MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Ctrl+L nie działa w MozillaPL 1.1B, w oryginalnej działa...

Tematy specyficzne dla pakietów SeaMonkey oraz Mozilla Suite

Moderator: Pomocy?!

Ctrl+L nie działa w MozillaPL 1.1B, w oryginalnej działa...

Postautor: quiris » 31 lipca 2002, 06:51

Przeglądarka: -

Hmm... co może być nie tak? Używam WindowsaXP Pro i MozillaPL ma włączoną opcję -turbo, w preferencjach specjalnie nie mieszałem. Zresztą w wersji 1.1A też to było. Dlatego porzuciłem MozillęPL i zainstalowałem sobie Nightly Build, gdzie ten skrót działa.
Z tego co się zorientowałem to już sobie poradzono z błędem utraty profili. Jak to sprawdzić, czy w tym buildzie, który mam patch został zaimplementowany?
quiris

Re: Ctrl+L nie działa w MozillaPL 1.1B, w oryginalnej działa

Postautor: pbartecki » 31 lipca 2002, 19:41

Ta opcja nie została wyłączona - skróty zostały zamienione z L na O. Ctrl-O zatem wykonuje pracę Ctrl-L - jednak przy okazji anuluje działanie starego Ctrl-O, które powinno otworzyć okno dialogowe wyboru pliku.
Dziękuję za zwrócenie na to uwagi ;)

Wyjścia: Powinniśmy w następnym wydaniu powrócić do standardowego Ctrl-L, żeby wszędzie było tak samo (polska i angielska wersja Mozilli) lub nadać Ctrl-O (Otwórz plik) jeszcze jakiś inny skrót.

Chyba pierwsza opcja byłaby lepsza.
pbartecki

Z nami od: 03 lutego 2002, 18:31

Postautor: quiris » 31 lipca 2002, 20:37

Ja również uważam, że skróty powinny być identyczne w obu wersjach. Informacje o skrótach znalazłem na mozilla.org i dlatego nie miałem pojęcia o zmianie skrótu w wersji polskiej.

PS. Mam jeszcze jedno pytanie: Jaka jest różnica pomiędzy Ctrl+L, a Ctrl+Shift+L? Bo jakoś nie chwytam ;-)
quiris

Z nami od: 31 lipca 2002, 06:53

Postautor: pbartecki » 31 lipca 2002, 22:21

quiris pisze:PS. Mam jeszcze jedno pytanie: Jaka jest różnica pomiędzy Ctrl+L, a Ctrl+Shift+L? Bo jakoś nie chwytam ;-)

Ctrl L podświetla tekst w pasku adresowym
Ctrl-Shift-L otwiera okno dialogowe do wprowadzania adresu, w którym można wybrać dodatkowe opcje. (np gdzie otworzyć dokument itp)
pbartecki

Z nami od: 03 lutego 2002, 18:31

Postautor: quiris » 31 lipca 2002, 23:51

pbartecki pisze:Ctrl-Shift-L otwiera okno dialogowe do wprowadzania adresu, w którym można wybrać dodatkowe opcje. (np gdzie otworzyć dokument itp)

Tak właśnie myślałem. Tylko jest jeden problem: Jakoś tego okienka nie udaje mi się uzyskać. Obecnie używam wersji ENG 1.1B.
quiris

Z nami od: 31 lipca 2002, 06:53

Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite