czcionki TrueType
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
czcionki TrueType
Przeglądarka: -
W końcu nie wiem jak to jest z tymi czcionkami. Przeczytałem u Was, że należy zmodyfikować plik unix.js, aby uaktywnić czcionki TT w Linuxie. U mnie (XFree 4.2) czcionki w Mozilli mam bez modyfikacji powyzszego pliku, co więcej, jeśli mimo to w pliku unix.js dopiszę ścieżkę do czcionek (jak zalecacie), to strony wyświetlane są z dosyć mocnym antyaliasingiem, na tyle mocnym że aż nieładnie to wygląda.
- Maciej
- Z nami od: 15 września 2002, 07:11
Re: czcionki TrueType
Maciej pisze:W końcu nie wiem jak to jest z tymi czcionkami. Przeczytałem u Was, że należy zmodyfikować plik unix.js, aby uaktywnić czcionki TT w Linuxie. U mnie (XFree 4.2) czcionki w Mozilli mam bez modyfikacji powyzszego pliku, co więcej, jeśli mimo to w pliku unix.js dopiszę ścieżkę do czcionek (jak zalecacie), to strony wyświetlane są z dosyć mocnym antyaliasingiem, na tyle mocnym że aż nieładnie to wygląda.
Mozilla wyglada ladnie out of the box.. jak chcesz, to mozesz ja sobie jeszcze doslicznic wedle uznania.
- piotrUŚ
Re: czcionki TrueType
Maciej pisze:W końcu nie wiem jak to jest z tymi czcionkami. Przeczytałem u Was, że należy zmodyfikować plik unix.js, aby uaktywnić czcionki TT w Linuxie. U mnie (XFree 4.2) czcionki w Mozilli mam bez modyfikacji powyzszego pliku, co więcej, jeśli mimo to w pliku unix.js dopiszę ścieżkę do czcionek (jak zalecacie), to strony wyświetlane są z dosyć mocnym antyaliasingiem, na tyle mocnym że aż nieładnie to wygląda.
tak jak juz Ci napisano: to co tu przeczytales ma na celu jedynie doszlifowanie czcionek. jesli juz na starcie masz ladnie (ja mam) nie przejmuj sie owym unix.js i nic nie zmieniaj.
- Konrad
- Z nami od: 12 sierpnia 2002, 05:38
• Strona 1 z 1
Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite