problem z pocztą
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
problem z pocztą
Przeglądarka: -
co zrobić gdy pojawia się taki komunikatt??; "Podczas wysyłania poczty wystąpił błąd. Odpowiedź serwera :<******@****> :Recipient address rejected: Acces danied" i tak w kólko, adres odbiorcy jest prawidłowy, z wysłaniem wiadomości przez outloka nie mam problemu:( Ktoś mi pomoże?
- jarek.m
Re: problem z pocztą
jarek.m pisze:"Podczas wysyłania poczty wystąpił błąd. Odpowiedź serwera :<******@****> :Recipient address rejected: Acces danied"
Serwerowi SMTP się coś nie podoba. Sprawdź 3 razy, czy adres docelowy jest poprawny (np. przecinek zamiast kropki
Jeśli nie, to sprawdź czy wpisałeś w konfiguracji serwera poczty wychodzącej, że ma używać identyfikatora i hasła.
Jeśli tam jest OK, to sprawdź przyciskiem "Zaawansowane" czy nie namnożyło Ci się tam serwerów poczty wychodzącej, których nie wpisywałeś. Jeśli tak, pousuwaj wszystko i zostaw tylko domyślny, a potem przy każdej tożsamości (koncie poczty) sprawdź, czy wybrane jest "Zawsze używaj serwera domyślnego". Jeśli i to nie pomoże, to przynajmniej powiedz, jakiej wersji Mozilli używasz...?
Uff
- E2rd
- Moderator
- Z nami od: 26 marca 2002, 23:16
Ja także nie umiem wysłać poczty
. Zawsze wyskakuje komunikat:
Zdaje się, że mam wszystko dobrze ustawione. Proszę jednak o napisanie, co mam wpisać w każde pole w konfiguracji serwera poczty wychodzącej na przykładzie konta w poczta.fm.
Może to pomoże znaleźć mi błąd, bo uważam, że mam wszystko dobrze ustawione
Z góry dzieki
Dodam jeszcze, że z Outlooka wszystko działa jak należy i mam Mozillę 1.0 PL
Wysyłanie wiadomości nie powiodło się.
Podczas wysyłania poczty wystąpił błąd: połączenie z serwerem SMTP było niemożliwe. Serwer może być wyłączony lub może być źle skonfigurowany. Sprawdź poprawnośc preferencji konta a następnie ponów próbę.
Zdaje się, że mam wszystko dobrze ustawione. Proszę jednak o napisanie, co mam wpisać w każde pole w konfiguracji serwera poczty wychodzącej na przykładzie konta w poczta.fm.
Może to pomoże znaleźć mi błąd, bo uważam, że mam wszystko dobrze ustawione
Z góry dzieki
Dodam jeszcze, że z Outlooka wszystko działa jak należy i mam Mozillę 1.0 PL
- kuku
u mnie ten sam problem z smtp
Mam ten sam problem
Moja dystrybucja LiNUXa to RED HAT 7.3.92 LIMBO
Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; PL; rv:1.1) Gecko/20020826
Nie działa mi poczyta smtp
Odbierać pocztę mogę.
Na grupy dyskusyjne mogę bez problemu wysyłać wiadomości
Ale nie mogę wysłać poczty
Moja dystrybucja LiNUXa to RED HAT 7.3.92 LIMBO
Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; PL; rv:1.1) Gecko/20020826
Nie działa mi poczyta smtp
Odbierać pocztę mogę.
Na grupy dyskusyjne mogę bez problemu wysyłać wiadomości
Ale nie mogę wysłać poczty
- majakos
Ustawienia serwera SMTP
kuku pisze:Proszę jednak o napisanie, co mam wpisać w każde pole w konfiguracji serwera poczty wychodzącej na przykładzie konta w poczta.fm.
No dobra, u mnie działa a mam wpisane:
serwer: jakiśtam.pl
port:pusto
+: używaj ident.
użytkownik: ktośtam
używaj SSL: (*) Nigdy
Zaawansowane: jeden serwer na liście:
jakiśtam.pl (Domyślny)
W konfiguracji konta poczty przycisk Zaawansowane: wybrane "Zawsze używaj domyślnego serwera".
Wiem, że są problemy przy różnych ustawieniach w "Zaawansowane" i lepiej nie mieć tam więcej niż jednego serwera.
- E2rd
- Moderator
- Z nami od: 26 marca 2002, 23:16
• Strona 1 z 1
Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite