MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Netscape 7 (Mozilla 1.0.1)

Tematy specyficzne dla pakietów SeaMonkey oraz Mozilla Suite

Moderator: Pomocy?!

Netscape 7 (Mozilla 1.0.1)

Postautor: pafnucy » 27 sierpnia 2002, 23:18

Przeglądarka: -

Ukazala sie finalna wersja komercyjnej Mozilli - Netscape 7 - oparta na Mozilli 1.0.1 co jest troche dziwne, bo ta jeszcze nie miala oficjalnej premiery. Jesli ktos jest zainteresowany, mozna zassac instalator tutaj: ftp://ftp.netscape.com/pub/netscape7/en ... SSetup.exe
pafnucy

Re: Netscape 7 (Mozilla 1.0.1)

Postautor: tristan » 28 sierpnia 2002, 08:47

pafnucy pisze:Ukazala sie finalna wersja komercyjnej Mozilli - Netscape 7 - oparta na Mozilli 1.0.1

Ja z innej beczki -- czy ktoś mi wyjaśni, jak prostemu chłopu, jak to do końca jest z tą Mozillą i Netszkapą?
Jak rozumiem, to: była kiedyś NetSzkapa o kodowej nazwie Mozilla i se padła. Potem jakiś bliżej mi nieznany team stworzył Mozillę od nowa i Netscape zaczął z niej korzystać wydając ją pod nazwą Netscape... Ale nie rozumiem haseł o komercyjnych wersjach, skoro wersja Netscape też jest za darmo i nie rozumiem kto produkuje Mozillę a kto Netscape'a...
mgr inż. inż. Ja
tristan

Z nami od: 18 lipca 2002, 22:12

Re: Netscape 7 (Mozilla 1.0.1)

Postautor: irekc » 28 sierpnia 2002, 10:33

tristan pisze:Ja z innej beczki -- czy ktoś mi wyjaśni, jak prostemu chłopu, jak to do końca jest z tą Mozillą i Netszkapą?
Jak rozumiem, to: była kiedyś NetSzkapa o kodowej nazwie Mozilla i se padła. Potem jakiś bliżej mi nieznany team stworzył Mozillę od nowa i Netscape zaczął z niej korzystać wydając ją pod nazwą Netscape... Ale nie rozumiem haseł o komercyjnych wersjach, skoro wersja Netscape też jest za darmo i nie rozumiem kto produkuje Mozillę a kto Netscape'a...

Co do historii Netscape i S-ka to tu jest takie ładne streszczenie http://www.hmetzger.de/netscape/Netscape_History.html. Z tą komercyjnościa to pewnie kolega chciał podkreślić różnice, które są opisane tutaj.
Zwróć uwagę, że w Netscape 7 oprócz kodu Mozilli jest jeszcze kilka "niepotrzebnych komponentów" jak to nazwał autor artykułu.

--
Irek
irekc

Z nami od: 12 lipca 2002, 12:41

Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite