tylko domysły...)
Nie masz kopii plików by spróbować jeszcze raz.
PS Ja u siebie nie zauważyłem zwiększonej konsumpcji miejsca podczas porządkowania. Zwiększa się tylko do 100% użycie CPU.
Przenieś go i wtedy ponów krok 1.
(oczywiście w tej chwili to tylko domysły...)
Nie masz kopii plików by spróbować jeszcze raz.
PS Ja u siebie nie zauważyłem zwiększonej konsumpcji miejsca podczas porządkowania. Zwiększa się tylko do 100% użycie CPU.
Państwowa dziwka, flądra w jedwabiu i złocie. || Chcą za nią tren nieść, duszę włócząc w błocie. || Cyril Tourneur (1575-1625) ||
SeaMonkey @ GNU/Linux
SeaMonkey @ GNU/Linux
- KLAPEK
- Moderator
- Z nami od: 10 czerwca 2002, 15:05
• Strona 1 z 1
Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite