Muszę powiedzieć że język XUL jest dość łatwy i jednocześnie rozbudowany podoba mi się
A więc tak. Pootwierałem pliki: overlay.xul, allegrotoolbar.js, chrome.manifest, install.rdf a options.xul na razie skasowałem bo uznałem że preferencje to później. Z pliku js starego nie zostało prawie nic wszystko zastąpione przez moje funkcje. W overlay się głównie bazowałem ale też prawie nic ze starego nie zostało (szukajka przerobiona, reszta skasowana i napisana przeze mnie). Chrome.manifest i install.rdf przerobiony.
Gdzie mam problem?
Otóż rozszerzenie instaluje się poprawnie, overlay.xul i reszta ładują się ok, oprócz pliku mfotoolbar.js (pozmieniałem nazwy z allegrotoolbar na mfotoolbar gdyż mój przerobiony toolbar dotyczy innego serwisu). Nie wiedzieć czemu nci z Js nie działało. Mimochodem powiem, że miałem również tutaj zainstalowane allegro-toolbar, żeby patrzeć co w XUL jak wygląda graficznie na toolbarze, więc miałem zainstalowane 2 różne toolbary (mfo i allegro). W moim toolbarze większość opcji po prostu otwierało jakieś strony, służyło mi do tego MFOWczytajStrone (moje). W jednym z linków zmieniłem zamiast MFOWczytajStrone('http://sss.pl') na AllegroWczytajStrone (identycznie nazywa sie funkcja w AllegroToolbar).
Zadziałało.
Dochodzę do wniosku, że mój toolbar nie ładuje pliku:
chrome://mfotoolbar/content/mfotoolbar.js
tylko
chrome://allegrotoolbar/content/allegrotoolbar.js
Dlaczego?
Dopiszę że gdy wpiszę w pasek adresu:
chrome://mfotoolbar/content/mfotoolbar.js
poprawnie wyświetla mi się kod Javascript pliku...
Reasumując: Dlaczego po przerobieniu toolbara wczytauje się plik .js ze starego, a nie z nowego toolbara?