MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Nie działają wyskakujące okna - niestandardowa awaria

Tematy specyficzne dla przeglądarki Mozilla Firefox

Moderator: Pomocy?!

Nie działają wyskakujące okna - niestandardowa awaria

Postautor: Pabloss » 05 lutego 2014, 17:16

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:27.0) Gecko/20100101 Firefox/27.0

Dzień wcześniej miałem problemy z The Bat chciałem powrócić z testowej wersji do starej na którą mam licencję.
Przypadkowo wgrał mi się jaki program do weryfikowania/sprzątania systemu ale nie był uruchamiany - odinstalowałem go.
Wgrywałem też The Bat Voyager który w dziwny sposób zmienił mi nazwę i ikonę dysku C - program dało się skasować jedynie ręcznie.

Dzień później zauważyłem problem że nie wyskakują okna w Mozilla Firefox. Próbowałem już wszystkiego. Zrobiłem restart, odinstalował całkowicie razem z pamięcią. Nie jest to też problem zaznaczenia wyskakujących okien, ani Adblock czy Avasta. Nie mamy żadnych wtyczek. Wgrałem nawet wtyczkę która wymusza otwieranie wyskakujących okien i nic. Przelatuje system jeszcze antywirusem ale obawiam się że nic to nie da.
Pabloss

Odp: Nie działają wyskakujące okna - niestandardowa awaria

Postautor: Garu » 05 lutego 2014, 18:34

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:26.0) Gecko/20100101 Firefox/26.0

Jedyne wyjście, to przywrócić systemowe ustawienia, które pozmieniał the bat. W opcjach folderów odznacz ukrywanie chronionych plików i folderów, odznacz ukrywanie rozszerzeń i zaznacz pokazywanie ukrytych plików i folderów. Zastosuj i OK. Skorzystaj z wyszukiwarki systemowej, wpisując thebat razem i osobno. Usuwaj pliki i foldery, które znajdziesz. Pobierz regseeker z portable.info, ustaw polski i w opcji wyszukaj w rejestrze, wpisz thebat razem i wyszukaj. Wszystko znalezione w rejestrze z thebat, to na dole wybierz opcję zaznacz wszystko i potem z opcji akcja usuń wszystko. Program robi backupu rejestru z tego, go usuwa, więc jest o niebo lepszy od ręcznego grzebania w regedit. Wpisz też the bat osobno, bo czasami takie klucze rejestru są odnajdowane, a dotyczy to ustawień domyślnych przeglądarek. Potem przeczyść ccleanerem i the bat nie będzie Ci psuł cokolwiek.
Moje słowa starzeją się ze mną i prowadzą do ściany.
Garu

Z nami od: 31 stycznia 2014, 18:55

Odp: Nie działają wyskakujące okna - niestandardowa awaria

Postautor: Pabloss » 05 lutego 2014, 19:36

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:27.0) Gecko/20100101 Firefox/27.0

Jutro będę kombinował. Wszystkie pliki usunąć nie mogę bo korzystam z bata a mam tam tysiące ważnych informacji. Natomiast tego voyager co pomieszał z tą ikoną na dysku nie ma nigdzie. Nie wiadomo na pewno też czy to ten The Bat Voyager lub The Bat namieszał.
Pabloss

Wróć do Przeglądarka Firefox