MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Przekroczono limit czasu połączenia?

Tematy specyficzne dla pakietów SeaMonkey oraz Mozilla Suite

Moderator: Pomocy?!

Przekroczono limit czasu połączenia?

Postautor: pit0202 » 17 listopada 2004, 00:05

Przeglądarka: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; Maxthon)

Witajcie to mój pierwszy post na tym forum. Korzystam z Mozilli 1.7.2
jak w temacie, jak mogę pozbyć się tego komunikatu. Nie mogę otworzyć co drugiej strony. Z góry dziękuję za jakiekolwiek wskazówki :)
pit0202
 
Posty: 4
Z nami od: 17 listopada 2004, 00:02
Lokalizacja: Kraków

Re: Przekroczono limit czasu połączenia?

Postautor: piotrek84 » 17 listopada 2004, 03:02

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041108 Firefox/1.0 Mnenhy/0.6.0.104

piotrek84
 
Posty: 1785
Z nami od: 11 września 2003, 18:48
Lokalizacja: ze świata marzeń

Re: Przekroczono limit czasu połączenia?

Postautor: pit0202 » 17 listopada 2004, 09:57

Przeglądarka: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; Maxthon)

piotrek84 pisze:http://mozillapl.org/pomoc/FAQ:_Firefox
http://mozillapl.org/pomoc/FAQ:_Firefox


Dzięki za szybką odpowiedź :), moje następne pytanie: w którym miejscu mogę to edytować. w jakim pliku "Aby włączyć wyświetlanie stron błędów XUL należy zmienić preferencję:

browser.xul.error_pages.enabled" oraz
"user_pref(«network.http.keep-alive.timeout», 30); // w sekundach
user_pref(«network.ftp.idleConnectionTimeout», 300); // w sekundach"

Dzięki
pit0202
 
Posty: 4
Z nami od: 17 listopada 2004, 00:02
Lokalizacja: Kraków

Postautor: nikdo » 17 listopada 2004, 11:04

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041108 Firefox/1.0

wpisz w pasku adresu about:config

n

Połączenia PKP prosto z sidebaru: http://dziedzic.org/pkpanel/
nikdo
 
Posty: 421
Z nami od: 20 lutego 2003, 16:30
Lokalizacja: rybnik

Re: Przekroczono limit czasu połączenia?

Postautor: pit0202 » 17 listopada 2004, 12:07

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.7.3) Gecko/20040910

nikdo pisze:wpisz w pasku adresu about:config

n



Dzięki ludziska pomogło jesteście The Best
w końcu mogę korzystać z Mozilli bez żadnych komunikatów :)
pit0202
 
Posty: 4
Z nami od: 17 listopada 2004, 00:02
Lokalizacja: Kraków

Odp: Przekroczono limit czasu połączenia?

Postautor: zapasnik » 10 marca 2010, 13:54

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.2) Gecko/20100115 Firefox/3.6

witam. mam taki problem: co chwile wyskakuje mi komunikat: przekroczono limit czasu polączenia, albo bo angielsku na czerwono napisany dlugi komunikat. przez pare minut internet dziala i po tych paru minutach nastepne pare min nie dziala i w kolko te same komunikaty. probowalem zmienic ten limit czasu w about:config ale nic nie dalo... wiecie moze jak rozwiazac ten problem?
zapasnik
 

Odp: Przekroczono limit czasu połączenia?

Postautor: Grzegorz » 13 marca 2010, 20:56

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; pl; rv:1.9.3a3pre) Gecko/20100306 Minefield/3.7a3pre

Takie zachowanie może się pojawić wtedy, gdy dla połączeń ustawiono niewystarczająco długi czas oczekiwania na odpowiedź z docelowej witryny sieci Web, co stanowi przyczynę zamykania połączeń. Problem może się pojawiać na bardzo wolnych lub bardzo obciążanych łączach lub przy stosowaniu proxy.

http://www.google.pl/search?hl=pl&clien ... CB0QrQIwAw
GnuPG. Podpisuję własne wypowiedzi. | TrueCrypt. Ufam kryptografii, nie państwu. | Tor. Dbam o swoją prywatność. | OTR. Moje rozmowy nie są podsłuchiwane.

Załóż konto lub kup domenę WWW z linka polecającego: http://www.hekko.pl/?ref=34295
Grzegorz
Moderator
 
Posty: 7493
Z nami od: 15 kwietnia 2007, 12:33


Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite

Kto jest online

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot], dexter, Google [Bot]

Przejdź do powiązanej strony

Nawigacja:

Stopka: