Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; PL; rv:1.5) Gecko/20031007 Firebird/0.7
lenrock pisze:NORman pisze:I za to sobie chwalę FB... Jendak.. czy nie można dodawać do pakietu Mozilla Optimer?
Niemożna, program jest na innej licencji i czy rzeczywiście aż tak pomaga ?
Można podawać linka... Pokazać, że można jeszcze ją dopalić. Osobiście odczułem, że pomaga.
lenrock pisze: NORman pisze:Czy nie znalazł by się ktoś, kto by ingerował w kod Mozilli i zastosował stuczkę (fakt że nei zgodną z protokołem netowym)
No to sobie własnie odpowiedziałęś czemu nie, to ma być dobry produkt zgodny ze standartami , nie tworzy go firma której zalezy tylko na popularności i zarobku
Ależ przecież Wam powinno zależeć na popularności. Po co ta reogranizacja kostniejącej struktury? Otwórzcie się na nowe.
A co się tyczy odpowiedzi.. OK.. Otówrzcie nowy projekt.. Może niezbyt zgodny ze standartami, ale coś mający. Prawdę mówiąc, MS wpadł na genialny pomysł.... Po co w protokole komunikacyjnym jest procedura powitania? Wywalić ją.. Można by było stworzyć Mozilla Lite, wyłamująca się z szyku Mozilli. Wiele osób zainteresowanych jest szybkością, a nie zgodnością ze standartami. Sam widzisz, jak społeczność Mozillowa jest zamknięta. Powiem tak - jeśli by to była szybka przeglądarka jako pierwszy wylądowałbym w Donate project (czy też ją kupił).
lenrock pisze:NORman pisze:. Czy nie można wybierać w środowisku Windows Javy systemowej? Ta Sunowska strasznie wgryza się w system... poza tym ta MS'owa (mimo, że w pełni nie zgodna i przestażała) jest optymalizowana...
Przestażała i nielegalna , Sun wygrał proces przeciwko MS i teraz w nowo sprzedawanych Windowsach nie znajdziesz MSJavy
I znowu praktycznie to samo (patrz wyżej). Zobacz na ilu systemach jest Java MS'owa. Nikt nie zdelegalizował MS Javy, chodzi tylko o ukrócenie praktyk monopolowych. Znowu więc powracam z propozycją - odmienna wersja, niezgodna ze standartami. Zobacz sam jak się mam czuć jako user - nie dajecie mi żadnej alternatywy. Bez urazy - projekty Mozilli raczej nie mają szans z łatwością obsługi w porównaniu z komercyjną operą. Także popatrzcie się na coś innego - jesteście zamknięci na nowe pomysły, a próbujecie coś zmienić. Think it.
lenrock pisze: NORman pisze:Wreście można by było powiedzieć, że to Mozilla jest najszybszą przeglądarką (w tym momencie IE jeśli mowa o środowisku MS Windows).
Dla mnie linx jest najszybszą przeglądarką i nikt go nie pokona , przestańmy się licytować tak bardzo o tą szybkość , czy nie ważniejsza jest wygoda, funkcjonalność i bezpieczeństwo ?
Wybacz, ale dla mnie liczy się coś innego. Dlatego się zainteresowałem Firebiird'em a nie Operą. Na bezpieczeństwo nie patrzę - chyba mogę tak podchodzić do tematu? Wygoda? Korzystanie z kilku przycisków? Nie używam gestów.. Only speed.
Kod otwarty to i może otwarte głowy na nowe pomysły?
Zdaję sobie sprawę, ze to pobożne życzenia... ale może jakimś cudem?
Czy implementacja MS Java będzie tak ciężka? Czy malutkie zmiany w protokole sieciowym też wymagają nie wiadomo jakiej pracy?
I czy nie będziecie mieli wtedy chociaż jednego asa w rękawie?
"dajemy ci za darmo super przeglądarkę. Możesz wybrać m-dzy prędkością a zgodnością z normami. Wypróbuj nas"
A tak pozostaję bez wyboru