MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

szablony xul

Projektowanie aplikacji i rozszerzeń opartych na technologiach Mozilla Foundation: XUL, JavaScript, XPCOM, XBL i innych

Moderator: Pomocy?!

szablony xul

Postautor: slash » 16 czerwca 2005, 15:08

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; pl-PL; rv:1.7.8) Gecko/20050511 Firefox/1.0.4

Witam

Mam takie pytanie - czy w XUL jest mozliwosc tworzenia szablonow elementow - na xulplanet znalazlem opis jak generowac jakies elementy na podstawie plikow rdf - jednak niestety z tego co doczytalem sie, a moze racze z tego czego sie nie doczytalem - w rdf okreslam zrodlo danych ktore moga posluzyc do wygenerowania jakiegos obiektu / obiektow - rdf sluzy wiec jako zrodlo danych dla szablonu.
Ja potrzebuje czegos wiecej - mianowicie chce stworzyc cale komponenty - powiedzmy lista uzytkownikow (generowana nawiasem mowiac z pliku rdf) jednak z osadzonymi jeszcze innym akcjiami jakies menu kontekstowe itp.
Cala taka kontrolka bylaby umieszczona w oddzielnym pliku ktory w jakis sposob bylby zalaczany do pliku xul - i teraz mam pytanie czy jest to mozliwe w xul czy trzeba to robic po stronie serwera (nie chodzi mi o roziwazania oparte na iframe czy innych odpowiednikach.
slash

Z nami od: 06 czerwca 2005, 10:53

Postautor: Gandalf » 16 czerwca 2005, 16:36

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.8b2) Gecko/20050605 Firefox/1.0+

Tak. Korzystasz z jezyka XBL do tworzenia nowych elementow XUL, ktore moga byc zestawami innych elementow, juz oskryptowanymi.
IE jest to aplikacja, która pozwala przeglądać internet z Twojego komputera i na odwrót
Gandalf

Z nami od: 29 czerwca 2002, 04:37

Wróć do Programowanie z użyciem technologii Mozilli