jak w temacie czy będzie działać ? bo mam już zainstalowanego gółego win 2k ale teraz chciałbym jakoś odintegrować stamtąd internet explorer i outlook express, a na ich miejsce władować mozille. jak mozna importowac konta z innej mozilli ? (mam jedna na win 98 a teraz te konta chce przerzucic do tej w win 2k) nie zauwalylem nigdzie opcji export.
pozdro for all mozilla uzers
mozilla w win 2000
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
mozilla w win 2000
Przeglądarka: -
- michalk24
- Z nami od: 10 lipca 2002, 15:25
Zainstaluj Mozille i ustaw ją jako domyślną przeglądarkę i program pocztowy - to rozwiąże problem integracji z systemem. IE oraz Outlook oczywiście pozostaną, ale Mozilla będzie tym programem, który uruchamia się domyślnie. Opcje do zaznaczenia znajdziesz w:
Edycja|Preferencje|Zaawansowane|System| tutaj powiąż Mozille z odpowiednimi protokołami
Dla Kuriera Poczty:
Edycja|Preferencje|Kurier Poczty (tutaj zaznacz opcję - "Użyj kuriera poczty jako domyślnego programu pocztowego")
Co do przeniesienia ustawień konta, to nie ma narzędzia eksportującego. Należy po prostu skopiować profil, w którym są przechowywane dane. Ale radziłbym wybrać odpowiednie pliki, a nie wszystko na raz, bo na tych dwóch systemach miejsca przechowywania profilu się różnią i może powstać problem z ustawieniami programu
Najlepiej zajrzyj do artykułu o profilach na stronie MozillaPL.org
http://mozillapl.org/index.php?name=New ... =0&thold=0
Skopiuj plik z bookamrksami, pliki z pocztą możesz podmienić po założeniu kont w nowej instalacji - to chyba te najważniejsze, reszta jest do odtworzenia. Zresztą sam zobaczysz co ci potrzeba przenieść. Mam nadziejhę, że ten przydługi wywód pomoże ci w przesiadce
Burcu
Edycja|Preferencje|Zaawansowane|System| tutaj powiąż Mozille z odpowiednimi protokołami
Dla Kuriera Poczty:
Edycja|Preferencje|Kurier Poczty (tutaj zaznacz opcję - "Użyj kuriera poczty jako domyślnego programu pocztowego")
Co do przeniesienia ustawień konta, to nie ma narzędzia eksportującego. Należy po prostu skopiować profil, w którym są przechowywane dane. Ale radziłbym wybrać odpowiednie pliki, a nie wszystko na raz, bo na tych dwóch systemach miejsca przechowywania profilu się różnią i może powstać problem z ustawieniami programu
Najlepiej zajrzyj do artykułu o profilach na stronie MozillaPL.org
http://mozillapl.org/index.php?name=New ... =0&thold=0
Skopiuj plik z bookamrksami, pliki z pocztą możesz podmienić po założeniu kont w nowej instalacji - to chyba te najważniejsze, reszta jest do odtworzenia. Zresztą sam zobaczysz co ci potrzeba przenieść. Mam nadziejhę, że ten przydługi wywód pomoże ci w przesiadce
Burcu
Mozilla - Rethink your priorities...
- Burcu
- Z nami od: 01 sierpnia 2002, 21:01
Przenosiny profilu
Co do przenoszenia profilu, to ostatnio niusy przyniosły pewien artykuł:
snews://secnews.netscape.com:563/ajbgdm ... tscape.com
Jest to jasny, krótki, prosty wykład (po ang.) o tych bardziej zakręconych aspektach profili, zawierający m.in. wskazówki jak prosto odzyskać skasowany profil / przenieść go w inne miejsce / zachować po reinstalacji systemu. Warto najpierw przeczytać artykuł wspomniany przez Burcu
, żeby poznać trochę szczegółów i wiedzieć o co chodzi.
Hmm.. Może przetłumaczę powyższe i wrzucę gdzieś na MozillaPL?
snews://secnews.netscape.com:563/ajbgdm ... tscape.com
Jest to jasny, krótki, prosty wykład (po ang.) o tych bardziej zakręconych aspektach profili, zawierający m.in. wskazówki jak prosto odzyskać skasowany profil / przenieść go w inne miejsce / zachować po reinstalacji systemu. Warto najpierw przeczytać artykuł wspomniany przez Burcu
Hmm.. Może przetłumaczę powyższe i wrzucę gdzieś na MozillaPL?
- E2rd
- Moderator
- Z nami od: 26 marca 2002, 23:16
Artykuł o przenosinach profilu
E2rd pisze:Jest to jasny, krótki, prosty wykład (po ang.) o tych bardziej zakręconych aspektach profili
hADeSik pisze:hmm... Może przetłumacz...
No, wreszcie jest rozszerzone tłumaczenie tego atrykułu
W tłumaczeniu artykuł stracił swą krótkość, ale mam nadzieję, że nie stracił jasności
- E2rd
- Moderator
- Z nami od: 26 marca 2002, 23:16
Witam,
A właśnie chyba do Ciebie jeszcze nie posłałem wiadomości - Twój artykuł pozwoliłem sobie zamieścić pod adresem http://www.dlaciebie.net/internet/artyk ... w=20020821 .
Jeśli masz jakieś uwagi to proszę o info.
Pozdrawiam
A właśnie chyba do Ciebie jeszcze nie posłałem wiadomości - Twój artykuł pozwoliłem sobie zamieścić pod adresem http://www.dlaciebie.net/internet/artyk ... w=20020821 .
Jeśli masz jakieś uwagi to proszę o info.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
hADeSik
Dodatki PL do Mozilli | www.podatki.4un.pl | www.zus.4un.pl | www.wirusy.4un.pl | www.sklep.4un.pl i nie tylko...
hADeSik
Dodatki PL do Mozilli | www.podatki.4un.pl | www.zus.4un.pl | www.wirusy.4un.pl | www.sklep.4un.pl i nie tylko...
- hADeSik
- Moderator
- Z nami od: 02 czerwca 2002, 21:18
• Strona 1 z 1
Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite