MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Drobne pytanko :)

Tematy specyficzne dla pakietów SeaMonkey oraz Mozilla Suite

Moderator: Pomocy?!

Drobne pytanko :)

Postautor: KiCaj » 10 sierpnia 2002, 11:56

Przeglądarka: -

Powiedzcie mi który program do sciagania plików ze stron www jest najlepszy??
Opiszcie go krótko uwzględniając przyczyny jego wyboru .
sorry ze zawracam wam glowe :roll: ale juz mi sie wszystko miesza w glowie i nie wiem który jest najlepszy :D[/b]
KiCaj

Z nami od: 08 sierpnia 2002, 20:54

Postautor: Burcu » 10 sierpnia 2002, 14:38

Po pierwsze - zadaj sobie troche trudu i przeszukaj to forum. Temat programów do ściągania i jego pokrewne był już parę razy przerabiany.
A tak poza tym to powiem ci jak jest u mnie. Do dzisiaj używałem Flashget'a. Program dobry, integrujący się nieźle z Mozillą, wznawiający zerwane połączenia i wysoce konfigurowalny.
Dzisiaj na stronie MozillaPL.org pojawiłio się info o programie FreshDownload. Pobrałem go więc i jestem w trakcie testów. Z pierwszych wrażeń mogę powiedzieć, że jest OK. Prostszy w obsłudze (konfiguracji) od FlashGet'a (choć tamten wcale trudny w obsłudze nie jest), ale ma mniej funkcji. Zasysa co prawda jak odkurzacz przemysłowy, ale brakuje mi w nim jednej z funkcji jaką miał FG. Otóż nie można określić maksymalnego limitu prędkości pobierania, co się przydaje czasami. W sytuacjach gdy chce się jeszcze strony przedglądać, uruchomiony program do ściągania "wysysa" całe łącze i ładowanie stron kuleje. Opcja z ograniczeniem transferu wtedy bardzo pomaga. Ale poza tym to jak na razie jest nieźle. FrehDownload jest nalłatwiej integrującym się programem z tego gatunku. Po prostu zaznaczasz opcę i już. W przypadku FlashGeta czy Getrighta trzeba instalować jeszcze dodatkowe pluginy, ale to nie jest wielki problem. Ode mne to tyle, polecam te dwa, bo z nich do tej pory korzystałem i są OK.

Burcu :o
Mozilla - Rethink your priorities...
Burcu

Z nami od: 01 sierpnia 2002, 21:01

-

Postautor: KiCaj » 10 sierpnia 2002, 16:17

Dzięki. ja co prawda mam DAP 5.3 ale jakos mnie nie bardzo przekonal chociaż dzis sciagnalem przez niego bez problemu 121 mb plik gry counter-strike!! no ale cóż czeba sie w koncu do jakiegos przyzwyczaic :D
KiCaj

Z nami od: 08 sierpnia 2002, 20:54

Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite