MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Sync - synchronizacja zakładek, ustawień, itp.

Tematy specyficzne dla przeglądarki Mozilla Firefox

Moderator: Pomocy?!

Sync - synchronizacja zakładek, ustawień, itp.

Postautor: jarmk » 05 maja 2014, 12:44

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:29.0) Gecko/20100101 Firefox/29.0

Witam. Jako, że Fx używam w kilku miejscach, więc od momentu ukazania się wersji 29 postanowiłem i ja używać funkcji Sync., jednak coś mi nie wychodzi..
Poustawiałem wszystko na laptopie w domu i zalogowałem się do konta Sync. Potem chciałem zsynchronizować wszystkie zakładki do Fx w komórce w Samsungu Galaxy S4 i po części to się udało.. po części, bo zostało przesłanych tylko z 80 % zakładek..
Dzisiaj natomiast w pracy chciałem zsynchronizować sobie Fx do ustawień i zakładek takich, jakiem mam na laptopie w domu i znów wyszło to samo co z komórką... brak kilkunastu zakładek, a te które się zsynchronizowały, to często się poprzestawiane.. nie wiem czemu tak się dzieje...
Dlatego też chciałem spytać na czym dokładnie to polega, tzn. jak utworzyć i zapisać taką wersję Firefoxa z którek potem można "kopiować"-synchronizować wszystko do innych przegladarek...?
jarmk

Z nami od: 16 lutego 2007, 09:49

Odp: Sync - synchronizacja zakładek, ustawień, itp.

Postautor: _Puma_ » 05 maja 2014, 12:49

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:32.0) Gecko/20100101 Firefox/32.0

Sync od wersji Fx 29 działa po nowemu i jeżeli w domu i pracy masz różne wersje tzn. starsze to nic tego pewnie nie wyjdzie.

Nie wiem jak to jest przy wersji mobilnej Fx ale możliwe że tak samo.
_Puma_

Z nami od: 31 października 2005, 19:34

Odp: Sync - synchronizacja zakładek, ustawień, itp.

Postautor: jarmk » 05 maja 2014, 12:51

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:29.0) Gecko/20100101 Firefox/29.0

I w domu i w pracy mam Fx 29 i tylko z tą wersją kombinowałem synchronizację poprzez Sync.. nigdy wcześniej nic takiego nie robiłem..
jarmk

Z nami od: 16 lutego 2007, 09:49

Wróć do Przeglądarka Firefox