ilość kont e-mail w Mozilli
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
ilość kont e-mail w Mozilli
Przeglądarka: -
czy w najnowszej Mozilli można skonfigurować więcej niż 1 konto e- mail?
- MKafee
Re: ilość kont e-mail w Mozilli
MKafee pisze:czy w najnowszej Mozilli można skonfigurować więcej niż 1 konto e- mail?
Zdecydowanie tak. Od wersji M1 sprzed 4ch lat, jak sądzę
- E2rd
- Moderator
- Z nami od: 26 marca 2002, 23:16
Re: ilość kont e-mail w Mozilli
A ja tylko dorzuce: Kurier Poczty > Plik > Nowy > Konto...
- Gość
SMTP
Można mieć wiele kont i to w różnych folderach ale tylko jeden serwer SMTP,jak chcę sobie wysłać pocztę to muszę za każdym razem zmieniać default smtp bo nie mozna przypisać do każdego konta osobny serwer smtp
Czy można ustawić dla kazdego konta tylko o tym nie wiem?
I jeszcze jedna rzecz mnie zastanawia,dlaczego ustawienia serwera smtp znajduje się Mozilla News ?
I jeszcze jedna rzecz mnie zastanawia,dlaczego ustawienia serwera smtp znajduje się Mozilla News ?
- wojtec
- Z nami od: 22 czerwca 2002, 12:58
Re: SMTP
wojtec pisze:Można mieć wiele kont i to w różnych folderach ale tylko jeden serwer SMTP,jak chcę sobie wysłać pocztę to muszę za każdym razem zmieniać default smtp bo nie mozna przypisać do każdego konta osobny serwer smtp
1) Dodać inne serwery SMTP.
2) Konfiguracja kont Kuriera Poczty > [nazwa konta] > [tajemniczy przycisk] Zaawansowane.
Wiemy, że jest to mało logiczne. Prace zostały rozpoczęte
wojtec pisze:I jeszcze jedna rzecz mnie zastanawia,dlaczego ustawienia serwera smtp znajduje się Mozilla News ?
Nie do końca rozumiem pytanie...
Dlaczego ustawienia serwera znajdują się w obrębie ustawień grup dyskusyjnych ? Tak to tylko wygląda, bo rzeczywiście drzewo preferencji nie wyróżnia odpowiednio serwera SMTP wyświetlanego pod wszystkimi kontami.
- pbartecki
- Z nami od: 03 lutego 2002, 18:31
smtp
Problem już rozwiązany,po prostu źle wpisywałem nazwę serwera smtp,na tenbit.pl nazwa jest po prostu tenbit.pl a w innych serwisach trzeba jeszcze dopisać "smtp" na początku .Zdziwiło mnie też troche wpisywanie hasła osobno do smtp,myślałem że hasło które wpisuje się na początku załatwia sprawę.
Może jestem już trochę skrzywiony prze Outlooka ale konfigracja Mozilla Mail nie jest zbyt prosta
Może jestem już trochę skrzywiony prze Outlooka ale konfigracja Mozilla Mail nie jest zbyt prosta
- wojtec
- Z nami od: 22 czerwca 2002, 12:58
• Strona 1 z 1
Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite