Przeszukałem już cały Internet i nigdzie nie znalazłem DZIAŁAJĄCEJ metody... Bazowałem na JQuery, "gołym" JavaScript ale nie bawiłem się w C/C++. O co mi chodzi?
Problem do rozwiązania:
Firma w której pracuje posiada swój system kolejkowania zgłoszeń (OTRS-based). W momencie nadejścia nowego zgłoszenia, karta z otwartym systemem zgłoszeń ma "migać", a gdy okno jest zminimalizowane, to migać ma całe okno w pasku zadań. Mój dodatek potrafi już zlokalizować na której karcie znajduje się system OTRS, zapamiętuje jego tabIndex (numer karty). Nawet potrafi odpalić na nowej karcie system kolejkowania zgłoszeń, gdy takowego nie uruchomiono jeszcze. Potrzebuję informacji, albo wręcz wskazówek, jak:
a. wykryć zminimalizowane okienko (mogę na przykład w funkcji sprawdzającej zmiany w elemencie DOM co jakiś czas, sprawdzić, czy okno nie jest zminimalizowane i jeśli jest a nadeszło nowe zgłoszenie, to muszę gdzieś mieć tą informację)
b. Wykryć nieaktywną kartę (mogę na przykład w funkcji sprawdzającej zmiany w elemencie DOM co jakiś czas, sprawdzić, czy karta jest aktywna i jeśli nie jest a nadeszło nowe zgłoszenie, to muszę gdzieś mieć tą informację)
c. W jaki sposób wykorzystać powyższe informacje aby "migać" kartą/oknem.
Niestety nie znalazłem obiektów i ich właściwości (podejrzewam, że będą to obiekty window oraz gBrowser), które pozwolą mi na zmianę zachowania. Alternatywą dla "migającej" karty może być np. zmiana tytułu wyświetlanego na karcie na treść "MASZ NOWE ZGLOSZENIE!".
Będę dźwięczny, jeśli pomożecie mi Mistrzowie Mozilli!
(ważne info: dodatek do Mozilli Firefox, wersja 22.0, metoda: podmiana wyglądu przeglądarki przez plik "overlay.xul" i skrypt "overlay.js" - dodaje tylko menu i obsługę zdarzeń).
DZIĘKUJĘ!
Michał