MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Podwajanie się zakładek

Tematy specyficzne dla przeglądarki Mozilla Firefox

Moderator: Pomocy?!

Podwajanie się zakładek

Postautor: Lukas3d » 18 czerwca 2003, 21:12

Przeglądarka: -

Nie wiem czemu ale w momencie otwierania nowego okna MF (np przy klikaniu na jakiś link) wszystkie zakładki podwajają się. Czy to może być tylko kwestią niestabilności tej wersji czy ja czegoś jeszcze nie wiem?
Lukas3d

Z nami od: 18 czerwca 2003, 21:02

Postautor: lenrock » 18 czerwca 2003, 21:29

Niestabilnością wersji to raczej tłumaczone być nie powinno , mi się to na żadnym nightly nigdy nie przydarzyło a co dopiero wersji pełnej 0.6. Brzmi bardziej na automatyczne duplikowanie paneli wbrew twoim zamierzeniom . Jak do tego mogło dojść szczerze mówiąc nie wiem , może spróbuj poprzestawiać pare opcji .
lenrock
Moderator

Z nami od: 09 grudnia 2002, 19:33

Gesty

Postautor: rafau » 18 czerwca 2003, 23:37

Ten "ficzer" jest spowodowany przez błąd w module gestów - Mouse Gestures. Odinstaluj bierzące rozeszerzenie (czy jak mu tam ;)) i zainstaluj nowego nightly builda, albo tak jak ja dodaj patcha do oryginalnego rozszerzenia. Patch znajdziesz tu. Też mialem z tym problemy.
rafau

Postautor: rafau » 18 czerwca 2003, 23:47

Maly błąd w linku. Oczywiście chodziło mi o następujący link. Niestety bugzilla leży i nie mogę podać dokładniejszych namiarów :(
rafau

Postautor: Lukas3d » 19 czerwca 2003, 11:23

Problem w tym że gesty już odinstalowałem żeby zlikwidować "tańczący" pasek stanu. Dzisiaj spróbuje pokombinować z opcjami ale jeżeli ktoś na coś wpadnie byłbym wdzięczny.
Lukas3d

Postautor: Lukas3d » 19 czerwca 2003, 11:51

Aha dodam jeszcze że sytuacja nie ma miejsca gdy otwieram odnośnik w nowym panelu tylko w tedy gdy otwieram go w nowym oknie.
Lukas3d

Postautor: rafau » 19 czerwca 2003, 15:33

Nie chciałbym się upierać :D ale ja dokładnie taką samą sytuację zlikwidowałem paczując Gesty - szczegóły tu.
BTW nowy nightly build gestów będzie miał już poprawiony błąd ze "śmigającym" statusbarem.
rafau

Postautor: nowy » 07 lipca 2003, 03:04

ja też mam ten problem (o ile rozumiem chodzi o to że podczas otwierania nowego okna podwajają się zakładki na pasku narzędzi zakładek) Chwilowo go zlikwidowałem wyłączając gesty, ale te wasze linki to mi nie działją :(
nowy

Postautor: Lukas3d » 07 lipca 2003, 03:08

niestety chcąc pozostawić gesty nie dałem sobie z tym rady. Wybrałem inne rozwiazanie po prostu przeszedłem na M1.4 i spokojnie poczekam do pojawienia się MF 1.0 . To też jakieś wyjście :D
Lukas3d

Wróć do Przeglądarka Firefox