MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

wstawianie losowej sygnaturki automatycznie

Tematy specyficzne dla pakietów SeaMonkey oraz Mozilla Suite

Moderator: Pomocy?!

wstawianie losowej sygnaturki automatycznie

Postautor: vasart » 22 sierpnia 2002, 09:34

Przeglądarka: -

Czy da się jakoś zmusić kuriera do wstawiania automatycznie sygnaturek ale losowych?
vasart

Z nami od: 22 lutego 2002, 17:04

Re: wstawianie losowej sygnaturki automatycznie

Postautor: irekc » 22 sierpnia 2002, 11:52

vasart pisze:Czy da się jakoś zmusić kuriera do wstawiania automatycznie sygnaturek ale losowych?

Myśle, że nowy "engine" do sygnaturek z MozilliPL łatwo da się do tego zmusić, ale o to trzeba zpytać autora (myśle że GmbH albo pbartecki). Dołączam sie do pytania: Da się czy się nie da? :) A jak się da to jak?

--
Irek
irekc

Z nami od: 12 lipca 2002, 12:41

sygnaturki, sygnaturki

Postautor: robbo.rafi » 22 sierpnia 2002, 20:43

TO ja jeszcze dorzucę :-)
- czy edytor zawija sygnaturkę automatycvznie na 72-76?
- gdzie siedzą sygnaturki bo wolałbym poedytować jakimś edytorem - ten kurierowy nie jest do konca wygodny :-) (znaczy nie mogę się przyzwyczaić :-))
robbo.rafi

Z nami od: 17 czerwca 2002, 09:24

Postautor: vasart » 23 sierpnia 2002, 07:24

gdzie siedzą sygnaturki bo wolałbym poedytować jakimś edytorem - ten kurierowy nie jest do konca wygodny (znaczy nie mogę się przyzwyczaić)

w katalogu z Twoim profilem; plik: moztweakSignatures.rdf
ale jak mi powiesz czym to edytować to będę wdzięczny bo format jest conajmniej dziki.
vasart

Sygnaturki: edycja

Postautor: E2rd » 23 sierpnia 2002, 13:32

vasart pisze:
robbo.rafi pisze: gdzie siedzą sygnaturki bo wolałbym poedytować jakimś edytorem - ten kurierowy nie jest do konca wygodny
w katalogu z Twoim profilem; plik: moztweakSignatures.rdf
ale jak mi powiesz czym to edytować to będę wdzięczny bo format jest conajmniej dziki.

No co chcesz? Zwykły format tekstowy z gołymi LFami po Unixowemu, zakodowany w Unikodzie (UTF-8 ?) :)
A czym to wygodnie edytować...? Uhm... Chyba jednak w edytorze sygnaturek MozTweak... :roll:
E2rd
Moderator

Z nami od: 26 marca 2002, 23:16

Postautor: vasart » 23 sierpnia 2002, 14:06

No co chcesz? Zwykły format tekstowy z gołymi LFami po Unixowemu, zakodowany w Unikodzie (UTF-8 ?)
A czym to wygodnie edytować...? Uhm... Chyba jednak w edytorze sygnaturek MozTweak...

Ale to jest chyba tylko komplikowanie sobie życia :-? Skoro występują tylko dwa pola (tytuł sygnaturki i jej treść) to czemu nie może być:
1. tytuł=jakaś tam treść
2. tylko treść a tytuł automatycznie wycinany z pierwszych powiedzmy 15 znaków
3. poprostu jakiś format bazodanowy co by było chyba najbardziej przenaszalne/edytowalne/'user friendly' :)
vasart

Postautor: GmbH » 23 sierpnia 2002, 14:27

vasart pisze:Ale to jest chyba tylko komplikowanie sobie życia :-? Skoro występują tylko dwa pola (tytuł sygnaturki i jej treść) to czemu nie może być:
1. tytuł=jakaś tam treść

Jak już to Grupa,Tytuł,Treść ;)
A jak będa takie same tytuły w tej samej grupie ?

vasart pisze:2. tylko treść a tytuł automatycznie wycinany z pierwszych powiedzmy 15 znaków

O ile pamiętam to zrobiłem tak gdy użytkownik nie poda tytułu...

vasart pisze:3. poprostu jakiś format bazodanowy co by było chyba najbardziej przenaszalne/edytowalne/'user friendly' :)

http://www.w3.org/RDF/

Może masz jakieś propozycje jak ulepszyć edytor?
GmbH

Z nami od: 30 stycznia 2002, 22:38

Postautor: vasart » 23 sierpnia 2002, 15:32

ad1. każda grupa jako osobny plik - ale ok. pomysł odpada.
ad2. a tego nie sprawdziłem, ale może tak zrobić jako jedyną możliwość, czyli wogóle zrezygnować z tytułu wpisywanego osobno?
ad3. miałem na myśli coś jak dbase :)

co do pomysłów to:
1. obawiam się że najłatwiej by mi było to zrobić samemu ale tu jest problem bo ja tylko w pascal/delphi :(
2a. okno mogłoby zawierać listę przewijaną; w lewej kolumnie tytuł, w prawej terść. przechodzę na sam dól i w pustej lini dodaję nowy wpis
2b. lub są dwa pola (np: ponad listą) edit w które wpisuję nową sygnaturkę i tytuł (tutuł mogłby być w tym momencie automatycznie 'wycinany' z tereści i dopiero 'na specjalne życzenie' recznie zmieniony) przycisk dodaj który taką sygnaturkę z tych pól edit dopisuje do pliku. zaznaczenie pozycji z listy przenosiłoby tytuł+treść do tych pól edycyjnych przy czym wtedy przycisk dodaj pełni rolę zmień.
ostatecznie sprowadza się to do tego że wyświetlanie i dopisywanie jest, przynajmiej w/g mnie, nieczytelne w sytuacji gdy sygnaturkę wybieram z listy typu ComboBox czy jak to się po polskiemu wabi.

chyba nie napisałem zbyt mętnie? :)

update:
ad2. tak na szybko sprawdziłem i jak zostawię pustą nazwę to na liście jest pusto a w edycji 'undefined'
vasart

Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite