MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

czcionki TrueType

Tematy specyficzne dla pakietów SeaMonkey oraz Mozilla Suite

Moderator: Pomocy?!

czcionki TrueType

Postautor: Maciej » 15 września 2002, 19:46

Przeglądarka: -

W końcu nie wiem jak to jest z tymi czcionkami. Przeczytałem u Was, że należy zmodyfikować plik unix.js, aby uaktywnić czcionki TT w Linuxie. U mnie (XFree 4.2) czcionki w Mozilli mam bez modyfikacji powyzszego pliku, co więcej, jeśli mimo to w pliku unix.js dopiszę ścieżkę do czcionek (jak zalecacie), to strony wyświetlane są z dosyć mocnym antyaliasingiem, na tyle mocnym że aż nieładnie to wygląda.
Maciej

Z nami od: 15 września 2002, 07:11

Re: czcionki TrueType

Postautor: piotrUŚ » 15 września 2002, 21:04

Maciej pisze:W końcu nie wiem jak to jest z tymi czcionkami. Przeczytałem u Was, że należy zmodyfikować plik unix.js, aby uaktywnić czcionki TT w Linuxie. U mnie (XFree 4.2) czcionki w Mozilli mam bez modyfikacji powyzszego pliku, co więcej, jeśli mimo to w pliku unix.js dopiszę ścieżkę do czcionek (jak zalecacie), to strony wyświetlane są z dosyć mocnym antyaliasingiem, na tyle mocnym że aż nieładnie to wygląda.

Mozilla wyglada ladnie out of the box.. jak chcesz, to mozesz ja sobie jeszcze doslicznic wedle uznania. ;)
piotrUŚ

Re: czcionki TrueType

Postautor: Konrad » 15 września 2002, 21:59

Maciej pisze:W końcu nie wiem jak to jest z tymi czcionkami. Przeczytałem u Was, że należy zmodyfikować plik unix.js, aby uaktywnić czcionki TT w Linuxie. U mnie (XFree 4.2) czcionki w Mozilli mam bez modyfikacji powyzszego pliku, co więcej, jeśli mimo to w pliku unix.js dopiszę ścieżkę do czcionek (jak zalecacie), to strony wyświetlane są z dosyć mocnym antyaliasingiem, na tyle mocnym że aż nieładnie to wygląda.

tak jak juz Ci napisano: to co tu przeczytales ma na celu jedynie doszlifowanie czcionek. jesli juz na starcie masz ladnie (ja mam) nie przejmuj sie owym unix.js i nic nie zmieniaj.
pozdrawiam
Końrad Karpieszuk
www.VivaMozilla.prv.pl
Konrad

Z nami od: 12 sierpnia 2002, 05:38

Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite