FF29 brak zestawu znaków w menu Widok + spowolnienie
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
FF29 brak zestawu znaków w menu Widok + spowolnienie
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:29.0) Gecko/20100101 Firefox/29.0
Dzień dobry
1. Po aktualizacji na drugim komputerze (XP SP3) do 29ki w menu Widok>zestaw znaków brak zestawu znaków. Prawdopodobnie dlatego w wiadomościach poczty, którą otwiera na Onecie, nie wyświetlają się polskie znaki diakrytyczne. Jak przywrócić zestaw znaków? Po ponownym zainstalowaniu FF28 tych znaków w menu Widok również nie ma. Nie wiemy już co robić.
2. A u mnie (Win 7) FF29 drastycznie zwolnił, wolno się otwiera i strony przy otwieraniu często się zawieszają z informacją "strona nie odpowiada". Pomogło nieco zaprzestanie korzystania z trybu prywatnego, reset przeglądarki, przydzielenie czasu na dłuższe otwieranie skryptów na stronach, wyłączenie większości wtyczek, ale cały czas jest zbyt wolno. Filmy nie odtwarzają się płynnie, płynne przewijanie strony też dostaje 'czkawki'. Musiałam upgradować FF do 29ki ponieważ Downloadhelper przestał działać na 28ce. Pozostaje mi nadzieja, że nowsze wersje usuną ew.(?) bugi, ale to tylko nadzieja. Czy coś jeszcze mogę zrobić, żeby przeglądarka przyspieszyła?
1. Po aktualizacji na drugim komputerze (XP SP3) do 29ki w menu Widok>zestaw znaków brak zestawu znaków. Prawdopodobnie dlatego w wiadomościach poczty, którą otwiera na Onecie, nie wyświetlają się polskie znaki diakrytyczne. Jak przywrócić zestaw znaków? Po ponownym zainstalowaniu FF28 tych znaków w menu Widok również nie ma. Nie wiemy już co robić.
2. A u mnie (Win 7) FF29 drastycznie zwolnił, wolno się otwiera i strony przy otwieraniu często się zawieszają z informacją "strona nie odpowiada". Pomogło nieco zaprzestanie korzystania z trybu prywatnego, reset przeglądarki, przydzielenie czasu na dłuższe otwieranie skryptów na stronach, wyłączenie większości wtyczek, ale cały czas jest zbyt wolno. Filmy nie odtwarzają się płynnie, płynne przewijanie strony też dostaje 'czkawki'. Musiałam upgradować FF do 29ki ponieważ Downloadhelper przestał działać na 28ce. Pozostaje mi nadzieja, że nowsze wersje usuną ew.(?) bugi, ale to tylko nadzieja. Czy coś jeszcze mogę zrobić, żeby przeglądarka przyspieszyła?
- idy
Odp: FF29 brak zestawu znaków w menu Widok + spowolnienie
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.0; rv:28.0) Gecko/20100101 Firefox/28.0
- dexter
- Moderator
- Z nami od: 02 października 2004, 21:30
Po przeniesieniu ikonki zestawu znaków do menu jest ona szara i nie działa.
- Gość
Tzn. jest jasnoszara, jaśniejsza niż pozostałe ikony, ale po kliknięciu w nią nic się nie dzieje.
- idy
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:24.0) Gecko/20140419 Firefox/24.0 PaleMoon/24.5.0
Nie pozostało nam nic innego - na XP-ku wyrzuciliśmy najnowszą wersję i wrócilismy do wersji 24, a na Win7 zrezygnowałam na razie(?) z użytkowania FF i zainstalowałam przeglądarkę Pale Moon (tak powinien wyglądać FF!).
- idy
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:32.0) Gecko/20100101 Firefox/32.0
Jedyne logiczne wyjaśnienie tego jest takie, że ikonę kodowania próbowałeś uruchomić na stronie nowej karty, gdzie jest ona nieaktywna z oczywistych względów, a nie spróbowałeś na stronie html.
- dexter
- Moderator
- Z nami od: 02 października 2004, 21:30
• Strona 1 z 1