MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

"address not found"

Tematy specyficzne dla pakietów SeaMonkey oraz Mozilla Suite

Moderator: Pomocy?!

"address not found"

Postautor: seamonkeykanada_2 » 13 lutego 2010, 10:04

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; en-US; rv:1.9.1.7) Gecko/20100104 SeaMonkey/2.0.2

Cześć,

Niedawno zamieniłem Mozillę na Seamonkey. Wszystko działa świetnie.
Jedyny zanotowany problem: co pewien czas Seamonkey nie łączy z różnymi stronami - pojawia się komunikat "address not found". Po naciśnięciu przycisku "try again" łączy się jednak natychmiast. Podobny problem występował w Firefoxie, gdzie został rozwiązany przez "add-on" o nazwie "Try again". Problem ten jest szeroko opisany na forach angielskojęzycznych. Czy polscy spece coś poradzą?

Pozdrowienia z Kanady

Andrew
seamonkeykanada_2
 

Odp: "address not found"

Postautor: Grzegorz » 14 lutego 2010, 18:23

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; pl; rv:1.9.2) Gecko/20100115 Firefox/3.6

Mówisz, że problem doskonale opisany na forach anglojęzycznych, pozdrawiasz z Kanady i nie umiesz zastosować rozwiązań czy tych rozwiązań nigdzie nie ma?
GnuPG. Podpisuję własne wypowiedzi. | TrueCrypt. Ufam kryptografii, nie państwu. | Tor. Dbam o swoją prywatność. | OTR. Moje rozmowy nie są podsłuchiwane.

Załóż konto lub kup domenę WWW z linka polecającego: http://www.hekko.pl/?ref=34295
Grzegorz
Moderator
 
Posty: 7493
Z nami od: 15 kwietnia 2007, 12:33

Odp: "address not found"

Postautor: GLI » 15 lutego 2010, 10:08

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.1.7) Gecko/20100104 SeaMonkey/2.0.2

seamonkeykanada_2 pisze:Jedyny zanotowany problem: co pewien czas Seamonkey nie łączy z różnymi stronami - pojawia się komunikat "address not found". Po naciśnięciu przycisku "try again" łączy się jednak natychmiast. Podobny problem występował w Firefoxie, gdzie został rozwiązany przez "add-on" o nazwie "Try again". Problem ten jest szeroko opisany na forach angielskojęzycznych. Czy polscy spece coś poradzą?


Tak, też to zauważyłem, ale jeszcze starcza mi cierpliwości na klikanie "spróbuj ponownie"...

GrzegorzJZD pisze:Mówisz, że problem doskonale opisany na forach anglojęzycznych, pozdrawiasz z Kanady i nie umiesz zastosować rozwiązań czy tych rozwiązań nigdzie nie ma?


Być może moja znajomość rodowitego języka polskiego jest mała, ale mam wrażenie, że "szeroko opisane problemy na forach angielskojęzycznych" oraz ich rzekome rozwiązanie (addon "Try again", tak?) dotyczyły Firefoxa. Zdaje się, że to rozszerzenie nie jest kompatybilne z SeaMonkey...

Powtórzę pytanie: Czy jest jakieś rozwiązanie ww. problemu, które można zastosować dla SeaMonkey 2.x?
Genuine Lifelike Individual
GLI
 
Posty: 204
Z nami od: 15 maja 2003, 10:38

Odp: "address not found"

Postautor: Grzegorz » 15 lutego 2010, 19:39

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; pl; rv:1.9.2) Gecko/20100115 Firefox/3.6

GnuPG. Podpisuję własne wypowiedzi. | TrueCrypt. Ufam kryptografii, nie państwu. | Tor. Dbam o swoją prywatność. | OTR. Moje rozmowy nie są podsłuchiwane.

Załóż konto lub kup domenę WWW z linka polecającego: http://www.hekko.pl/?ref=34295
Grzegorz
Moderator
 
Posty: 7493
Z nami od: 15 kwietnia 2007, 12:33

Odp: "address not found"

Postautor: KLAPEK » 15 lutego 2010, 21:33

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Slackware GNU/Linux i686; pl-PL; rv:1.8.1.23) Gecko/20090823 SeaMonkey/1.1.18

Ta przypadłość dotyczy chyba tylko Windowsa.
W pracy (na linuksie) ostro używana jest wersja 2.x i jeszcze nikt mi nie zgłaszał podobnych problemów (sam też jeszcze ani razu nie miałem takiej sytuacji).
Państwowa dziwka, flądra w jedwabiu i złocie. || Chcą za nią tren nieść, duszę włócząc w błocie. || Cyril Tourneur (1575-1625) ||
SeaMonkey @ GNU/Linux
KLAPEK
Moderator
 
Posty: 2166
Z nami od: 10 czerwca 2002, 15:05
Lokalizacja: ~/seamonkey

Odp: "address not found"

Postautor: GLI » 16 lutego 2010, 11:05

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.1.7) Gecko/20100104 SeaMonkey/2.0.2



Użytkowniku Firefox-a! Greasemonkey nie działa z SeaMonkey...

Klapek twierdzi, że pod Linuksem SM 2.x nie ma tego problemu. Skoro SM 1.1.x pod Windowsa także nie miała tego problemu, to jednak poczekam na nowszą, już poprawioną wersję SeaMonkey 2.x, zamiast instalować kilka (niepotrzebnych) dodatków wymagających następnych "śmieci" (aż tak leniwy nie jestem).
GLI
 
Posty: 204
Z nami od: 15 maja 2003, 10:38

Odp: "address not found"

Postautor: Grzegorz » 16 lutego 2010, 11:37

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; pl; rv:1.9.2) Gecko/20100115 Firefox/3.6

GLI pisze:Użytkowniku Firefox-a! Greasemonkey nie działa z SeaMonkey...

Doprawdy?! A to co?
Obrazek

W poprzednim poście podałem odnośnik do Greasemonkey dla SeaMonkey.

Co do problemów to obstawiam połączenie internetowe lub problemy z profilem, u mnie ani pod Windowsem ani pod Linuksem nic takiego się nie dzieje.
GnuPG. Podpisuję własne wypowiedzi. | TrueCrypt. Ufam kryptografii, nie państwu. | Tor. Dbam o swoją prywatność. | OTR. Moje rozmowy nie są podsłuchiwane.

Załóż konto lub kup domenę WWW z linka polecającego: http://www.hekko.pl/?ref=34295
Grzegorz
Moderator
 
Posty: 7493
Z nami od: 15 kwietnia 2007, 12:33


Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite

Kto jest online

Zarejestrowani użytkownicy: dexter, Google [Bot]

Przejdź do powiązanej strony

Nawigacja:

Stopka: