MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

ctrl+C, ctrl+V !!!!!

Tematy specyficzne dla pakietów SeaMonkey oraz Mozilla Suite

Moderator: Pomocy?!

ctrl+C, ctrl+V !!!!!

Postautor: karmarys » 06 grudnia 2003, 12:13

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; PL; rv:1.5) Gecko/20031007

NIe działą mi klawiszowe skopiuj wklej (ctrl+c ctrl+v)!!! Boże, jak to wkurza!!! z IE działą a z Modzilli nie!!!!! CO jest grane?
karmarys
 

Postautor: Marta » 06 grudnia 2003, 14:22

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.5) Gecko/20030925

SOA#1 -> u mnie działa....
A działają Ci inne skróty klawiaturowe?
:: wspólne profile linux i windows ::
:: Ubuntu Breezy, FF 1.5.0.1 ::
Marta
 
Posty: 347
Z nami od: 04 września 2002, 15:08
Lokalizacja: Gdańsk

Postautor: Użytkownik » 06 grudnia 2003, 14:41

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win98; PL; rv:1.6a) Gecko/20031030

Dziwne. Alfa - a działa :) . Sprawdż czy czegoś nie zmieniłeś np. w ustawieniach.
Użytkownik
 
Posty: 280
Z nami od: 21 września 2003, 08:58
Lokalizacja: Warszawa

Postautor: Gość » 06 grudnia 2003, 23:33

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; PL; rv:1.5) Gecko/20031007

Marta pisze:SOA#1 -> u mnie działa....
A działają Ci inne skróty klawiaturowe?


inne to w sumie nie sprawdzałęm ale najciekawsze że nie działa mi kopiowanie i wklejanie także z menu kontekstowego! czyli można to gdzieś właczyć?
Gość
 

Postautor: Gość » 07 grudnia 2003, 11:18

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; PL; rv:1.5) Gecko/20031007

Anonymous pisze:
Marta pisze:SOA#1 -> u mnie działa....
A działają Ci inne skróty klawiaturowe?


inne to w sumie nie sprawdzałęm ale najciekawsze że nie działa mi kopiowanie i wklejanie także z menu kontekstowego! czyli można to gdzieś właczyć?


a dziśiaj włączam kompa i... wszystko działa...... teraz to już zupełnie nic nie rozumiem....:(
Gość
 

Postautor: Marta » 07 grudnia 2003, 12:00

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL; rv:1.5) Gecko/20031007

hmm... Ja to zjawisko nazwałabym.... WINDOWS ;)

[schowek to przecież jego działka - a nuź stwierdził że zbanuje mozillę... ;)]
:: wspólne profile linux i windows ::
:: Ubuntu Breezy, FF 1.5.0.1 ::
Marta
 
Posty: 347
Z nami od: 04 września 2002, 15:08
Lokalizacja: Gdańsk

Postautor: Domel » 07 grudnia 2003, 14:05

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.4; MultiZilla v1.5.0.2j) Gecko/20030624

Nie wiem czy to jest ten sam blad ale u mnie objawie sie on mniej wiecej tak:
brak mozliwosci wklejania i kopiowania pojawia sie zupelnie niespodziewanie i nie regularnie. Mozna to krotko okreslic "Raz dziala, raz nie dziala", co jest najciekawsze absolutnie nie moge namierzyc tego bledu, nie widze zadnych zaleznosci. Raz przez 20 z rzedu jest OK a raz nie dziala i juz, czasami jak spokiuje drugi raz to jest OK a czasami nawet po 15 razach jest zle. Ten blad obserwuje juz ponad rok i wyglada na to, ze dzieje sie on zupelnie losowo. Szukalem na bugzilli ale nic takiego znalesc nie moge, sam nie chcem zglaszac bo nic o tym tajemniczym bledzie nie wiem a nie chcem zglaszac bledu typu "U mnie nie dziala" i koniec. Jedynie co moge o nim powiedziec to ze dotyczy MS Windows i rozych wersji Mozilli.
A co do winy Windows czy dokladnie jego schowka to raczej odrzucam taka mozliwosc, poniewaz w innych programach ten blad nie wystepuje.
Domel
 
Posty: 2252
Z nami od: 14 kwietnia 2002, 19:10
Lokalizacja: Białystok

Postautor: Gandalf » 07 grudnia 2003, 14:21

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.6b) Gecko/20031130 Firebird/0.7+

Tez pamietam taki problem jak jeszcze uzywalem Windows.
Gandalf
 
Posty: 1802
Z nami od: 29 czerwca 2002, 04:37
Lokalizacja: Warszawa

Postautor: Użytkownik » 07 grudnia 2003, 15:36

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win98; PL; rv:1.6a) Gecko/20031030

Mało tego. To błąd występujący w NT.
Użytkownik
 
Posty: 280
Z nami od: 21 września 2003, 08:58
Lokalizacja: Warszawa

Postautor: ziem » 07 grudnia 2003, 16:12

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; PL; rv:1.5a) Gecko/20030728 Mozilla Firebird/0.6.1

Użytkownik pisze:Mało tego. To błąd występujący w NT.

Także pod w2k, dotyczy również IE (mam 5.5)- po minimalizacji i maksymalizacji okna w problem IE zanika, w Gecko - nie.

Moja skarga: scroller czasem nie działa - tylko w Gecko, tylko czasem, okoliczności - losowe.
ziem
 
Posty: 57
Z nami od: 11 października 2003, 17:42
Lokalizacja: Skądinąd

Postautor: Domel » 07 grudnia 2003, 17:18

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.4; MultiZilla v1.5.0.2j) Gecko/20030624

ziem pisze: scroller czasem nie działa - tylko w Gecko, tylko czasem, okoliczności - losowe.

Podejrzewam, ze masz jakis niestandardowe sterowniki do myszki zainstalowane (czasami niestandardowe to rowniez te dostarczane przez producenta). Mialem podobny problem i poradzielm soie z nim instalujac sterowniki z plyty Windowsa.
Domel
 
Posty: 2252
Z nami od: 14 kwietnia 2002, 19:10
Lokalizacja: Białystok

Postautor: potus » 28 lutego 2008, 23:53

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1.12) Gecko/20080201 Firefox/2.0.0.12

Zapisałem w schowku ( "kopiuj" ) Text który pisałem z pól godziny potem na GG ktoś mi podesłał czyjś numer no to go "kopiuj". Zapisałem ten numer w kontaktach. potem kliknąłem w strzałkę poprzednia strona i text się poszedł ... Czy da się wrócić teraz do tego Textu zapisanego z dwa "kopiuj" temu ??
potus
 
Posty: 1
Z nami od: 16 września 2005, 15:49

Postautor: GLI » 03 marca 2008, 11:46

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.8.1.12) Gecko/20080201 SeaMonkey/1.1.8

potus pisze:Zapisałem w schowku ( "kopiuj" ) Text który pisałem z pól godziny potem na GG ktoś mi podesłał czyjś numer no to go "kopiuj". Zapisałem ten numer w kontaktach. potem kliknąłem w strzałkę poprzednia strona i text się poszedł ... Czy da się wrócić teraz do tego Textu zapisanego z dwa "kopiuj" temu ??


Po przeczytaniu tej wiadomości uśmiechnąłem się pod nosem, hahaha. Do czasu, aż nie doświadczyłem podobnego, ale bardziej złożonego problemu.

Tekst długo pisany, ale bez możliwości zapamiętania (odpowiedź na forum). Niestety, SM zawiesiła się i należało ją brutalnie (Menadżer Zadań) zakończyć. Nauczony tym przykrym doświadczeniem, ale w dalszym ciągu zbyt leniwy, żeby korzystać z zewnętrznego edytora, postanowiłem umieścić pisany tekst w "schowku" (CTRL+C). W wiadomym miejscu ponownie nastąpił zwis SM, ale nie przejąłem się, gdyż zrobiłem CTRL+C. O naiwności! Okazało się, że wraz ze zniknięciem SM z aktywnych zadań (po zawieszeniu się) zniknęła także zawartość "schowka". Wydawało mi się, że windziany "schowek" jest "niezależny", a tu niespodziewajka!

Poza tym, do tej pory (do 1.1.7 PL) SM nie sprawiała problemów podczas korzystania z mapy miasta na stronie Interaktywny Poznań. Tzn. uruchomić mapę można ale zamknięcie apletu Javy powoduje zawieszenie SM (wspomniane powyżej). Mam najnowszą wersję Javy (1.6.0_04-b12) i z SM 1.1.7 PL nie sprawiała problemów. Czyżby błąd w SM? Czy jest ktoś chętny na sprawdzenie tego błędu? A może tylko u mnie takie cuda?
Genuine Lifelike Individual
GLI
 
Posty: 202
Z nami od: 15 maja 2003, 10:38

Postautor: KLAPEK » 03 marca 2008, 15:22

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Slackware GNU/Linux i686; PL; rv:1.8.1.12) Gecko/20080201 SeaMonkey/1.1.8

GLI pisze:Poza tym, do tej pory (do 1.1.7 PL) SM nie sprawiała problemów podczas korzystania z mapy miasta na stronie Interaktywny Poznań. Tzn. uruchomić mapę można ale zamknięcie apletu Javy powoduje zawieszenie SM (wspomniane powyżej). Mam najnowszą wersję Javy (1.6.0_04-b12) i z SM 1.1.7 PL nie sprawiała problemów. Czyżby błąd w SM? Czy jest ktoś chętny na sprawdzenie tego błędu? A może tylko u mnie takie cuda?

U mnie działa bez problemu:
java - Java(TM) Plug-in 1.5.0_09-b01
sm i os jak w ua :)
Państwowa dziwka, flądra w jedwabiu i złocie. || Chcą za nią tren nieść, duszę włócząc w błocie. || Cyril Tourneur (1575-1625) ||
SeaMonkey @ GNU/Linux
KLAPEK
Moderator
 
Posty: 2163
Z nami od: 10 czerwca 2002, 15:05
Lokalizacja: ~/seamonkey

Odp: ctrl+C, ctrl+V !!!!!

Postautor: yarekyaro » 22 sierpnia 2012, 14:32

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.0) AppleWebKit/535.7 (KHTML, like Gecko) Chrome/16.0.912.75 Safari/535.7

Miałem ten sam problem. w programie do optymalizacji pamięci "Smart Ram" zaznaczyłem opcje" wyczyść schowek".
Po odznaczeniu tej opcji problem znikł.
Tak więc to możliwe że nie żaden wirus ani trojan a cosik w ustawieniach:)
yarekyaro
 


Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite

Kto jest online

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot], dexter, Google [Bot]

Przejdź do powiązanej strony

Nawigacja:

Stopka: