MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

a ja bym tak... budzik

Tematy specyficzne dla pakietów SeaMonkey oraz Mozilla Suite

Moderator: Pomocy?!

a ja bym tak... budzik

Postautor: polo » 12 sierpnia 2002, 10:37

Przeglądarka: -

Wiecie co, jak juz tak przeglada sie roznosci w sieci i mija czas sobie od tak sobie a czasem trzeba cos zrobic i ciezko sie oderwac w odpowiedniej chwili:(

jako ze mozilla daje nam takie dzielo jak kalendarzyk:) moze by jeszcze przy okazji tego cacka dorzucic dudzik pelniacy funkcje glosowego powiadamiania czy dowolna muzyczka przez karte muz czy pikaniem na glosniczku sytemowym. Powiadamialo by to o tych waznych spotkaniach czy nawet rano budzilo a moze zapodawalo linki przegladarce? wiem ze taka funkcja jest juz w kalendazu- powiadamianie- lecz jest to niema funkcja- jedynie pojawia sie komunikat w formie okienka... A z glosem to by zrobilo furrore:) A jakby jeszcze mnie budzil komputer i zmuszal piekna muzyczka do rozpoczecia dnia to bym juz padl z zachwytu:)))

co wy na to ludziska?:))))

pozdrawiam
polo :wink:
polo

Budzik bez sensu

Postautor: tristan » 12 sierpnia 2002, 14:56

Bez sensu! Od tego są wielozadaniowe systemy, żeby używać programów osobnych. Np. Supełka dla Windows. Mozilla i tak już jest za dużym kombajnem, a tego typu duperelki można podsuwać programistom innych firm, żeby wkonali oddzielny produkt.
mgr inż. inż. Ja
tristan

Z nami od: 18 lipca 2002, 22:12

Re: Budzik bez sensu

Postautor: Domel » 12 sierpnia 2002, 15:33

Propozycja polo bardzo mi sie podoba. A argumantacja tristana nie bardzo przemawia do mnie. Jeśli była by taka funkcja napewno można by było ją wyłączyć a co do kombajnu to wszystkich składnikow nie musicz instalowac.
Domel

Z nami od: 14 kwietnia 2002, 19:10

Postautor: tristan » 12 sierpnia 2002, 16:11

Domel pisze:Propozycja polo bardzo mi sie podoba. A argumantacja tristana nie bardzo przemawia do mnie. Jeśli była by taka funkcja napewno można by było ją wyłączyć

OK, ale na tej zasadzie, to ja proszę o kalendarz, organizer, minisystem CRM, edytor tekstu, arkusz kalkulacyjny itp.

przypominanie o zadaniach ma się NIJAK DO przeglądarki internetowej. O ile jeszcze poczta, usenet czy IRC są w pewien sposób logicznie związane z Mozillą, o tyle przypominanie już nie! Od tego są osobne, darmowe zresztą w sporej częsci, programiki!
mgr inż. inż. Ja
tristan

Z nami od: 18 lipca 2002, 22:12

Postautor: Domel » 12 sierpnia 2002, 16:34

tristan pisze:OK, ale na tej zasadzie, to ja proszę o kalendarz, organizer, minisystem CRM, edytor tekstu, arkusz kalkulacyjny itp.

Szanuje twoje zdanie ale pewnie w niedlugim czasie Calendar bedzie dostepny tak samo jak IRC, Kompozytor itp. http://mozilla.org/projects/calendar/
Tu nie chodzi o to zeby w Mozilli dostepne byl aplikacje typu arkusz kalkulacyjny, to ma dzialac na wzor Outlooka. Tak wiec Calendar (Kalendarz) ma duzo wspolnego z Mozilla a dokladnie z Mail i Address Book.
Domel

Z nami od: 14 kwietnia 2002, 19:10

Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite