MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Jak poprawnie zainstalowac Mozille

Tematy specyficzne dla pakietów SeaMonkey oraz Mozilla Suite

Moderator: Pomocy?!

Jak poprawnie zainstalowac Mozille

Postautor: Sebastian » 02 lipca 2002, 10:06

Przeglądarka: -

Mam problem tego rodzaju,e po zainstalowaniu polskiej wersjhomic ja prosciej,np.z paska lub pulpitu.Teraz niestety musze wchodzic do jej konkretnej lokalizacji.
Druga sprawa mam niemay problem z zaadowaniem strony czaterii,wyskakuje mi wiadomosc o potrzebie instalacji odpowiedniego pluginu Javy.Ja juz to zrobilem, zkopiowalem dwa pliki do podkatalogu plugins i niestety bez skutku.Caly czas pojawia mi sie to samo okno zachecajace do zainstalowania Javy.Prosze, pomozcie
Sebastian

Re: Jak poprawnie zainstalowac Mozille

Postautor: pbartecki » 02 lipca 2002, 17:48

Przeglądarka: -

Sebastian pisze:Mam problem tego rodzaju,e po zainstalowaniu polskiej wersjhomic ja prosciej,np.z paska lub pulpitu.Teraz niestety musze wchodzic do jej konkretnej lokalizacji.

Prosze utworzyc sobie skrot/alias uruchamiajacy Mozille. Mozna wykorzystac skrypt w katalogu instalacyjnym Mozilli lub utworzyc plik mozilla w /usr/bin/ a w nim wprowadzic:

echo 'Uruchamiam Mozille'
cd /usr/local/mozilla ; ./mozilla

lub cos takiego... W KDE/GNOME mozna wprowadzic domyslna komende /usr/local/mozilla/mozilla we wlasciwosciach dowolnego przycisku.

Sebastian pisze: Druga sprawa mam niemay problem z zaadowaniem strony czaterii,wyskakuje mi wiadomosc o potrzebie instalacji odpowiedniego pluginu Javy.Ja juz to zrobilem, zkopiowalem dwa pliki do podkatalogu plugins i niestety bez skutku.Caly czas pojawia mi sie to samo okno zachecajace do zainstalowania Javy.Prosze, pomozcie

Prosze wyszukac wiadomosci na Forum - bylo o tym juz troche.
http://plugindoc.mozdev.org/ opisuje sposoby instalacji wtyczek w Mozilli. W przypadku Javy nalezy utworzyc dowiazanie symboliczne - i nie nalezy wgrywac pliku wtyczki do katalogu mozilla/plugins.
pbartecki

Z nami od: 03 lutego 2002, 18:31

Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite