Witajcie,
IE ma taki przyjemny fjuturek, który umożliwia drukowanie tylko jednej ramki -- akurat aktywnej. Czy Potworilla też to ma, ino zamaskowane, czy też jestem skazany na używanie IE do wydruków?
Li tylko jedną ramkie drukować
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Re: Li tylko jedną ramkie drukować
Przeglądarka: -
Hmmmm, ciekawe....
Mozilla 1.0 Win2k - w okienku drukowania jest grupa przycisków radiowych do drukowania ramek (jak na ekranie, jednej, osobno).
Mozilla 1.1 Win2k - zupełnie inne okienko drukowania (takie z zakładkami i polem z ikonami drukarek), nie ma nic o ramkach.
Mozilla 1.1 Linux - są kontrolki drukowania ramek....
Dziwne, nie?
Mozilla 1.0 Win2k - w okienku drukowania jest grupa przycisków radiowych do drukowania ramek (jak na ekranie, jednej, osobno).
Mozilla 1.1 Win2k - zupełnie inne okienko drukowania (takie z zakładkami i polem z ikonami drukarek), nie ma nic o ramkach.
Dziwne, nie?
- E2rd
- Moderator
- Z nami od: 26 marca 2002, 23:16
Re: Li tylko jedną ramkie drukować
E2rd pisze:Hmmmm, ciekawe....
Dziwne, nie?
No więc ja mam wesję 1.1 i właśnie z nią jest problem. Jak sam piszesz, w tej wersji oraz Win2k jest okno bez tego. Dlatego, że to po prostu okno typowe z systemu Windows. W 098 inne, w XP inne, ale typowe i nie związane z drukowaniem.
Na podglądzie również nie widzę opcji wyboru, zaś sam podgląd drukowany jest z całości....
Czyżby w wersji 1.1 wycofano tak przydatny fjuturek?
mgr inż. inż. Ja
- tristan
- Z nami od: 18 lipca 2002, 22:12
Odhaczyć:
MozTweak->Drukowanie->Użyj systemowego dialogu drukowania
lub ręcznie przestawic opcję print.use_native_print_dialog
==
Gabriel
lub ręcznie przestawic opcję print.use_native_print_dialog
==
Gabriel
- GabrielBaines
- Moderator
- Z nami od: 05 marca 2002, 21:42
GabrielBaines pisze:Odhaczyć:
Jest taka opcja, niestety zmiana nie powoduje żadnej reakcji
GabrielBaines pisze:lub ręcznie przestawic opcję print.use_native_print_dialog
To znaczy? Gdzie?
mgr inż. inż. Ja
- tristan
- Z nami od: 18 lipca 2002, 22:12
Drukować by ramki się chciało...
tristan pisze:GabrielBaines pisze:Odhaczyć:
Jest taka opcja, niestety zmiana nie powoduje żadnej reakcji
Też sprawdzałem na Win2k - żadnej zmiany. Wciąż ten sam dialog drukowania. Opcje w about:config się zmieniały. Restartowałem Mozillę. Nic.
tristan pisze:To znaczy? Gdzie?
W prefs.js
- E2rd
- Moderator
Re: Drukować by ramki się chciało...
E2rd pisze:Też sprawdzałem na Win2k - żadnej zmiany. Wciąż ten sam dialog drukowania. Opcje w about:config się zmieniały. Restartowałem Mozillę. Nic.
To ja przepraszam. W takim razie nie mam pojęcia, jak na to poradzić.
E2rd pisze:W prefs.js
Albo w user.js - jak kto woli. Ale i tak jest to bez znaczenia, skoro nie pomaga
==
Gabriel
- GabrielBaines
- Moderator
- Z nami od: 05 marca 2002, 21:42
Re: Drukować by ramki się chciało...
OK, ściągnąłem sobie do testów gołą Mozillę 1.1 z ftp.mozilla.org (dokładniej, ...talkback.zip). Zapuściłem ją na tym samym profilu, którego używam do Mozilli 1.1PL. I co? Dialog drukowania jest inny!
Poprzestawiałem ustawienia w MozTweak - preferencje się zmieniały, ale nie wpływały one na wygląd dialogu drukowania.
W MozPL uparcie był taki z zakładkami "Ogólne", "Układ", "Papier/jakość". Na zakładce "Ogólne" najpierw jest "Wybieranie drukarki" z ikonami drukarek w systemie, poniżej obok siebie "zakres stron" i "liczba kopii".
W MozEN uparcie dialog bez zakładek, na górze "Drukarka" z listą wyboru (drop-down), poniżej "zakres wydruku" i "Kopie", poniżej "Print Frames".
Win2k, drukarka HP LJ 4100 (sieciowa).
Oj, chyba coś dla Mantisa...
Poprzestawiałem ustawienia w MozTweak - preferencje się zmieniały, ale nie wpływały one na wygląd dialogu drukowania.
W MozPL uparcie był taki z zakładkami "Ogólne", "Układ", "Papier/jakość". Na zakładce "Ogólne" najpierw jest "Wybieranie drukarki" z ikonami drukarek w systemie, poniżej obok siebie "zakres stron" i "liczba kopii".
W MozEN uparcie dialog bez zakładek, na górze "Drukarka" z listą wyboru (drop-down), poniżej "zakres wydruku" i "Kopie", poniżej "Print Frames".
Win2k, drukarka HP LJ 4100 (sieciowa).
Oj, chyba coś dla Mantisa...
- E2rd
- Moderator
• Strona 1 z 1
Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite