MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

problem z wklejaniem tekstu z mozilli 0.9.8

Tematy specyficzne dla pakietów SeaMonkey oraz Mozilla Suite

Moderator: Pomocy?!

problem z wklejaniem tekstu z mozilli 0.9.8

Postautor: panki » 09 kwietnia 2002, 12:09

Przeglądarka: -

Witam wszystkich grupowiczow.
Jak wklejam fragment tekstu z mozilli 0.9.8 do dowolnego edytora to zamiast polskich ogonkow dosteje np zamiast ę e;
Jednak jak wklejam z mozilli do dowolnego pola w mozilli to juz ognki sa - wie ktos jak to naprawic.
Z gory dzieki za wszystkie sugestie
panki
 
Posty: 8
Z nami od: 09 kwietnia 2002, 11:58

Re: problem z wklejaniem tekstu z mozilli 0.9.8

Postautor: GmbH » 09 kwietnia 2002, 18:14

Przeglądarka: -

panki pisze:Jak wklejam fragment tekstu z mozilli 0.9.8 do dowolnego edytora to zamiast polskich ogonkow dosteje np zamiast ę e;
Jednak jak wklejam z mozilli do dowolnego pola w mozilli to juz ognki sa - wie ktos jak to naprawic.

0.9.9+ oraz 0.9.9 - tutaj nie ma żadnych problemów, polecam aktualizację przeglądarki.
GmbH
 
Posty: 825
Z nami od: 30 stycznia 2002, 22:38

Postautor: panki » 10 kwietnia 2002, 16:23

Przeglądarka: -

zaktualizowałem przeglądarke do 0.9.9 i jest to samo - może gdzieś to sie ustawia jeszcze
panki
 
Posty: 8
Z nami od: 09 kwietnia 2002, 11:58

Postautor: GmbH » 10 kwietnia 2002, 16:28

Przeglądarka: -

panki pisze:zaktualizowałem przeglądarke do 0.9.9 i jest to samo - może gdzieś to sie ustawia jeszcze

Jaki system? Co i gdzie kopiujesz? Jak wygląda tekst z polskimi literami skopiowany do notatnika (czy też bez ogonków czy może z dziwnymi znaczkami)?
GmbH
 
Posty: 825
Z nami od: 30 stycznia 2002, 22:38

Postautor: panki » 11 kwietnia 2002, 07:39

Przeglądarka: -

Na kompie mam linux'a rh 7.0. Zainstalowalem mozille 0.9.9 z rpm ze strony mozilli (rh). Jak kopiuje jakiś tekst z mozilli do np kworda to otrzymuje zamiast 'ą' 'a;','ł' to '?'. Natomiast konqueror ta operacja prawidłowo działa. Można to jakoś zmienic ?
panki
 
Posty: 8
Z nami od: 09 kwietnia 2002, 11:58

Postautor: GmbH » 12 kwietnia 2002, 14:08

Przeglądarka: -

panki pisze:Na kompie mam linux'a rh 7.0. Zainstalowalem mozille 0.9.9 z rpm ze strony mozilli (rh). Jak kopiuje jakiś tekst z mozilli do np kworda to otrzymuje zamiast 'ą' 'a;','ł' to '?'. Natomiast konqueror ta operacja prawidłowo działa. Można to jakoś zmienic ?

Czy pakiet RegPL i LangPL jest zainstalowany?
GmbH
 
Posty: 825
Z nami od: 30 stycznia 2002, 22:38

Postautor: panki » 13 kwietnia 2002, 12:01

Przeglądarka: -

zaistalowalem tylko pakiety mozlli wraz nspr,psm i nss. Skad wziasc te pakiety, o ktorych mowisz?
panki
 
Posty: 8
Z nami od: 09 kwietnia 2002, 11:58

Postautor: GmbH » 13 kwietnia 2002, 18:02

Przeglądarka: -

panki pisze:zaistalowalem tylko pakiety mozlli wraz nspr,psm i nss. Skad wziasc te pakiety, o ktorych mowisz?

Z naszej strony, ale myślę że nie w tym problem (chociaż warto spróbować)... A jak wygląda kopiowanie polskich tekstów z np. Netscape 4.x?
GmbH
 
Posty: 825
Z nami od: 30 stycznia 2002, 22:38


Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite

Kto jest online

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot], Google [Bot]

Przejdź do powiązanej strony

Nawigacja:

Stopka: