lenrock pisze:Pomysł ciekawy , tylko zastanawiam się jak by wyglądała każda z tych ikonek jak Kolory Obrazki to potrafię sobie wyobrazić , ale jak odróżnić Java Scrypt od Javy albo "clear mem cache" od "clear disk cache". Może masz już ikonki przyszykowane?? A do twórców prefbara też każdy swój ciekawy pomysł można podrzucać ,czemu nie.

Ikonki to pół biedy (nawet ćwierć): kolory, obrazki to prościzna (wiadomo

), na ikonkę javy świetnie się nadaje sunowska filiżanka (i tak chyba większość Mozillowców używa któregoś z JRE), jako disk cache widziałbym miniaturkę HDD bądz talerza HDD (taki rzucik 3D), mem cache to się prosi o czarny klocek z nóżkami (przez wtajemniczonych zwany chipem

), ikonka filmu flashowego świetnie pasuje do kill flash etc. etc. Oczywiście tam gdzie przycisk coś usuwa (kill flash na przykład) należałoby w grafice uwzględnić mały czerwony 'x'. No i dostosować wygląd ikon do skórki Mozi (takie estetyczne zboczenie 8)).
Jak widać pomysły na grafikę mam

. Gorzej z czasem na ich robienie (chociaż po nocach dałoby radę

) a tym bardziej na studiowanie XUL'a, żeby toto przerobić. Zresztą projekt prefbar nie umarł jeszcze i jest chyba rozwijany, więc czemu by nie podsunąć takiego pomysłu twórcom tego cuda? Problem tylko, czy oprócz mnie jeszcze ktoś widzi w tym zastosowanie? Bo jak sam im to zgłoszę to pewnie oleją, ale jakby tak kilka osób do nich takie coś posłało, to kto wie?
PS: Oo.. właśnie wymyśliłem, że schemat ikonek mógłby trochę przypominać te przy Kompozytorze - nieaktywna płaska i aktywna wklęsła.