mozilla i kadu
Moderator: Pomocy?!
mozilla i kadu
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; PL; rv:1.6) Gecko/20040115
- Jacek Jackowski
- Z nami od: 25 sierpnia 2004, 19:32
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.7) Gecko/20040808 Firefox/0.9.3
ps: jestem developerem kadu
- joi
- Z nami od: 22 marca 2003, 22:45
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7) Gecko/20040707 Firefox/0.9.2
joi pisze:kadu obecnie nie obsługuje takich "akcji", ale chętnie się dowiem w jaki sposób wydobyć z mozilli/firefoksa kliknięcie na taki link...
Z ciekawości sprawdziłem jak to jest z Firefoxem i oryginalnym GG!
I tutaj mała niespodzianka: Fx rozpoznaje coś takiego gg://1034505
Niestety pod Windows... (numer całkowicie przypadkowy)
- Cleriic
- Moderator
- Z nami od: 09 stycznia 2004, 16:04
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7) Gecko/20040803 Firefox/0.9.3
i dać w dolnych 2 paskach na wyższym gg na niższym ścieżkę do kadu (lub odpowiedniego skryptu)
, albo dopisać sobie w pref.js lub about:config
- Kod: Zaznacz cały
user_pref("network.protocol-handler.external.gg", true);
user_pref("network.protocol-handler.app.gg", 'ścieżka dokadu');
Biorąc pod uwagę inne niestandartowe protokoły i ch klienty (np. e2dk) to Kadu powinno raczej albo zarejetrować w systemie protokół gg: i wtedy mozilla będzie mu przekazywała , albo zrobić plug-in .
Taki plugin zastosował WPKontakt aby przejmować wpk: ( które jest chyba tylko na forum WPkontakta używane) , nie mam pojęcia jak on jest zbudowany ale działa takze pod Operą
- lenrock
- Moderator
- Z nami od: 09 grudnia 2002, 19:33
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7) Gecko/20040803 Firefox/0.9.3
- lenrock
- Moderator
- Z nami od: 09 grudnia 2002, 19:33
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.7) Gecko/20040808 Firefox/0.9.3
myślę, że nie ma co się zabierać za wtyczkę do mozilli i lepiej zrobić to w postaci rozszerzenia w javascripcie - oprócz ustawienia tych dwóch pól w profilu, przydałaby się drobna konfiguracja - wybór ścieżki do programu oraz wybór profilu (kadu) na którym okno rozmowy ma się pojawić...
- Gość
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl_PL; rv:1.8.1.4) Gecko/20070508 Iceweasel/2.0.0.4 (Debian-2.0.0.4-0etch1)
lenrock pisze:joi > Z poziomu użytkownika to można albo zainstalować rozszerzenie mozex
i dać w dolnych 2 paskach na wyższym gg na niższym ścieżkę do kadu (lub odpowiedniego skryptu)
, albo dopisać sobie w pref.js lub about:config.
- Kod: Zaznacz cały
user_pref("network.protocol-handler.external.gg", true);
user_pref("network.protocol-handler.app.gg", 'ścieżka dokadu');
Biorąc pod uwagę inne niestandartowe protokoły i ch klienty (np. e2dk) to Kadu powinno raczej albo zarejetrować w systemie protokół gg: i wtedy mozilla będzie mu przekazywała , albo zrobić plug-in .
Taki plugin zastosował WPKontakt aby przejmować wpk: ( które jest chyba tylko na forum WPkontakta używane) , nie mam pojęcia jak on jest zbudowany ale działa takze pod Operą
Nie ma już takiej potrzeby. trzeba mieć najnowsze kadu, dociagnąć i zainstalować modył dcopexport (pakiet kadu-dcopexport), następnie otworzyć główne okno kadu, wcisnąć F4 i dwuklikiem załadować moduł dcopexport.
Następnie trzeba w oknie konfiguracji wejść w opcję dcopexport i zainstalować obsługę protokołu gg w wybranych przeglądarkach. Firefox przy tej instalacji musi być wyłaczony.
- Gość
Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite