MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Problem z wyswietlaniem DATY

Tematy specyficzne dla pakietów SeaMonkey oraz Mozilla Suite

Moderator: Pomocy?!

Problem z wyswietlaniem DATY

Postautor: KLAPEK » 05 sierpnia 2002, 09:01

Przeglądarka: -

Mam nastepujacy problem; prosze o pomoc:
Do tej pory poprawnie pokazywal /Kurier/ date, tj. dzien, miesac, rok, godzina -> teraz pokazuje mi tylko godzine
co sie stalo :o
Dzieje sie tak na kilku kontach, zarowno w elementach wyslanych, jak i odebranych
Jest to dosc powazny problem, jak nie moge zidentyfikowac daty postu :wink:
Z gory dzieki za szybka pomoc
system: win98se, mozilla 1.0pl
Państwowa dziwka, flądra w jedwabiu i złocie. || Chcą za nią tren nieść, duszę włócząc w błocie. || Cyril Tourneur (1575-1625) ||
SeaMonkey @ GNU/Linux
KLAPEK
Moderator

Z nami od: 10 czerwca 2002, 15:05

Re: Problem z wyswietlaniem DATY

Postautor: irekc » 05 sierpnia 2002, 09:40

KLAPEK pisze:Mam nastepujacy problem; prosze o pomoc:
Do tej pory poprawnie pokazywal /Kurier/ date, tj. dzien, miesac, rok, godzina -> teraz pokazuje mi tylko godzine
co sie stalo :o
Dzieje sie tak na kilku kontach, zarowno w elementach wyslanych, jak i odebranych
Jest to dosc powazny problem, jak nie moge zidentyfikowac daty postu :wink:
Z gory dzieki za szybka pomoc
system: win98se, mozilla 1.0pl

Dżizas, co się z Tobą dzieje, jak nie serwer WP to nagle jakaś data....
Zobacz http://mozillapl.org/forum/viewtopic.php?t=491

Sprawdź też czy masz poprawną datę systemową.

--
Irek
irekc

Z nami od: 12 lipca 2002, 12:41

Postautor: KLAPEK » 05 sierpnia 2002, 09:52

irekc pisze:Dżizas, co się z Tobą dzieje, jak nie serwer WP to nagle jakaś data....
Zobacz http://mozillapl.org/forum/viewtopic.php?t=491

dzieki za szybka reakcje :)
nie denerwuj sie tak :wink: ,to moje drugie dopiero podejscie do kuriera, zainstalowalem go w pracy /w domu nie korzystam/ i poszedlem na urlop, teraz po powrocie widze, ze poprzednie posty maja dluga date, a dzisiejsze tylko godzine -> dlatego myslalem, ze cos skopalem, bo jeszcze konfigurowalem konta...
a co do WP to sprobuj wejsc np na czat /da rade za 1 x?, mi prawie zawsze zalicza zwis mozizi, dopiero za 2,3.../ :wink:
spoko, spoko... :lol:
Państwowa dziwka, flądra w jedwabiu i złocie. || Chcą za nią tren nieść, duszę włócząc w błocie. || Cyril Tourneur (1575-1625) ||
SeaMonkey @ GNU/Linux
KLAPEK
Moderator

Postautor: Gość » 05 sierpnia 2002, 10:29

KLAPEK pisze:dzieki za szybka reakcje :)
nie denerwuj sie tak :wink: ,to moje drugie dopiero podejscie do kuriera, zainstalowalem go w pracy /w domu nie korzystam/ i poszedlem na urlop, teraz po powrocie widze, ze poprzednie posty maja dluga date, a dzisiejsze tylko godzine -> dlatego myslalem, ze cos skopalem, bo jeszcze konfigurowalem konta...
a co do WP to sprobuj wejsc np na czat /da rade za 1 x?, mi prawie zawsze zalicza zwis mozizi, dopiero za 2,3.../ :wink:
spoko, spoko... :lol:

Do zdenerwowania to mi jeszcze daleko, ale z tą datą to już lekka przesada, wstyd człowieku takie pytanie zadawać... i jeszcze sam piszesz: "...widzę, że poprzednie posty maja dluga date, a dzisiejsze tylko godzine..." - czy takie zachowanie jest aż tak nielogiczne, że od razu trzeba wysyłać alarm na forum. A co do czata na WP to działa mi "od strzału", nie zdarzyło mi się jeszcze, żeby Java zawiesiła mi Mozille (v. 1.4.0_01 ze strony Sun-a, Win 2k SP2).

--
Irek[/quote]
Gość

Postautor: irekc » 05 sierpnia 2002, 10:36

Ups, znów mnie wylogowało. Pytanie do moderatorów: Czy można by odrobinke ten timeout wydłużyć, zanim zdąże coś sensownego napisać to mi się sesja kończy. :(

--
Irek
irekc

Postautor: KLAPEK » 05 sierpnia 2002, 11:45

irekc pisze:Do zdenerwowania to mi jeszcze daleko, ale z tą datą to już lekka przesada, wstyd człowieku takie pytanie zadawać... i jeszcze sam piszesz: "...widzę, że poprzednie posty maja dluga date, a dzisiejsze tylko godzine..." - czy takie zachowanie jest aż tak nielogiczne, że od razu trzeba wysyłać alarm na forum.

hmmm, widze mamy rozne definicje wstydu :wink: , dla mnie nie jest wstydem prosic o pomoc /nie kazdy wszak jest informatycznym guru w kazdej dziedzinie... czlowiek uczy sie cale zycie; teraz bede juz to wiedzial.../ co do daty to po outlook, gdzie nie bylo takiego zachowania, chyba mozna zrozumiec ze jest to dla mnie dziwne, sadzilem ze cos skopalem w ustawieniach.
poza tym myslalem ze wlasnie po to jest to forum, by mozillowy lamer :wink: mogl zadac pytanie jaszczurzym specom, ha?
irekc pisze:A co do czata na WP to działa mi "od strzału", nie zdarzyło mi się jeszcze, żeby Java zawiesiła mi Mozille (v. 1.4.0_01 ze strony Sun-a, Win 2k SP2).

:o , ja tez mam sun java 1.4.0_01, tez ze strony suna, ale win98se
SeaMonkey @ GNU/Linux
KLAPEK
Moderator

Postautor: KLAPEK » 05 sierpnia 2002, 12:10

irekc pisze:A co do czata na WP to działa mi "od strzału", nie zdarzyło mi się jeszcze, żeby Java zawiesiła mi Mozille (v. 1.4.0_01 ze strony Sun-a, Win 2k SP2).

KLAPEK pisze:

dobra, sprawdzilem takze w biurze :wink: , pierwszy log na czat WP i... zwis mozilli :evil:
system win98se
zatem; czy to ogolna przypadlosc win98se, czy tez moze cos ze stalymi laczami /bladze po omacku szukajac podobienstw miedzy kompem w domu i pracy -> oba win98se, mozilla1.0pl, sun java 1.4.0_01, stale lacza: astercity i netia - co do stalych, to na wywalanie z czata, narzeka sporo obecnych tam osob, ze stalymi laczami wlasnie?/
no ale sa to tylko moje lamerskie :wink: przypuszczenia, tak naprawde nie wiem dlaczego tak sie dzieje...
SeaMonkey @ GNU/Linux
KLAPEK
Moderator

Postautor: irekc » 05 sierpnia 2002, 14:29

KLAPEK pisze:hmmm, widze mamy rozne definicje wstydu :wink: , dla mnie nie jest wstydem prosic o pomoc /nie kazdy wszak jest informatycznym guru w kazdej dziedzinie... czlowiek uczy sie cale zycie; teraz bede juz to wiedzial.../ co do daty to po outlook, gdzie nie bylo takiego zachowania, chyba mozna zrozumiec ze jest to dla mnie dziwne, sadzilem ze cos skopalem w ustawieniach.
poza tym myslalem ze wlasnie po to jest to forum, by mozillowy lamer :wink: mogl zadac pytanie jaszczurzym specom, ha?

Ja też nie jestem żadnym guru mozillowym, a to, że data pokazuje się na różne sposoby to raczej nie jest problem informatyczny. Przecież czasami wystarczy tylko pomyśleć, nieprawdaż? Wiem, że trudno pozbyć się starych przyzwyczajeń (Outlook), przepraszam jeżeli kogoś uraziłem.

KLAPEK pisze: :o , ja tez mam sun java 1.4.0_01, tez ze strony suna, ale win98se

Rzadko korzystam z czata, Win98SE już ze dwa lata nie widziałem, więc tutaj niewiele mogę Ci pomóc. Zdaje się że wyszła nowa wersja Javy - 1.4.1. Spróbuj zainstalować może coś się zmieni (chociaż wątpię)

--
Irek
irekc

Postautor: KLAPEK » 08 sierpnia 2002, 17:58

KLAPEK pisze:

KLAPEK pisze:

dobra, sprawdzilem takze w biurze :wink: , pierwszy log na czat WP i... zwis mozilli :evil:
system win98se
zatem; czy to ogolna przypadlosc win98se, czy tez moze cos ze stalymi laczami /bladze po omacku szukajac podobienstw miedzy kompem w domu i pracy -> oba win98se, mozilla1.0pl, sun java 1.4.0_01, stale lacza: astercity i netia - co do stalych, to na wywalanie z czata, narzeka sporo obecnych tam osob, ze stalymi laczami wlasnie?/
no ale sa to tylko moje lamerskie :wink: przypuszczenia, tak naprawde nie wiem dlaczego tak sie dzieje...

chyba doszedlem co nie gra :wink:
najparawdopodobniej java suna 1.4.0_01 /plik: j2re-1_4_0_01-windows-i586-i.exe/ gryzie sie z win98se :o ; odpalilem IE i w opcjach zaznaczylem by korzystal z javy suna, wejscie na czat w WP i zwis systemu /podobnie jak przy mozzi/, dziala tylko mysz i ctrl+alt+del -> zabicie IE odmraza system; gdy odpalam IE z vm java, czat WP i ok.
sprobuje zainstalowac nowa jave, moze pomoze :wink:
ps czy ktos z win98se+mozilla1.0pl+sun java 1_4_0_01 ma podobne problemy z czatem na WP? :roll:
SeaMonkey @ GNU/Linux
KLAPEK
Moderator

Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite