MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Czy z mozilli można utworzyć skrót do strony na pulpicie ?

Tematy specyficzne dla pakietów SeaMonkey oraz Mozilla Suite

Moderator: Pomocy?!

Czy z mozilli można utworzyć skrót do strony na pulpicie ?

Postautor: Mozilla od 30 min » 05 sierpnia 2004, 21:24

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; PL; rv:1.7.2) Gecko/20040803

W IE można utworzyć skrót do oglądanej strony co powoduje , że można dostać się tak prostym dwuklikiem bez uruchamiania strony startowej. W mozilli po wciśnieciu prawego myszy nie ma opcji "utwórz skrót" . Czy mimo wszystko można jakoś tworzyć takie skróty w Mozilli ? Jest to bardzo pomocne, bo można stworzyć sobie własny katralog z nieograniczoną ilością stron.
Mozilla od 30 min
 

Postautor: hADeSik » 05 sierpnia 2004, 21:28

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; pl-PL; rv:1.7.1) Gecko/20040707 MultiZilla/1.6.4.0b

najedź wskaźnikiem myszy na ikonkę strony w pasku adresu (to tuż przed http w adresie) i świat stanie się piękny ;)
hADeSik
Moderator
 
Posty: 844
Z nami od: 02 czerwca 2002, 21:18
Lokalizacja: ja go znam?

Postautor: mozilla od 30 min » 05 sierpnia 2004, 22:23

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; PL; rv:1.7.2) Gecko/20040803

Wielkie dzięki :D

Mam jeszcze pytanie czy można tłumaczyć strony w mozilli na polski?
Jest co prawda opcja w narzedziach, ale nic się nie dzieje kiedy zaznaczam ją na angielskiej stronie.

Ogólnie Mozilla jest cool w porównaniu do IE.
mozilla od 30 min
 

Postautor: piotrek84 » 06 sierpnia 2004, 01:13

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; pl-PL; rv:1.7.2) Gecko/20040803

mozilla od 30 min pisze:Mam jeszcze pytanie czy można tłumaczyć strony w mozilli na polski?
Jest co prawda opcja w narzedziach, ale nic się nie dzieje kiedy zaznaczam ją na angielskiej stronie.


dodatek Moztweak pozwala tlumaczyc wyrazy przy uzyciu slownikow na http://slowniki.onet.pl
natomiast Narzedzia -> Przetlumacz dokument korzysta z czarodziejskiego pomyslu google www.google.com/language_tools , ktore pozwala tlumaczyc cala strone ale nie odsluguje tlumaczenia z/na jezyk polski
piotrek84
 
Posty: 1785
Z nami od: 11 września 2003, 18:48
Lokalizacja: ze świata marzeń

Postautor: mozilla od 30 min » 06 sierpnia 2004, 01:25

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; PL; rv:1.7.2) Gecko/20040803

Cóż szkoda, że nie ma polskiego w googlach. A z lepszych stron polecam też www.translate.pl , która pozwala na tłumaczenie całych partii tekstu (efekty tego bwają lepsze i gorsze w zależności od nastroju :wink: ). Gdyby ktoś przypadkiem poznał sposób na całe strony to prosze o wpis.
mozilla od 30 min
 

Postautor: Olhado/256 » 06 sierpnia 2004, 09:33

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; en-US; rv:1.7) Gecko/20040803 Firefox/0.9.3

Może dałoby się to osiągnąć przez skryptozakładkę? Zgaduję, bo JavaScript znam tylko z nazwy, ale wystarczyłoby tylko przekazać adres aktualnej strony odpowiedniemu serwisowi i wyświetlić wyniki np. w nowym panelu...
Pamiętaj obywatelu: WTYCZKI TO NIE TO SAMO, CO ROZSZERZENIA!
WinXP SP2
Olhado/256
Moderator
 
Posty: 3878
Z nami od: 26 września 2002, 09:47
Lokalizacja: Wrocław

Postautor: piecu » 06 sierpnia 2004, 09:46

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; pl-PL; rv:1.7) Gecko/20040626 Firefox/0.9.1

Polecam też rozszerzenie Dictionary Search.
Bartosz Piec
piecu
Moderator
 
Posty: 809
Z nami od: 17 kwietnia 2003, 15:45
Lokalizacja: Warszawa

Postautor: Mozilla od 30 min » 07 sierpnia 2004, 15:22

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; PL; rv:1.7.2) Gecko/20040803

Dzieki za wpisy. Swoją drogą to odkryłem pewną nieprawidłowość. A mianowicie Zaznaczam: narzedzia/zarządzaj ciasteczkami/zablokuj ciasteczka z tej witryny. Po zablokowaniu w menedżerze ciasteczek usuwam wszystko i opuszczam stronę. Następnie wchodzę powtórnie, zaglądam do menedżera, a tam ... już czekają jeszcze ciepłe, świerzo załadowane ciacha z zablokowanej witryny :(
Mozilla od 30 min
 

Postautor: hADeSik » 07 sierpnia 2004, 15:50

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; pl-PL; rv:1.7.1) Gecko/20040707 MultiZilla/1.6.4.0b

Mozilla od 30 min pisze:już czekają jeszcze ciepłe, świerzo załadowane ciacha z zablokowanej witryny :(

a ta witryna jest na liście zablokowanych?
może na liście masz www.strona a ciacha sa bez www?
hADeSik
Moderator
 
Posty: 844
Z nami od: 02 czerwca 2002, 21:18
Lokalizacja: ja go znam?

Odp: Czy z mozilli można utworzyć skrót do strony na pulpici

Postautor: Iv » 06 stycznia 2010, 20:34

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.1.6) Gecko/20091201 Firefox/3.5.6 (.NET CLR 3.5.30729)

A propo pytania tytułowego. To nieprawda z kliknięciem w tę ikonkę. Po kliknięciu w nią wyskakuje komunikat, że witryna nie dostarcza informacji o swej tożsamości i nic więcej. Tak więc dalej czekam na konkretną i szczególową tym razem poradę, jak wysłać skrót na pulpit.
Iv
 

Odp: Czy z mozilli można utworzyć skrót do strony na pulpici

Postautor: Tomek » 06 stycznia 2010, 20:44

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL; rv:1.9.1.6) Gecko/20091216 Iceweasel/3.5.6 (like Firefox/3.5.6; Debian-3.5.6-1)

Z tym kliknięciem w ikonkę to była prawda - w 2004 roku.
Poza tym - komunikat pokazuje się w momencie kiedy klikniesz i puścisz klawisz myszy. Ty zaś masz chwycić ikonkę (przytrzymać lewy klawisz) i przeciągnąć na pulpit.
"Mym sojusznikiem jest Moc, i potężnym sojusznikiem ona jest." -- Mistrz Yoda
Tomek
Moderator
 
Posty: 9049
Z nami od: 19 sierpnia 2004, 06:52

Odp: Czy z mozilli można utworzyć skrót do strony na pulpici

Postautor: Iv » 01 lutego 2010, 14:32

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.1.7) Gecko/20091221 Firefox/3.5.7 (.NET CLR 3.5.30729)

Działa. Dzięki.
Iv
 

Odp: Czy z mozilli można utworzyć skrót do strony na pulpici

Postautor: Grzegorz » 02 lutego 2010, 21:38

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; pl; rv:1.9.2) Gecko/20100115 Firefox/3.6

deskCut pozwala tworzyć skróty do otwartej strony na pulpicie pod Windowsem, GNOME i KDE.
GnuPG. Podpisuję własne wypowiedzi. | TrueCrypt. Ufam kryptografii, nie państwu. | Tor. Dbam o swoją prywatność. | OTR. Moje rozmowy nie są podsłuchiwane.

Załóż konto lub kup domenę WWW z linka polecającego: http://www.hekko.pl/?ref=34295
Grzegorz
Moderator
 
Posty: 7493
Z nami od: 15 kwietnia 2007, 12:33


Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite

Kto jest online

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot], dzi4d3k, Google [Bot]

Przejdź do powiązanej strony

Nawigacja:

Stopka: