MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

SeaMonkey 1.1.17 nie działa na koncie zwykłego użytkownika

Tematy specyficzne dla pakietów SeaMonkey oraz Mozilla Suite

Moderator: Pomocy?!

SeaMonkey 1.1.17 nie działa na koncie zwykłego użytkownika

Postautor: optlabwa » 08 lipca 2009, 10:59

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL; rv:1.8.1.21) Gecko/20090402 SeaMonkey/1.1.16

Wykonując kolejną aktualizację napotkałem niespotykany dotąd problem:
po aktualizacji SeaMonkey działa tylko na koncie administratora a próba uruchomienia na koncie użytkownika otwiera tylko okno z komunikatem (podaję jego fragment):
Kod: Zaznacz cały
<window id="main-window"
^    <menuitem id="menu_HelpPopup_reportertoolmenu"
----^      <command id="cmd_walletPrefill" label="&prefillCmd.label;"
------^    <key id="key_newNavigatorTab" key="&tabCmd.commandkey;" modifiers="accel" command="cmd_newNavigatorTab"/>
----^    <statusbarpanel class="statusbarpanel-iconic" id="privacy-button"
----^    <menu insertbefore="navBeginGlobalItems"
----^  <menuitem id="menu_newCard" label="&newCardCmd.label;" accesskey="&newCardCmd.accesskey;" command="cmd_newCard"/>
--^  <broadcaster id="Communicator:WorkMode"
--^    <menuitem label="&openHelpCmd.label;"
----^    <menuitem id="menu_close" label="&closeCmd.label;" key="key_close" accesskey="&closeCmd.accesskey;"
...
Nie pomogło nawet całkowite usunięcie profilu użytkownika, poskutkował tylko powrót do poprzedniej wersji 1.1.16.
Czy ktoś zna sposób jak zainstalować wersję 1.1.17 (system Mandriva 2008)
optlabwa
 
Posty: 2
Z nami od: 08 lipca 2009, 10:00

Postautor: neeo » 11 lipca 2009, 22:15

Przeglądarka: Opera/9.64 (X11; Linux x86_64; U; pl) Presto/2.1.1

problem wynika najprawdopodobniej z niepoprawnie nadanych uprawnień plikom z tłumaczeniem na język polski. problem występował już kilka razy wczesniej i wygląda na to, że w wydaniu 1.1.17 wystąpił ponownie (sprawdzone na paczce spolszczającej).

szybki fix: w katalogu w którym instalowano/rozpakowano paczkę wydać polecenie:
Kod: Zaznacz cały
chmod 644 `find . -perm 400`
neeo
 

Postautor: Adrianer » 12 lipca 2009, 14:14

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Macintosh; U; Intel Mac OS X 10.5; pl; rv:1.9.1pre) Gecko/20090627 SeaMonkey/2.0b1pre

hmmm, niewykluczone ze po zmianie systemu skrypt ktory mi to automatycznie koryguje nie zaskoczyl... :(

Zeby to poprawic potrzebowalbym informacje czy to wystepuje w instalatorze i/lub wydaniu bez instalatora.
Adrianer
Moderator
 
Posty: 1770
Z nami od: 15 maja 2002, 17:37
Lokalizacja: Aachen/Germany

SeaMonkey 1.1.17 nie działa na koncie zwykłego użytkownika

Postautor: optlabwa » 20 lipca 2009, 10:43

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL; rv:1.8.1.22) Gecko/20090606 SeaMonkey/1.1.17

Problem ten występuje w instalatorze.
Przy użyciu wersji bez instalatora wszystko działa poprawnie ale ta wersja oznacza instalację wszystkich komponentów bez możliwości wyboru.
optlabwa
 
Posty: 2
Z nami od: 08 lipca 2009, 10:00


Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite

Kto jest online

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot], Google [Bot]

Przejdź do powiązanej strony

Nawigacja:

Stopka: