wstawianie losowej sygnaturki automatycznie
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
wstawianie losowej sygnaturki automatycznie
Przeglądarka: -
Czy da się jakoś zmusić kuriera do wstawiania automatycznie sygnaturek ale losowych?
- vasart
- Z nami od: 22 lutego 2002, 17:04
Re: wstawianie losowej sygnaturki automatycznie
vasart pisze:Czy da się jakoś zmusić kuriera do wstawiania automatycznie sygnaturek ale losowych?
Myśle, że nowy "engine" do sygnaturek z MozilliPL łatwo da się do tego zmusić, ale o to trzeba zpytać autora (myśle że GmbH albo pbartecki). Dołączam sie do pytania: Da się czy się nie da?
--
Irek
- irekc
- Z nami od: 12 lipca 2002, 12:41
sygnaturki, sygnaturki
TO ja jeszcze dorzucę
- czy edytor zawija sygnaturkę automatycvznie na 72-76?
- gdzie siedzą sygnaturki bo wolałbym poedytować jakimś edytorem - ten kurierowy nie jest do konca wygodny
(znaczy nie mogę się przyzwyczaić
)
- czy edytor zawija sygnaturkę automatycvznie na 72-76?
- gdzie siedzą sygnaturki bo wolałbym poedytować jakimś edytorem - ten kurierowy nie jest do konca wygodny
- robbo.rafi
- Z nami od: 17 czerwca 2002, 09:24
gdzie siedzą sygnaturki bo wolałbym poedytować jakimś edytorem - ten kurierowy nie jest do konca wygodny (znaczy nie mogę się przyzwyczaić)
w katalogu z Twoim profilem; plik: moztweakSignatures.rdf
ale jak mi powiesz czym to edytować to będę wdzięczny bo format jest conajmniej dziki.
- vasart
Sygnaturki: edycja
vasart pisze:w katalogu z Twoim profilem; plik: moztweakSignatures.rdfrobbo.rafi pisze: gdzie siedzą sygnaturki bo wolałbym poedytować jakimś edytorem - ten kurierowy nie jest do konca wygodny
ale jak mi powiesz czym to edytować to będę wdzięczny bo format jest conajmniej dziki.
No co chcesz? Zwykły format tekstowy z gołymi LFami po Unixowemu, zakodowany w Unikodzie (UTF-8 ?)
A czym to wygodnie edytować...? Uhm... Chyba jednak w edytorze sygnaturek MozTweak...
- E2rd
- Moderator
- Z nami od: 26 marca 2002, 23:16
No co chcesz? Zwykły format tekstowy z gołymi LFami po Unixowemu, zakodowany w Unikodzie (UTF-8 ?)
A czym to wygodnie edytować...? Uhm... Chyba jednak w edytorze sygnaturek MozTweak...
Ale to jest chyba tylko komplikowanie sobie życia
1. tytuł=jakaś tam treść
2. tylko treść a tytuł automatycznie wycinany z pierwszych powiedzmy 15 znaków
3. poprostu jakiś format bazodanowy co by było chyba najbardziej przenaszalne/edytowalne/'user friendly'
- vasart
vasart pisze:Ale to jest chyba tylko komplikowanie sobie życiaSkoro występują tylko dwa pola (tytuł sygnaturki i jej treść) to czemu nie może być:
1. tytuł=jakaś tam treść
Jak już to Grupa,Tytuł,Treść
A jak będa takie same tytuły w tej samej grupie ?
vasart pisze:2. tylko treść a tytuł automatycznie wycinany z pierwszych powiedzmy 15 znaków
O ile pamiętam to zrobiłem tak gdy użytkownik nie poda tytułu...
vasart pisze:3. poprostu jakiś format bazodanowy co by było chyba najbardziej przenaszalne/edytowalne/'user friendly'
http://www.w3.org/RDF/
Może masz jakieś propozycje jak ulepszyć edytor?
- GmbH
- Z nami od: 30 stycznia 2002, 22:38
ad1. każda grupa jako osobny plik - ale ok. pomysł odpada.
ad2. a tego nie sprawdziłem, ale może tak zrobić jako jedyną możliwość, czyli wogóle zrezygnować z tytułu wpisywanego osobno?
ad3. miałem na myśli coś jak dbase
co do pomysłów to:
1. obawiam się że najłatwiej by mi było to zrobić samemu ale tu jest problem bo ja tylko w pascal/delphi
2a. okno mogłoby zawierać listę przewijaną; w lewej kolumnie tytuł, w prawej terść. przechodzę na sam dól i w pustej lini dodaję nowy wpis
2b. lub są dwa pola (np: ponad listą) edit w które wpisuję nową sygnaturkę i tytuł (tutuł mogłby być w tym momencie automatycznie 'wycinany' z tereści i dopiero 'na specjalne życzenie' recznie zmieniony) przycisk dodaj który taką sygnaturkę z tych pól edit dopisuje do pliku. zaznaczenie pozycji z listy przenosiłoby tytuł+treść do tych pól edycyjnych przy czym wtedy przycisk dodaj pełni rolę zmień.
ostatecznie sprowadza się to do tego że wyświetlanie i dopisywanie jest, przynajmiej w/g mnie, nieczytelne w sytuacji gdy sygnaturkę wybieram z listy typu ComboBox czy jak to się po polskiemu wabi.
chyba nie napisałem zbyt mętnie?
update:
ad2. tak na szybko sprawdziłem i jak zostawię pustą nazwę to na liście jest pusto a w edycji 'undefined'
ad2. a tego nie sprawdziłem, ale może tak zrobić jako jedyną możliwość, czyli wogóle zrezygnować z tytułu wpisywanego osobno?
ad3. miałem na myśli coś jak dbase
co do pomysłów to:
1. obawiam się że najłatwiej by mi było to zrobić samemu ale tu jest problem bo ja tylko w pascal/delphi
2a. okno mogłoby zawierać listę przewijaną; w lewej kolumnie tytuł, w prawej terść. przechodzę na sam dól i w pustej lini dodaję nowy wpis
2b. lub są dwa pola (np: ponad listą) edit w które wpisuję nową sygnaturkę i tytuł (tutuł mogłby być w tym momencie automatycznie 'wycinany' z tereści i dopiero 'na specjalne życzenie' recznie zmieniony) przycisk dodaj który taką sygnaturkę z tych pól edit dopisuje do pliku. zaznaczenie pozycji z listy przenosiłoby tytuł+treść do tych pól edycyjnych przy czym wtedy przycisk dodaj pełni rolę zmień.
ostatecznie sprowadza się to do tego że wyświetlanie i dopisywanie jest, przynajmiej w/g mnie, nieczytelne w sytuacji gdy sygnaturkę wybieram z listy typu ComboBox czy jak to się po polskiemu wabi.
chyba nie napisałem zbyt mętnie?
update:
ad2. tak na szybko sprawdziłem i jak zostawię pustą nazwę to na liście jest pusto a w edycji 'undefined'
- vasart
• Strona 1 z 1
Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite