Witam wszystkich grupowiczow.
Jak wklejam fragment tekstu z mozilli 0.9.8 do dowolnego edytora to zamiast polskich ogonkow dosteje np zamiast ę e;
Jednak jak wklejam z mozilli do dowolnego pola w mozilli to juz ognki sa - wie ktos jak to naprawic.
Z gory dzieki za wszystkie sugestie
problem z wklejaniem tekstu z mozilli 0.9.8
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
problem z wklejaniem tekstu z mozilli 0.9.8
Przeglądarka: -
- panki
- Z nami od: 09 kwietnia 2002, 11:58
Re: problem z wklejaniem tekstu z mozilli 0.9.8
panki pisze:Jak wklejam fragment tekstu z mozilli 0.9.8 do dowolnego edytora to zamiast polskich ogonkow dosteje np zamiast ę e;
Jednak jak wklejam z mozilli do dowolnego pola w mozilli to juz ognki sa - wie ktos jak to naprawic.
0.9.9+ oraz 0.9.9 - tutaj nie ma żadnych problemów, polecam aktualizację przeglądarki.
- GmbH
- Z nami od: 30 stycznia 2002, 22:38
panki pisze:zaktualizowałem przeglądarke do 0.9.9 i jest to samo - może gdzieś to sie ustawia jeszcze
Jaki system? Co i gdzie kopiujesz? Jak wygląda tekst z polskimi literami skopiowany do notatnika (czy też bez ogonków czy może z dziwnymi znaczkami)?
- GmbH
Na kompie mam linux'a rh 7.0. Zainstalowalem mozille 0.9.9 z rpm ze strony mozilli (rh). Jak kopiuje jakiś tekst z mozilli do np kworda to otrzymuje zamiast 'ą' 'a;','ł' to '?'. Natomiast konqueror ta operacja prawidłowo działa. Można to jakoś zmienic ?
- panki
- Z nami od: 09 kwietnia 2002, 11:58
panki pisze:Na kompie mam linux'a rh 7.0. Zainstalowalem mozille 0.9.9 z rpm ze strony mozilli (rh). Jak kopiuje jakiś tekst z mozilli do np kworda to otrzymuje zamiast 'ą' 'a;','ł' to '?'. Natomiast konqueror ta operacja prawidłowo działa. Można to jakoś zmienic ?
Czy pakiet RegPL i LangPL jest zainstalowany?
- GmbH
panki pisze:zaistalowalem tylko pakiety mozlli wraz nspr,psm i nss. Skad wziasc te pakiety, o ktorych mowisz?
Z naszej strony, ale myślę że nie w tym problem (chociaż warto spróbować)... A jak wygląda kopiowanie polskich tekstów z np. Netscape 4.x?
- GmbH
• Strona 1 z 1
Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite