Czcionki
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Czcionki
Przeglądarka: -
Kolejna rzecz to problem z czcionkami. Żeby poprawnie wyświetlać MathML (np pierwiastki) potrzebne są czcionki takie jak: CMSY10, Lucida Sans Unicode, MT Extra, Math1, Math2, Math3, Math4, Math5 i kilka innych. Tych czcionek nie ma standardowo w Windowsie (np 98se). I tu jest problem bo to powoduje brak czytelności elementów MathMLa w Mozilli.
- Domel
- Z nami od: 14 kwietnia 2002, 19:10
Re: Czcionki
Domel pisze:Kolejna rzecz to problem z czcionkami. Żeby poprawnie wyświetlać MathML (np pierwiastki) potrzebne są czcionki takie jak: CMSY10, Lucida Sans Unicode, MT Extra, Math1, Math2, Math3, Math4, Math5 i kilka innych. Tych czcionek nie ma standardowo w Windowsie (np 98se). I tu jest problem bo to powoduje brak czytelności elementów MathMLa w Mozilli.
Ależ nie ma żadnego problemu! Po prostu czcionki do MathML sciąga się osobno, stąd: http://www.mozilla.org/projects/mathml/fonts/
==
Gabriel
- GabrielBaines
- Moderator
- Z nami od: 05 marca 2002, 21:42
Czcionki i licencje
Domel pisze:Ja tylko mam propozycje by w dalszych wersjach instalowaly sie standardowo.
Bardzo dobra propozycja. Niestety, jak możesz przeczytać na stronie z czcionkami (patrz link w mojej poprzedniej wypowiedzi): "Unfortunately due to various reasons, these fonts cannot be distributed (and auto-installed) with Mozilla as yet. " Podejrzewam, żę jednym z problemów są licencje - czcionki te bowiem nie są własnością mozilla.org.
==
Gabriel
- GabrielBaines
- Moderator
- Z nami od: 05 marca 2002, 21:42
Re: Czcionki i licencje
GabrielBaines pisze:Bardzo dobra propozycja. Niestety, jak możesz przeczytać na stronie z czcionkami (patrz link w mojej poprzedniej wypowiedzi): "Unfortunately due to various reasons, these fonts cannot be distributed (and auto-installed) with Mozilla as yet. " Podejrzewam, żę jednym z problemów są licencje - czcionki te bowiem nie są własnością mozilla.org.
Czcionki TeX można rozprowadzać na podstawie licencji Bakoma... Myśle, że coś tutaj da się zrobić
- GmbH
- Z nami od: 30 stycznia 2002, 22:38
• Strona 1 z 1
Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite