MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Problem z dwoma kontami...

Tematy specyficzne dla pakietów SeaMonkey oraz Mozilla Suite

Moderator: Pomocy?!

Problem z dwoma kontami...

Postautor: Gość » 30 lipca 2002, 01:26

Przeglądarka: -

Czy da się ustawic dwa konta o tej samej nazwie użytkownika przy odbieraniu poczty podczas konfiguracji drugiego? Mozilla uprzejmie informuje że taka nazwa już instnieje i żeby wybrać inną. Na Outlooku działało normalnie! Da się to jakoś zrobić ?
Gość

Re: Problem z dwoma kontami...

Postautor: E2rd » 30 lipca 2002, 14:02

Anonymous pisze:Czy da się ustawic dwa konta o tej samej nazwie użytkownika...

Podobno tak, trzeba jednak:
1. Ustawić konto z inną nazwą
2. Pogrzebać w pliku prefs.js w katalogu profilu.

Tylko ja czegoś nie rozumiem. Jeśli chodzi ci tylko o inną tożsamość, to po co ci prawidłowe ustawienia serwera na tym drgim koncie? Chcesz odbierać pocztę do dwóch różnych Inboxów na raz (lub na przemian)? Wprowadź to drugie konto z bzdurnymi ustawieniami serwera (tylko dobry adres e-mail) i wybieraj tą tożsamość z listy przy tworzeniu wiadomości.
E2rd
Moderator

Z nami od: 26 marca 2002, 23:16

Postautor: Gość » 30 lipca 2002, 16:57

A wiec to wyglada tak. Mam dwie rozne nazwy konta ktore i tak sciagaja poczte do jednego. Wszystko jest w porzadku tylko ze chcialbym miec te oba ustawione jako oddzielne konta, zeby moc np wysylac z kazdego poczte. Nazwy uzytkownika nie moge wpisac innej bo nie zaloguje sie wtedy na serwer, w tym tkwi problem. Nazwa usera musi byc ta sama, a Mozilla nie chce mi zrobic takiego drugiego konta
Gość

Postautor: pbartecki » 30 lipca 2002, 17:30

Takie rozwiązanie jak zaproponował E2rd byłoby chyba najlepsze: skonfigurować drugie konto z nieprawidłową nazwą.

Następnie utworzyć filtr na pierwszym koncie, który będzie przenosił wiadomości do drugiego konta.
pbartecki

Z nami od: 03 lutego 2002, 18:31

Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite