Użytkowanie forum - propozycja zmian
Moderator: Pomocy?!
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.5) Gecko/20031007 MultiZilla/1.6.0.0a
ja proponuje takie rozwiązanie usuwające problem długiej rejestracji.
Do PHPBB2 istnieje dodatek quick registration, który ją skraca do zupełnego minimum.
Pozatym, pod http://www.przemo.org/forum/ istnieje POLSKA modyfikacja PHPBB 2.0.6 z chyba 200 dodatkami ułatwijącymi życie użytkownikom, moderatorom i adminom (wraz z tym dodatkiem quick registration). Wgranie jej na istniejące forum PHPBB jest bezproblemowe.
Proponuje wam zobaczyć tą modyfikacją w akcji pod powyższym adresem.
Co sądzicie o tym?
Do PHPBB2 istnieje dodatek quick registration, który ją skraca do zupełnego minimum.
Pozatym, pod http://www.przemo.org/forum/ istnieje POLSKA modyfikacja PHPBB 2.0.6 z chyba 200 dodatkami ułatwijącymi życie użytkownikom, moderatorom i adminom (wraz z tym dodatkiem quick registration). Wgranie jej na istniejące forum PHPBB jest bezproblemowe.
Proponuje wam zobaczyć tą modyfikacją w akcji pod powyższym adresem.
Co sądzicie o tym?
- Adrianer
- Moderator
- Z nami od: 15 maja 2002, 17:37
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; PL; rv:1.5) Gecko/20031007 Firebird/0.7
Adrianer pisze:Do PHPBB2 istnieje dodatek quick registration, który ją skraca do zupełnego minimum.
Ale... jak rejestracja będzie równie prosta jak napisanie posta bez rejestracji to... nie rozwiążemy problemu
Naprawdę, przestańmy tyle kombinować
- Ludwik
- Moderator
- Z nami od: 10 marca 2003, 10:05
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; en-US; rv:1.5) Gecko/20031007
ja jestem za zglaszaniem baboli moderatorom
kilka razy chcialem skorzystac z forum Opery ale wymagana byla rejestracja to darowalem sobie, tak samo z wiekszoscia forum
obecnie mam tyle miejsc, gdzie musze sie zalogowac, ze musialem zrobic sobie spis
jezeli trafiam na jeszcze jedna strone/forum wymagajace rejestracji to olewam ja i zapominam o niej
kilka razy chcialem skorzystac z forum Opery ale wymagana byla rejestracja to darowalem sobie, tak samo z wiekszoscia forum
obecnie mam tyle miejsc, gdzie musze sie zalogowac, ze musialem zrobic sobie spis
jezeli trafiam na jeszcze jedna strone/forum wymagajace rejestracji to olewam ja i zapominam o niej
- piotrek84
- Z nami od: 11 września 2003, 18:48
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; PL; rv:1.5) Gecko/20031007 Firebird/0.7
O ile nie statnie sie to szczegolnie trudne do zniesienia bedziemy chcieli, aby wszystkie fora byly ogolnodostepne. W tej chwili jest spora grupa moderatorow, ktora przy Waszej pomocy bedzie mogla szybko usunac niepotrzebne wiadomosci
(wystarczy je tylko ogłosić w wątku Czyste Forum: http://mozillapl.org/forum/viewtopic.php?t=4073)
Blokowanie numerow IP nie jest najbardziej fortunnym rozwiązaniem:
- w przypadku dynamicznych IP w ogole nie skutkuje
- w przypadku stałych IP można łatwo w ten sposób odciąć np. całą osiedlową sieć
Dotychczas, droga wyjątku, zablokowane zostało IP Madrego Piotrusia.
(wystarczy je tylko ogłosić w wątku Czyste Forum: http://mozillapl.org/forum/viewtopic.php?t=4073)
Blokowanie numerow IP nie jest najbardziej fortunnym rozwiązaniem:
- w przypadku dynamicznych IP w ogole nie skutkuje
- w przypadku stałych IP można łatwo w ten sposób odciąć np. całą osiedlową sieć
Dotychczas, droga wyjątku, zablokowane zostało IP Madrego Piotrusia.
- pbartecki
- Z nami od: 03 lutego 2002, 18:31
Oczywiscie. Zablokowanie pisania bez rejestracji niosło by za sobą zbyt dużo kosztów. Moderatorzy sobie poradzą, a przy tym nie będa zniechęcać początkujących.
Jak by moderatorzy się nie wyrabiali, ale na to się na razie chyba nie zanosi, to jest tu jeszcze dużo osób które na pewno chętnie by pomogła. Na przykład ja. Ale jak na razie chyba nie ma takiej potrzeby.
Jak by moderatorzy się nie wyrabiali, ale na to się na razie chyba nie zanosi, to jest tu jeszcze dużo osób które na pewno chętnie by pomogła. Na przykład ja. Ale jak na razie chyba nie ma takiej potrzeby.
- Ludwik
- Moderator
- Z nami od: 10 marca 2003, 10:05
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; en-US; rv:1.5) Gecko/20031007 Firebird/0.7
O.K. Przekonaliście mnie i chyba nie tylko mnie
. Jeszcze raz dziękuje Wszystkim za podjęcie tematu.
"I like my town with a little drop of poison" T.Waits
- klepa
- Z nami od: 07 lipca 2003, 18:30
• Strona 2 z 2 • 1, 2