MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Google com zamiast Google.pl

Tematy specyficzne dla przeglądarki Mozilla Firefox

Moderator: Pomocy?!

Google com zamiast Google.pl

Postautor: Gość » 11 maja 2014, 12:46

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:29.0) Gecko/20100101 Firefox/29.0

Mam profil, którego używam od gdzieś 3 lat. I jak wpisze w pasek wyszukiwarki coś to widzę, że wskakuje na chwilę google.com i potem błyskawicznie zmienia na google.pl . Natomiast testowo sobie utworzyłem nowy profil to tam ze zdziwieniem stwierdzam, że od razu wskakuje google.pl . Patrzyłem w obu profilach a about:config czy jest tam to zmienione, ale nic nie ma o google.pl . Powiecie że po co mi to? Otóż rzadko, bo rzadko, ale od czasu do czasu się zdarza, że coś wyszukiwałem i właśnie przez google.com miałem zwiechy, dłuższe wczytywania, a jak sobie zmieniałem końcówkę na .pl to wskakiwało od razu. Więc wolałbym mieć domyślnie od razu .pl ale jak to naprawić? Dodam że mam zainstalowany dodatek: https://addons.mozilla.org/pl/firefox/a ... -link-fix/ żeby widzieć prawdziwe linki bez przekierowania.Może to jest tego przyczyną?
Gość

Odp: Google com zamiast Google.pl

Postautor: hsurim » 11 maja 2014, 19:04

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; Linux x86_64; rv:29.0) Gecko/20100101 Firefox/29.0

To wyłącz ten dodatek - będziesz wiedział, czy to przez niego.
hsurim

Z nami od: 04 lutego 2010, 19:44

Odp: Google com zamiast Google.pl

Postautor: Gość » 12 maja 2014, 15:01

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:29.0) Gecko/20100101 Firefox/29.0

No wyłączyłem, ale jednak nadal jest to samo. Za to zobaczyłem inną rzecz. Otóż teraz na google mam w wyszukiwarce normalne linki - bez przekierowania. U was też teraz tak jest? Bo w takim razie mógłbym w ogóle odinstalować ten dodatek.
Gość

Wróć do Przeglądarka Firefox