Problem z pocztą wychodzącą SMTP
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Problem z pocztą wychodzącą SMTP
Przeglądarka: -
Mam problem: jestem zalogowany w www.o2.pl i tam mam konto pocztowe. Otóz problem dotyczy serwera poczty wychodzącej, - nie mogę go w prawidłowy sposób skonfigurować,- nie wiem jak ??
Poczta przychodząca działa w sposób idealny, za to nie mogę nic wysłać. Proszę, pomóżcie !! 
- Tycoon77
- Z nami od: 23 czerwca 2002, 11:48
Re: Problem z pocztą wychodzącą SMTP
Proszę sprawdzić, czy wprowadzony jest poprawna nazwa serwera smtp.o2.pl oraz czy nie sa zaznaczone opcje wykorzystania polaczenia szyfrowanego SSL.
Jaki jest komunikat przy polaczeniu ?
Jaki jest komunikat przy polaczeniu ?
- pbartecki
- Z nami od: 03 lutego 2002, 18:31
Re: Problem z pocztą wychodzącą SMTP
Tycoon77 pisze:Mam problem: jestem zalogowany w www.o2.pl i tam mam konto pocztowe. Otóz problem dotyczy serwera poczty wychodzącej, - nie mogę go w prawidłowy sposób skonfigurować,- nie wiem jak ??Poczta przychodząca działa w sposób idealny, za to nie mogę nic wysłać. Proszę, pomóżcie !!
Z instrukcji dla Outlooka na www.o2.pl:
10. Wpisz smtp.o2.pl (smtp.go2.pl lub smtp.tlen.pl) w polu Serwer poczty wychodzącej (SMTP).
Jeśli to twoje jedyne konto pocztowe, to wystarczyło wpisać smtp.o2.pl (smtp.go2.pl lub smtp.tlen.pl) gdy podczas tworzenia konta Mozilla pytała o serwer poczty wychodzącej.
Jeśli natomiast już miałeś jakieś inne konto w Mozilli, to pewnie ustawiłeś jego serwer poczty wychodzącej jako domyślny. Aby wysyłać pocztę dla o2.pl przez smtp.o2.pl, idź do "Konfiguracji kont Kuriera poczty", znajdź "Serwer poczty wychodzącej", naciśnij "Zaawansowane", dodaj smtp.o2.pl (portu nie musisz podawać). Potem znajdź ustawienia dla o2.pl, tam naciśnij "Zaawansowane" i wybierz z listy smtp.o2.pl.
Aha, a jeśli nie miałeś innego konta i nie podałeś smtp.o2.pl przy jego tworzeniu, to wpisz go po prostu w "Serwer poczty wychodzącej", bez używania "Zaawansowanych".
- E2rd
- Moderator
- Z nami od: 26 marca 2002, 23:16
• Strona 1 z 1
Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite