Jeśli "wybrana grupa dyskusyjna będzie dost. w t. offline" ma za zadanie automatyczne ściąganie wiadomości to nie działa
pobieranie wiadomości news
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
pobieranie wiadomości news
Przeglądarka: -
Chciałbym mieć wiadomości news skopiowane lokalnie i tu się zrobił mały problem - za każdym razem muszę wejść we właściwości/zakładkę "tryb offline" i nacisnąć "pobierz teraz" ale i tak wcześniej muszę ściągnąć nagłówki.
Jeśli "wybrana grupa dyskusyjna będzie dost. w t. offline" ma za zadanie automatyczne ściąganie wiadomości to nie działa
. No chyba żem coś źle skonfigurował 
- vasart
- Z nami od: 22 lutego 2002, 17:04
Re: pobieranie wiadomości news
vasart pisze:Chciałbym mieć wiadomości news skopiowane lokalnie i tu się zrobił mały problem - za każdym razem muszę wejść we właściwości/zakładkę "tryb offline" i nacisnąć "pobierz teraz" ale i tak wcześniej muszę ściągnąć nagłówki.
Zarówno "Plik -> Tryb offline -> Pobierz/Synchronizuj", jak i żądanie pobrania wszystkiego przy przechodzeniu w tryb offline, same ładują nagłówki przed pobraniem treści. Mają również tę przewagę, że działa w ich przypadku ustawienie w konfiguracji serwera "Pobieraj tylko nieprzeczytane wiadomości". Tzn. jak ostatnio sprawdzałem (w 1.1a) to pobranie wiadomości przez "Właściwości grupy -> Pobierz teraz" ściągało wszystko jak leci
Radzę więc tuż po połączeniu się z siecią zapuścić "Pobierz/Synchronizuj", obejrzeć w tym czasie stronkę czy dwie i gdy Kurier Poczty skończy swoje - rozłączyć się. Wszystko powinno być na miejscu.
- E2rd
- Moderator
- Z nami od: 26 marca 2002, 23:16
niby działa
ale:
1. jak zrobić aby pobieranie odbywało się automatycznie (co jakiś czas czy tez przy uruchamianiu kuriera),
2. nierozumiem dlaczego część wiadomości (starych) podczas ściągania nowych jest zaznaczana jako przeczytane - ja ich napewno nie czytałem
1. jak zrobić aby pobieranie odbywało się automatycznie (co jakiś czas czy tez przy uruchamianiu kuriera),
2. nierozumiem dlaczego część wiadomości (starych) podczas ściągania nowych jest zaznaczana jako przeczytane - ja ich napewno nie czytałem
- vasart
- Z nami od: 22 lutego 2002, 17:04
Re: niby działa
vasart pisze:1. jak zrobić aby pobieranie odbywało się automatycznie (co jakiś czas czy tez przy uruchamianiu kuriera),
OIMW się nie da....
vasart pisze:2. nierozumiem dlaczego część wiadomości (starych) podczas ściągania nowych jest zaznaczana jako przeczytane - ja ich napewno nie czytałem
Zdaje się, że tak oznacza artykuły, które już wyekspirowały, tfu, zniknęły z serwera z powodu przeterminowania. Czy u Ciebie dotyczy to również artykułów ściągniętych do offline?
- E2rd
- Moderator
- Z nami od: 26 marca 2002, 23:16
• Strona 1 z 1
Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite